Tribit Home Speaker review: een Bluetooth-klokradio met een lichtshow

Tribit Home Speaker LED light band

Ik ben een fan geworden van Tribit’s winnende formule van hoogwaardige audio en redelijke prijzen, maar de maffe Tribit Home Speaker (model BTS50) van het bedrijf is misschien een beetje te eigenzinnig voor reguliere acceptatie.

Zie dit product in de eerste plaats als een wekkerradio, dankzij een grote LED-klok die centraal op het apparaat staat. De rest van het systeem lijkt op een afgeplatte droid, ongeveer 9 centimeter lang, bedekt met stof en voorzien van een strook LED’s die zich om het apparaat wikkelen, van boven naar beneden en van links naar rechts. Met behulp van de aanraakgevoelige bedieningselementen aan boord, kunt u de LED schakelen om monochroom licht uit te stralen (wit of verschillende kleuren) of een van de twee gesynchroniseerde muziekmodi activeren. De helderheid van de verlichting is instelbaar.

Het apparaat bevat geen batterij (behalve een knoopcel die wordt gebruikt als back-up voor de klok als de stroom uitvalt), en het biedt verschillende audiobronopties: Bluetooth, een microSD-kaartsleuf, AUX-ingang of FM-radio. (Een meegeleverde antenne wordt aangesloten op de AUX-poort voor FM-gebruik; een standaard AUX-kabel wordt niet meegeleverd.) Twee USB-poorten – een USB-A en een USB-C – zijn beschikbaar voor het opladen van externe apparaten, maar ze kunnen niet worden gebruikt voor het aansluiten van mediabronnen.

Tribit Home Speaker achteraanzicht

En daar houden de functies niet op. Gesimuleerd zonsopgangalarm? Natuurlijke wekgeluiden? Witte ruis (of regen of fluitende vogels of “lichte muziek”) generator? Mogelijkheid om twee luidsprekers aan elkaar te koppelen voor stereogeluid? Ja, in alle opzichten; hoewel het navigeren door de bedieningselementen om erachter te komen hoe dit alles te configureren niet eenvoudig is, zelfs als je de handleiding bij de hand hebt.

Wat de audiokwaliteit betreft, is 25 watt in totaal waarschijnlijk voldoende voor de soorten omgevingen waarin de Home Speaker zinvol is, met een 3-inch driver, 1-inch tweeter en 3,5-inch passieve radiator die redelijk directioneel geluid biedt. Ik heb zeker meer meeslepende audio-ervaringen gehad – de bas is hier dun, de hoge tonen onopvallend – maar niet noodzakelijk van iets op mijn nachtkastje. Voor de meeste gebruikers zou de audiokwaliteit moeten volstaan ​​als “goed genoeg”.

Voor $ 90 is de prijs ongeveer in lijn met vergelijkbare producten zoals de Anker Soundcore Wakey en iHome iAVS16, hoewel elk van die eenheden unieke functies heeft (respectievelijk draadloos opladen en Alexa) die ontbreken in de Tribit Home. Dat gezegd hebbende, als dansende lichten zijn wat je nodig hebt om je ‘s ochtends uit bed te trekken, zoek dan niet verder.

0 Shares:
You May Also Like