TP-Link Kasa Smart Wi-Fi Plug Mini review

kasa smart ep10 smart plug

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer betaalbaar Compact ontwerp maakt twee stekkers in één stopcontact mogelijk App bevat gebruiksmonitoring (maar niet het stroomverbruik)

nadelen

Installatiehoofdpijn duurde een dagMinimale functiesetGeen ondersteuning voor 5GHz Wi-Fi-netwerken

Ons oordeel

Een eenvoudige stekker zonder franjes voor de basisbehoeften van een smart home.

TP-Link heeft zijn Kasa Smart Wi-Fi Plug voor minstens de derde keer bijgewerkt met de release van zijn model EP10. Tenzij u een deskundige student bent van de Kasa Smart-lijn, zult u waarschijnlijk moeite hebben om echte veranderingen te zien. Dat is echter niet erg; de Kasa Smart-lijn staat bekend om zijn betaalbaarheid en eenvoud.

Vanuit een ontwerpstandpunt is de EP10 nog steeds een kleine slimme stekker met één stopcontact en drie pinnen, compact genoeg om niet over de zijkanten van de muurplaat uit te steken en de tweede niet te belemmeren. wandcontactdoos: U kunt nog steeds twee EP10-units in één standaard stopcontact met twee stopcontacten gebruiken. Afgezien van wat kleine schoonheidsfoutjes, zoals het verwijderen van een of twee bezels, is het moeilijk om het verschil te zien tussen de EP10 en oudere modellen zoals de HS103.

kasa slimme app 3

Net als zijn voorgangers maakt de Kasa Smart EP10 nog steeds rechtstreeks verbinding met wifi (alleen 2,4 GHz) en ondersteunt hij een maximale belasting van 15 ampère (1800 watt). Met een knop aan de zijkant van het apparaat kunt u de stroom handmatig in- en uitschakelen, blauw oplichten wanneer het apparaat is ingeschakeld en donker wanneer het is uitgeschakeld. (Deze functie kan niet worden gewijzigd.)

Zoals alle Kasa Smart-producten, gebruikt de EP10 de Kasa Smart-app van TP-Link voor installatie en beheer. Ondanks de toevoeging van Amazon Certified for Humans-ondersteuning aan de EP10, had ik een vreselijke tijd om de plug te krijgen om een ​​succesvolle eerste verbinding te maken, waarbij het systeem weigerde de overdracht van het tijdelijke TP-Link Wi-Fi-netwerk naar mijn thuisnetwerk te voltooien. Over het algemeen is de app-configuratie behoorlijk archaïsch en verouderd; de meeste moderne apparaten zijn inmiddels gemigreerd naar een meer gestroomlijnd configuratieproces. Gelukkig maakte het apparaat op de tweede dag van het testen van het product zonder problemen abrupt verbinding met mijn netwerk.

De Kasa Smart-app heeft de laatste tijd geen substantiële wijzigingen ondergaan en blijft simplistisch en duidelijk. Functies omvatten een planningssysteem, een afteltimer en een runtime-monitor die het algehele gebruik voor de dag, de afgelopen week en de afgelopen maand bijhoudt, hoewel het geen berekeningen maakt over het stroomverbruik, alleen het totale aantal uren dat de stekker was Opgewonden. Een gerandomiseerde Afwezig-modus kan worden gebruikt om lampen aan en uit te zetten tijdens een vast schema. En tot slot maakt Kasa verbinding met Amazon Alexa, Google Assistant en Samsung Bixby voor bredere controle (en stembesturingsopties).

Voor 10 dollar voor een enkele eenheid ($ 30 voor een four-pack Verwijder niet-productlink), de TP-Link Kasa Smart EP10 is net zo betaalbaar als een optie die je zult vinden als het gaat om een ​​plug van een merknaam. Net als bij eerdere Kasa Smart-stekkers, blijven de franjes hier beslist minimaal, maar gelukkig geldt dat ook voor het prijskaartje.

0 Shares:
You May Also Like