TP-Link Kasa Smart Wi-Fi Outdoor dimmer plug (model KP405) review

kasa smart kp405png

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Biedt de ongebruikelijke functie van dimmen Robuuste constructie en IP64-weersbestendigheid Goed geprijsd gezien de schaarse concurrentie

nadelen

Biedt slechts één stopcontact Onnodig schakelen tussen schermen om toegang te krijgen tot de dimmerfunctie We ondervonden af ​​en toe vertragingen bij statusveranderingen

Ons oordeel

Als je een dimmer voor buiten nodig hebt, is de Kasa Smart KP405 een voordelige oplossing.

Ik heb er dagen over nagedacht, maar realistische gebruiksscenario’s voor een plug-in-dimmer voor buiten blijven mij ontgaan. Outdoor aan/uit stekkers en schakelaars, dat wel. Een buiten? Waarschijnlijk een niche situatie. Ik denk dat als je string-feestverlichting gewoon te fel is om de juiste sfeer te creëren, nou, misschien is een dimmer logisch. Jij mag het beoordelen.

De Kasa Smart KP405 van TP-Link is een dimmer met één stopcontact die verder identiek is aan de buitenstekker met één stopcontact van het bedrijf, het model KP401. Het geheel zwarte apparaat met IP64-classificatie heeft het gebruikelijke pigtail-ontwerp, een rubberen uitlaatklep (aan de losse kant, net als andere onlangs uitgebrachte Kasa-producten) en een aan / uit-knop bovenop. Een groene LED geeft aan of de stroom aan of uit staat; dit kan worden uitgeschakeld in de Kasa Smart-app.

Houd er rekening mee dat de fysieke aan / uit-knop niet kan worden gebruikt voor dimmen / oplichten. Het is strikt een aan/uit-schakelaar; alle dimfuncties zijn exclusief beschikbaar in de app. Het maximale ondersteunde wattage is 300 watt gloeilamp of 150 watt LED-verlichting.

De installatie is identiek aan die van andere Kasa Smart-producten, waarbij u verbinding moet maken met een tijdelijk netwerk en moet overbruggen naar uw eigen 2,4 GHz wifi-netwerk. (Net als bij andere Kasa Smart-producten voor buiten, belooft TP-Link een bereik van 300 voet.)

De installatie verliep relatief rustig tijdens mijn tests, maar ik vond het apparaat verrassend traag om te reageren op opdrachten, soms tot 10 seconden om aan of uit te zetten of de helderheid te veranderen; gelukkig heeft het de verbinding nooit helemaal verbroken. Bij andere gelegenheden zou het bijna onmiddellijk reageren.

kasa smart kp405 functies

Stroom- en dimfuncties zijn verwarrend in afzonderlijke vensters in de Kasa Smart-app, hoewel er een paar voorinstellingen beschikbaar zijn in het primaire venster die het gemakkelijk maken om naar veelgebruikte helderheidsinstellingen te gaan. Deze zijn gemakkelijk en intuïtief te wijzigen, ik vraag me alleen af ​​waarom dit niet allemaal binnen één paneel kan worden bereikt. Een eenvoudig plannings- en timersysteem, evenals een willekeurige vakantiemodus, zijn inbegrepen; Amazon Alexa en Google Assistant worden beide ondersteund als je meer gedetailleerde controle over meerdere apparaten en spraakondersteuning wilt.

Het is een prima product, maar zelfs als je verkocht bent onder het merk Kasa Smart, is de enige reden om de KP405 te overwegen, of je dimfuncties nodig hebt – en je hebt niet meer dan één stopcontact nodig op de locatie waar je bent het installeren. Heb je geen buitendimmer nodig, maar heb je andere Kasa Smart producten en wil je deze in één app bedienen, dan zijn zowel de single-outlet Kasa Smart KP401 (een aan/uit slimme stekker) als de wat oudere Kasa Smart EP40 (een aan/uit slimme stekker met twee stopcontacten en onafhankelijke bediening) kost minder, maar geen van beide ondersteunt dimmen.

Als je niet om dimmen geeft en je het niet erg vindt om een ​​andere app te gebruiken, overweeg dan Wyze Labs’ Wyze Plug Outdoor. Het is onze huidige topkeuze in aan / uit slimme stekkers voor buiten, en het verkocht voor $ 12 minder dan de Kasa Smart-dimmer die gebruikt. Dat gezegd hebbende, dimfuncties zijn ongebruikelijk in een slimme buitenstekker. Als dat een must-have-functie is, is dit de Kasa Smart KP405 een goede waarde.

0 Shares:
You May Also Like