TP-Link Kasa Smart KP401 review: geen goede prijs

kasasmart kp401

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Fysiek kleiner dan de EP40 en veel kleiner dan de KP400 (beide met dubbele uitgangen). De goedkoopste slimme buitenstekker van TP-Link

nadelen

Biedt slechts één stopcontact Runtime-monitor werkt momenteel niet

Ons oordeel

Er zijn betere waarden in slimme buitenstekkers, waaronder de Kasa Smart KP400, de Kasa Smart EP40 en de Wyze Plug Outdoor.

De Kasa Smart KP401 single-outlet outdoor smart plug van TP-Link heeft één ding: het is de goedkoopste outdoor smart plug van TP-Link. Het is op geen enkele manier een slecht product, het is alleen dat de Wyze Plug Outdoor stopcontacten heeft en slechts $ 1 meer kost. Als je niet buiten het Kasa Smart-ecosysteem wilt dwalen, kost de Kasa Smart EP40 met twee stopcontacten slechts $ 8 meer dan de KP401 met één stopcontact.

Hands-on tijd met de KP401 onthult hardware en software die beslist vertrouwd is. De weersbestendigheid van IP64 is solide, maar nogmaals, de rubberen uitlaatklep voelt niet sterk genoeg aan. Een LED-verlichte knop bovenop het apparaat zorgt voor handmatige aan/uit-bediening; de LED kan desgewenst worden uitgeschakeld in de controle-app. Het maximale ondersteunde vermogen is 15 ampère/1875 watt of een motor van ½ pk. Net als bij zijn andere Kasa-producten, claimt TP-Link een draadloos bereik tot 300 voet.

De Kasa Smart-app van TP-Link wordt gebruikt voor installatie – alleen op een 2,4 GHz wifi-netwerk, zoals bij alle Kasa Smart-producten – en hoewel ik een hapering ondervond dat de app weigerde een naam voor de nieuw geconfigureerde stekker te accepteren, startte ik de setup-proces een tweede keer voltooid zonder incidenten. (Ik had een soortgelijk probleem met de EP40.) De prestaties zijn prima, maar niet verblindend; de plug had vaak enkele seconden nodig om op commando’s te reageren, hoewel de gebruikelijke Kasa Smart-functies, inclusief de gerandomiseerde afwezigheidsmodus, planningssysteem en afteltimer, meestal allemaal goed werkten (zij het langzaam).

kasa slimme app 3

Net als bij andere Kasa Smart-stekkers, bevat de KP401 een runtime-monitor die u vertelt hoe lang de stekker de afgelopen dag, week en maand heeft gestaan. Vreemd genoeg merkte ik met deze plug een fout op die de totale looptijd voor de week en de maand niet goed berekende, tenzij je het apparaat op een of andere manier meer op één dag kunt gebruiken dan in een week. (Dit is zeker een klein softwareprobleem dat snel genoeg zal worden verholpen.) Ondersteuning voor Amazon Alexa, Google Assistant en Samsung Bixby-spraakassistenten blijft standaard op het apparaat.

Als je diep in het Kasa Smart-ecosysteem zit en een slimme buitenstekker nodig hebt, is de Kasa Smart EP40 met twee stopcontacten van $ 24 een veel betere waarde. Als je platformonafhankelijk bent, is de Wyze Plug Outdoor met twee stopcontacten van $ 18 een nog betere deal.

0 Shares:
You May Also Like