TP-Link introduceert vier nieuwe beveiligingscamera’s van het merk Tapo

tapo c320ws

TP-Link toont op CES vier nieuwe beveiligingscamera’s voor in huis met het merk Tapo. Deze voegen zich bij de slimme thuishub, sensoren en slimme verlichtingsproducten die worden genoemd in ons andere verhaal over het besluit van TP-Link om zijn voorheen eurocentrische merk op de Amerikaanse markt te brengen.

Drie van de vier camera’s zijn buitenmodellen met starlight-sensoren voor nachtzicht in kleur, en een van hen biedt een geïntegreerde schijnwerper. Alle vier hebben 4 megapixel-beeldsensoren die een 2K-videoresolutie (2560 x 1440 pixels) leveren. Het merk Tapo zal onafhankelijk opereren van het bestaande merk Kasa Smart van TP-Link en de twee productfamilies zullen niet met elkaar compatibel zijn.

De Tapo C220, hieronder afgebeeld, is een pan/tilt-camera voor binnenshuis met een geïntegreerde witte schijnwerper waarmee zelfs ‘s nachts kleurenvideo kan worden vastgelegd. De camera kan de lens volledig in het chassis draaien om visuele zekerheid van privacy te bieden wanneer de camera niet wordt gebruikt. AI-functies zorgen voor detectie van personen, huisdieren en voertuigen. De verwachting is dat deze in het derde kwartaal van 2022 te koop zal zijn.

tapo c220

De Tapo C320WS, bovenaan weergegeven, is een bedrade buitencamera en heeft een weersbestendigheid van IP65, wat aangeeft dat hij ondoordringbaar is voor stof en beschermd is tegen waterstralen die er vanuit elke richting op worden gericht. Het is uitgerust met dubbele wifi-antennes en heeft alleen een kabel nodig voor stroomvoorziening. Dankzij een ingebouwde microSD-kaartsleuf kan de camera tot 256 GB aan opnamen direct op de camera opslaan; cloudopslag wordt ook ondersteund. Naast persoonsdetectie zullen de AI-mogelijkheden van deze camera u waarschuwen wanneer een persoon een grenslijn overschrijdt of zich ergens probeert te verbergen. TP-Link verwacht het ergens in het eerste kwartaal van dit jaar te kunnen verzenden.

Als u op zoek bent naar een beveiligingscamera op batterijen, biedt de Tapo C420 in bullet-stijl dezelfde IP65-weersbestendigheid als de C320WS en dezelfde starlight-sensor voor nachtzicht in kleur. Naast een microSD-kaartsleuf kan dit model worden aangesloten op een speciale hub voor veilige lokale video-opslag. Net als het indoormodel zal deze naar verwachting in het derde kwartaal beschikbaar zijn.

tapo c720

Ten slotte zal TP-Link zich bij de snelgroeiende markt voor schijnwerperscamera’s voegen met de Tapo C720. Deze IP65-verweerde camera is uitgerust met dubbele LED-schijnwerpers die een helderheid van 2500 lumen leveren. De 4MP-beeldsensor levert een resolutie van 2K met een gezichtsveld van 140 graden en een bewegingsdetectie van 270 graden via een passieve infraroodsensor. Net als de andere modellen kan het onderscheid maken tussen mensen, huisdieren en voertuigen. De verwachting is dat het ook in het derde kwartaal wordt verzonden.

TP-Link heeft geen prijzen aangekondigd voor deze nieuwe camera’s. Klik op deze link om meer te lezen over de andere smart home-producten van het merk Tapo van TP-Link die zijn aangekondigd op CES.

0 Shares:
You May Also Like