TP-Link importeert zijn Tapo smart home-lijn van Europa naar de VS

tapo l535e

TP-Link, in smart home-kringen vooral bekend om zijn Kasa Smart-lijn van wifi-producten, brengt zijn merk Tapo voor het eerst naar de VS. De productlijn omvat een slimme thuishub die Tapo-sensoren en andere apparaten kan aansturen die werken op de lange, batterijbesparende 922MHz-frequentieband. De lijn bevat ook een verscheidenheid aan slimme lampen, schakelaars, stekkers en zelfs beveiligingscamera’s.

Het merk Tapo is al meer dan twee jaar verkrijgbaar in verschillende Europese markten en de meeste producten erin zijn compatibel met het HomeKit-ecosysteem van Apple. Maar Tapo-apparaten zijn compatibel met de Kasa Smart-productlijn, dus TP-Link is van plan om de twee merken onafhankelijk van elkaar te exploiteren. Gebruikers die toch besluiten beide merken te kopen, zullen ze met verschillende apps moeten bedienen.

De Tapo Hub

De Tapo Hub fungeert als een brug tussen Tapo’s 922MHz-sensoren en je 2,4GHz wifi-netwerk. Werken op de sub-GHz-frequentieband geeft die apparaten een groter bereik en een langere levensduur van de batterij – TP-Link claimt respectievelijk honderden meters en jaren – terwijl interferentie van andere apparaten in huis die wifi, Bluetooth of Zigbee gebruiken, wordt vermeden . De hub kan maximaal 64 Tapo-apparaten bedienen en het systeem kan worden bediend met spraakopdrachten van Amazon Alexa of Google Assistant.

tapo h100 naaf

De Tapo H100 Smart Hub wordt rechtstreeks aangesloten op een stopcontact en is uitgerust met een sirene van 90 dB. Het kan werken als een alarmsysteem met thuis-, afwezig- en slaapstanden. De batterijgevoede Tapo T100 bewegingssensor biedt een bereik tot 7 meter (bijna 23 voet) en een gezichtsveld van 120 graden. Het kan automatisch aangesloten slimme apparaten (lampen en gloeilampen) inschakelen als je langskomt, en het zal inbraakwaarschuwingen genereren als beweging wordt gedetecteerd wanneer de hub in de afwezigheidsmodus staat.

De Tapo T110 deur-/raamsensor is een tweedelig apparaat dat veel op de bewegingssensor lijkt. TP-Link is van plan een smart home-starterkit aan te bieden, bestaande uit de hub en bewegings- en deur-/raamsensoren, maar heeft geen prijzen aangekondigd voor dit of een van de componenten. De slimme knop Tapo S200D is een apparaat op batterijen dat op een muurplaat kan worden gemonteerd of op een tafelblad kan worden bediend. In combinatie met de Tapo-hub kan het elk ander Tapo smart home-apparaat activeren.

tapo t100 en t110

Tapo slimme verlichting

Naast de hub en sensoren omvat de Tapo-lijn ook een reeks slimme verlichtingsproducten, en elk van de producten die op CES zijn aangekondigd, zal compatibel zijn met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. De Tapo L930 LED-lichtstrip, die in het tweede kwartaal beschikbaar zou moeten zijn, beschikt over 150 RGB+W LED’s met individueel adresseerbare kleurzones. De app-gestuurde strip heeft meer dan een dozijn lichteffecten en kan worden gesynchroniseerd met muziek. De meerkleurige Tapo L535E LED slimme gloeilamp komt in Q3 aan in de bekende A19-vormfactor met een E26-voet.

Voor het aansturen van een lamp is de Tapo P125 slimme ministekker klein genoeg om er twee in hetzelfde stopcontact te plaatsen. TP-Link heeft niet veel details gegeven, maar we gaan ervan uit dat dit een aan/uit-schakelaar is en geen dimmer. Het zou binnenkort beschikbaar moeten zijn. Interessanter is de Tapo P306 slimme stekkerdoos. Het kan ook worden aangesloten op een stopcontact, maar het biedt drie slimme stopcontacten, drie altijd ingeschakelde stopcontacten, twee USB-A-poorten met 15 watt QC-opladen en één USB-C-poort die dat levert, evenals 18 watt PD-opladen. Het is gepland om in het tweede kwartaal aan te komen.

Ten slotte is er een dimmer voor in de muur, de Tapo S500D die in het tweede kwartaal komt. Het kan aangesloten belasting in- of uitschakelen en dimmen en verlichten met behulp van de ingebouwde knoppen, met uw stem of via opdrachten die via internet worden verzonden. Helaas heeft TP-Link ons ​​geen prijzen verstrekt voor deze nieuwe producten, maar we hopen ze ter beoordeling te krijgen zodra ze beschikbaar komen.

U kunt meer lezen over de vier nieuwe huisbeveiligingscamera’s van het merk Tapo die TP-Link heeft aangekondigd op CES door deze link te volgen.

0 Shares:
You May Also Like