Toshiba onthult 4K Fire TV met lokaal dimmen, handsfree Alexa

samsung m550ku fire tv

In de voetsporen van Amazon’s recente Omni en 4-Series Fire TV’s, lanceert Toshiba een nieuw vlaggenschip M-serie 4K TV die beschikt over handsfree Alexa, terwijl een belangrijke functie – lokaal dimmen – aan de mix wordt toegevoegd.

Nu verkrijgbaar bij AmazonVerwijder niet-productlink en Best BuyBewerk niet-productlinkVerwijder niet-productlink, de Toshiba M550KU komt aan in 75-, 65- en 55-inch modellen en wordt geleverd met Amazon’s Fire TV streaming video-interface ingebouwd. Het is ook de eerste Fire TV-set die lokaal dimmen biedt, wat helpt om de contrastniveaus voor zowel standaard- als HDR-inhoud te verhogen.

Naast de 48 zones van lokaal dimmen, beschikt de bezelloze M550KU over een native 120Hz-paneel en een Auto Low Latency-modus, die gamers die op zoek zijn naar vloeiende beelden zouden moeten aanspreken.

Maar hoewel de M550KU een native 120Hz-verversingssnelheid heeft, is het niet duidelijk of de M550KU de [email protected] aankan die worden geleverd door de nieuwste en beste gameconsoles, waaronder de PlayStation 5 en Xbox Series X, terwijl ondersteuning voor VRR (variabele verversingssnelheid ) is een ander vraagteken. We hebben contact opgenomen met Toshiba voor meer informatie.

Uitgerust met een far-field array met vier microfoons, is de Toshiba M550KU de eerste Fire TV-set van een externe fabrikant die handsfree Alexa biedt, zodat je Alexa kunt oproepen zonder eerst op een knop te hoeven drukken.

Handsfree Alexa-functionaliteit voor Fire TV’s debuteerde in september met de eerste Fire TV-toestellen gemaakt door Amazon, met name Amazon’s topklasse Omni Series Fire TV’s. Ondertussen moet je voor de andere nieuwe Fire TV-lijn van Amazon, de step-down 4-Series, nog steeds op een knop op de afstandsbediening drukken om Alexa op te roepen, net als bij eerdere Fire TV-toestellen.

Een andere functie die naar de M550KU uit de Omni-serie van Amazon komt, is Live View Picture-in-Picture, waarmee je de feeds van je beveiligingscamera’s kunt bekijken of kunt zien wie er aanbelt zonder je video’s te onderbreken.

De M550KU ondersteunt HDR10 en Dolby Vision HDR (we hebben contact opgenomen met Toshiba over ondersteuning voor HDR10+), samen met Dolby Atmos-geluid. Voor niet-Atmos audio-inhoud biedt de M550KU DTS Virtual:X, waarmee een gevirtualiseerd 3D-geluidsveld kan worden gecreëerd van 5.1-kanaals en zelfs stereo-audiobronnen.

Ook onder de motorkap van de M550KU bevindt zich Toshiba’s Regza Engine 4K, die is ontworpen om de 4K-kleur en het contrast te verbeteren.

Het 75-inch formaat van de M550KU kost $ 1.999,99, terwijl de 65-inch versie $ 999,99 kost en het 55-inch model $ 799,99 kost.

0 Shares:
You May Also Like