Toshiba externe harde schijf verschijnt niet op Mac: hoe…

Als uw externe harde schijf van Toshiba niet wordt weergegeven op de Mac, is het mogelijk dat u op weg bent naar gegevensverlies. En als je een problematische schijf blijft gebruiken, wordt de schade vaak erger. Dus stop met het gebruik ervan totdat u klaar bent met het lezen van dit artikel.

Hieronder staan ​​alle mogelijke redenen waarom uw schijf niet wordt weergegeven, evenals de oplossingen die u kunt proberen. Wat nog belangrijker is, we begeleiden u stap voor stap bij het herstellen van de gegevens op uw schijf met tools die u op uw Mac kunt downloaden. Lees verder.

Waarom Mac de externe harde schijf van Toshiba niet herkent

Hoewel er meerdere mogelijke oorzaken zijn waarom Mac uw externe harde schijf van Toshiba niet herkent, vallen ze meestal slechts onder 4 categorieën:

Kapotte kabel of poort – Het is mogelijk dat het probleem niet bij uw harde schijf ligt, maar bij uw kabels of poorten. Een beetje vuil is genoeg om de connectoren te laten mislukken. Corruptie – Virusaanvallen, stroomuitval en softwareproblemen kunnen allemaal corruptie veroorzaken. Als uw schijf beschadigd is, kunt u niet voorspellen hoe deze zal werken… En het komt vaak voor dat beschadigde schijven onherkenbaar zijn voor computers. Schijf leest niet voor macOS – Als je verouderde stuurprogramma’s hebt, je Mac je schijf niet goed koppelt of als er logische fouten op je schijf staan, wordt je Toshiba externe harde schijf niet weergegeven. Fysieke schade – Externe harde schijven zijn gevoelig voor extreme temperaturen, waterschade en krassen door stof, vuil of stoten (mechanische onderdelen tegen elkaar slijpen). Elk van deze kan gegevensverlies veroorzaken en moet worden afgehandeld door een professionele gegevensherstelservice.

De eerste 3 gevallen kunnen meestal door de gebruiker worden opgelost zonder een dienst in te huren. Voordat u probeert uw schijf te repareren, moet u eerst uw gegevens herstellen. Sommige oplossingen wissen uw gegevens of reorganiseren schijfsectoren, waardoor uw gegevens ontoegankelijk kunnen worden. In de volgende sectie laten we u zien hoe.

Gegevens herstellen van een externe harde schijf van Toshiba

Als uw schijf wordt weergegeven in Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s) met de juiste grootte, betekent dit dat u deze moet kunnen scannen met software voor gegevensherstel. Dit is een tool die gegevens uit het bestandssysteem kan halen en deze opnieuw kan opbouwen (in geval van fragmentatie).

Voor dit artikel gebruiken we Disk Drill. We hebben het onlangs in een soortgelijk geval gebruikt voor Seagate-bestandsherstel en we hebben het door de jaren heen altijd als een van onze meest betrouwbare tools ervaren. Het is ook zo gemakkelijk te gebruiken dat beginners bij de eerste poging succesvol moeten zijn.

Als je schijf beschadigd is, kun je de Byte-to-byte back-upfunctie van Disk Drill gebruiken om je gegevens te klonen en in plaats daarvan te scannen. Hierdoor kunt u uw beschadigde schijf zo min mogelijk gebruiken. We zullen dit proces hieronder demonstreren.

Stap 1. Zorg ervoor dat uw schijf goed is aangesloten op uw Mac en: downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 2. Start Disk Drill (Finder > Toepassingen > Disk Drill).
Disk Drill app in de Finder Applications map

Stap 3. Klik op “Byte-naar-byte back-up” in de linkerzijbalk, selecteer uw schijf in het middelste deelvenster en klik vervolgens op “Back-up maken”.
Disk Drill Bye-to-byte back-up schijf selectiescherm

Stap 4. Selecteer een lokale map waar Disk Drill de imageback-up zal opslaan. Geef het een naam en klik vervolgens op ‘Opslaan’.
Disk Drill Byte-to-byte back-up opslaan dialoog

Stap 5. Dubbelklik op het image-back-upbestand dat we zojuist hebben gemaakt om het te mounten, keer dan terug naar het hoofdvenster van Disk Drill en selecteer “Opslagapparaten in de linkerzijbalk”. Selecteer het back-upbestand in het middelste deelvenster (het moet de extensie .dmg hebben en het type moet worden vermeld als “Schijfkopie”) en klik vervolgens op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijfselectiescherm voor gegevensherstel

Stap 6. Wacht tot de scan van Disk Drill is voltooid. Klik vervolgens op ‘Gevonden items bekijken’.
Disk Drill scan voortgangsscherm

Stap 7. U kunt de zoekbalk en de linkerzijbalk gebruiken om de resultaten te filteren en uw bestanden sneller te vinden.
Disk Drill zoekbalk en zijbalk

Stap 8. Bekijk een voorbeeld van bestanden door met uw muis rechts van een bestandsnaam te bewegen en op de oogknop te klikken die verschijnt.
DISk Drill bestandsvoorbeeld demo

Stap 9. Gebruik de selectievakjes in de meest linkse kolom om de bestanden te selecteren die u wilt herstellen. Klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill bestand selectie kolom

Stap 10. Gebruik het vervolgkeuzemenu om een ​​doelmap op uw computer te selecteren voor de herstelde bestanden. Sla het niet op uw schijf op, anders kunt u gegevens overschrijven. Klik vervolgens op “OK”.
Dialoogvenster Disk Drill opslaan bestand

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free data herstel. U kunt echter zoveel bestanden bekijken als u wilt voor free (om erachter te komen of uw gegevens te redden zijn) en u kunt uw harde schijf klonen voor: free met behulp van de Byte-to-byte back-uptool van Disk Drill. U kunt ook de SMART-status van uw schijf controleren voor: free met Disk Drill om mogelijke fouten te voorkomen.

Hoe Toshiba harde schijf te repareren die niet werkt op Mac

Afhankelijk van de reden waarom uw externe harde schijf van Toshiba niet werkt op uw Mac, zijn er een aantal oplossingen die we kunnen proberen. Houd er rekening mee dat het gebruik van een problematische harde schijf de zaken vaak erger kan maken en permanent gegevensverlies kan veroorzaken. Herstel alle belangrijke gegevens voordat u verder gaat (u kunt de gids volgen in de vorige paragraaf).

Fix #1: Reset je Mac.
Terwijl je Mac doorgaat met het starten en uitvoeren van programma’s, vernieuwt hij zichzelf af en toe om de cache en tijdelijke bestanden te wissen. Het kan zijn vastgelopen tijdens een van deze vernieuwingen toen je Mac op het punt stond je schijf te koppelen. Probeer het “los te maken” door opnieuw op te starten.

Fix #2: probeer een andere poort of Mac.
Het is mogelijk dat stof of vuil verstoppingen veroorzaakt en verhindert dat uw schijf goed op uw Mac wordt aangesloten. Als je het niet werkend krijgt nadat je het hebt afgeveegd met een droge microvezeldoek, probeer dan een andere poort of Mac.

Fix #3: probeer een andere poort of Mac.
Als u uw externe harde schijf van Toshiba op uw Mac wilt gebruiken, moet deze correct zijn gemonteerd. Als iets dit proces heeft onderbroken, probeer het dan handmatig te monteren. Open Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s), selecteer uw schijf in de linkerzijbalk en klik op “Mount”.

Fix #4: gebruik de EHBO-functie van Schijfhulpprogramma.
EHBO scant en herstelt automatisch bestandssysteemfouten. Zorg er echter voor dat u uw gegevens van tevoren hebt hersteld. EHBO wijst slechte sectoren opnieuw toe, waardoor sommige gegevens ontoegankelijk kunnen worden. Open Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s), selecteer uw schijf in de linkerzijbalk en klik op ‘Eerste hulp’.

Fix #5: stuurprogramma’s opnieuw installeren.
Als je je Mac al een tijdje niet hebt bijgewerkt, kunnen je stuurprogramma’s ook verouderd zijn. Dit kan voorkomen dat uw Mac de schijf herkent. Om de stuurprogramma’s van uw Toshiba externe harde schijf voor Mac bij te werken, moet u macOS zelf bijwerken. Start Systeemvoorkeuren > Software-update.

Fix # 6: Formatteer uw Toshiba externe harde schijf.
In het geval van virusinfecties en ernstige corruptie, moet u uw Toshiba externe harde schijf op uw Mac formatteren om hem weer bruikbaar te maken. Open Schijfhulpprogramma en selecteer uw schijf in de linkerzijbalk. Klik vervolgens op de knop “Wissen”.

Als u uw externe harde schijf van Toshiba formatteert, worden alle gegevens op de schijf gewist.

0 Shares:
You May Also Like