Top streaming-muziekdiensten met royale proefabonnementen

tidal holiday offer

Verschillende van de beste muziekstreamingservices proberen mensen te lokken die tijdens de vakantie nieuwe koptelefoons, Bluetooth-luidsprekers en andere audioapparatuur voor thuis hebben gekocht met royale proefaanbiedingen. Hoewel 30-daagse proefaanbiedingen typisch zijn in deze ruimte, kunt u zich gratis aanmelden voor proefversies van een maand van Amazon Music Unlimited, Amazon Music HD, Apple Music en Spotify Premium. Tidal biedt ondertussen proefabonnementen van vier maanden op zijn Premium- of HiFi-serviceniveaus voor slechts $ 4.

Zoals gebruikelijk zijn deze aanbiedingen alleen beschikbaar voor nieuwe abonnees, en uw creditcard wordt gefactureerd tegen het gangbare tarief wanneer de proefperiode afloopt, als u niet voor die tijd annuleert.

De services variëren in termen van kosten, audiokwaliteit, beheer van afspeellijsten en andere functies. Dit zijn niet de enige muziekstreamingdiensten waaruit u kunt kiezen, en het zijn niet de enige diensten die gratis proefversies aanbieden. Alleen zijn deze aanbiedingen veel genereuzer dan de typische gratis proefversies van 30 dagen die beschikbaar zijn bij Qobuz, Deezer en dergelijke (YouTube Music heeft momenteel een gratis proefperiode van 60 dagen).

Amazon Muziek Onbeperkt

Amazon Music Unlimited is een van de goedkoopste diensten, waarbij Prime-leden slechts $ 7,99 per maand betalen (iedereen betaalt $ 9,99 per maand). Dat levert on-demand toegang tot een catalogus van 60 miljoen nummers gestreamd in lossy MP3-formaat met een bitsnelheid van 256 Kbps. U kunt zich hier aanmelden voor de proefaanbieding.

gratis proefversie van spotify

Spotify Premium

Een Spotify Premium-abonnement geeft je on-demand toegang tot ongeveer hetzelfde aantal nummers, plus een groeiende bibliotheek met podcasts (1,9 miljoen op het moment van schrijven). Spotify streamt ook muziek in een lossy formaat (Ogg), maar met een hogere bitrate dan Amazon (320Kbps). Spotify wordt breed ondersteund op slimme luidsprekers en andere audio-apparaten voor thuis, inclusief A/V-ontvangers in het netwerk en zelfs smart-tv’s via Spotify Connect. Een Spotify Premium-abonnement kost je $ 9,99 per maand na de gratis proefperiode van drie maanden. U kunt zich hier aanmelden voor de proefaanbieding.

tdl03 101 4for4 albumtegels statisch 1080x1920 en usd 001

Apple Music

Apple Music is enorm populair bij iPhone-, iPad- en Mac-gebruikers, hoewel je de service met vrijwel elke computer of elk mobiel apparaat kunt gebruiken. Apple’s AirPlay-technologie maakt het gemakkelijk om Apple Music te streamen naar speakers in je hele huis. Apple zegt dat het meer dan 70 miljoen nummers in zijn bibliotheek heeft, en het heeft drie live internetradiostations plus de mogelijkheid om lokale radiostations te streamen. Je kunt ook muziekvideo’s bekijken op Apple Music.

Muziek is gecodeerd in AAC-indeling en wordt gestreamd met een bitsnelheid van 256 Kbps, maar u hoeft de lagere bitsnelheid niet noodzakelijk gelijk te stellen aan een lagere kwaliteit. AAC, MP3 en Ogg zijn allemaal codecs met verlies, en het kan zijn dat je naar dezelfde nummers op Amazon Music Unlimited, Spotify en Apple Music moet luisteren om te beslissen welke je verkiest. Een Apple Music-abonnement kost $ 9,99 per maand. U kunt zich hier aanmelden voor de proefaanbieding.

Amazon Muziek HD

Als u op zoek bent naar muziek van hogere kwaliteit en over de luidsprekers beschikt om hiervan te profiteren, zijn Amazon Music HD-streams minimaal verliesvrije cd-kwaliteit (16-bit/44,1 kHz, met een gemiddelde bitsnelheid van 850 Kbps), en sommige tracks – geïdentificeerd als Ultra HD – zijn gecodeerd in 24-bits resolutie met bemonsteringsfrequenties tot wel 192 kHz. Hiervoor heb je een snelle breedbandservice nodig, aangezien de streamingsnelheden gemiddeld 3.730 Kbps zijn, maar veel van deze nummers zijn voorzien van de Dolby Atmos- en/of Sony 360 Reality Audio-codec voor meeslepend luisteren. Een Amazon Music HD-abonnement kost $ 14,99 per maand ($ 12,99 per maand als je Amazon Prime-lid bent). U kunt zich hier aanmelden voor de proefaanbieding.

Tidal Premium of Tidal HiFi

Tidal biedt geen gratis proefversie van zijn muziekstreamingservice, maar $ 4 voor een abonnement van vier maanden is een zeer goede deal. De service is beschikbaar in twee niveaus, Premium en HiFi. Wat is het verschil? Beide niveaus leveren on-demand streaming van meer dan 70 miljoen nummers, inclusief samengestelde afspeellijsten in verschillende genres, samen met muziekvideo’s. Tidal’s Premium-service is vergelijkbaar met Amazon Music Unlimited, Apple Music en Spotify Premium. Het streamt muziek in het lossy AAC-formaat met een bitsnelheid van 320 Kbps. Na de proefperiode wordt $ 9,99 per maand in rekening gebracht. Tidal HiFi-tracks zijn gecodeerd met de verliesvrije FLAC-codec en zijn geclassificeerd als ten minste cd-kwaliteit (16-bits resolutie, 44,1 kHz bemonsteringsfrequentie met een gemiddelde bitsnelheid van 850 Kbps). Meld u aan voor de HiFi-laag en u krijgt ook toegang tot tracks die zijn gecodeerd met veel hogere resoluties, waaronder MQA (Master Quality Authenticated), Dolby Atmos en Sony 360 Reality Audio. Tidal HiFi-abonnementen kosten $ 19,99 per maand wanneer de proefperiode afloopt. U kunt zich hier aanmelden voor de proefaanbieding.

0 Shares:
You May Also Like