Top 6 redenen om in 2022 een VPN te gaan gebruiken

Als u zonder VPN verbonden bent met internet, loopt u veel inhoud mis en brengt u zelfs uw gegevens in gevaar. In 2021 wegen de voordelen van het gebruik van een VPN zeker op tegen de voordelen van het niet gebruiken ervan. Dus of je nu online werkt, studeert, games speelt, op sociale media surft of gewoon aan het browsen bent, hier zijn 6 redenen waarom je altijd een VPN moet gebruiken wanneer je verbinding maakt met internet.

Let op: we raden altijd aan om een ​​betaalde VPN te gebruiken. Gratis VPN- of browserextensies kunnen uw verbindingssnelheid vertragen, vervelende pop-upadvertenties weergeven en malware in uw systeem brengen.

Verhoogde beveiliging op openbare wifi

We gebruiken altijd openbare wifi als we uitgaan. Of het nu in een restaurant, een coffeeshop, bibliotheek, luchthaven of uw universiteitscampus is. Het lijkt misschien onschuldig, maar wanneer u verbinding maakt met openbare wifi, stelt u uw online activiteiten feitelijk bloot aan potentiële indringers.

Cyberaanvallen zijn geen grap. Tegenwoordig loert elke andere hacker op openbare netwerken om de apparaten van gebruikers te hacken en hun activiteiten te volgen.

Soms realiseert u zich niet eens dat iemand uw online activiteiten stalkt en mogelijk informatie van u steelt. U kunt zelfs uw sociale-mediagegevens of bankgegevens in gevaar brengen.

Het gebruik van een VPN beschermt u tegen dergelijke risico’s. Een VPN verbergt uw verbinding en maskeert uw browsegeschiedenis of elke activiteit die u online uitvoert. De meeste indringers zullen niet eens kunnen zien of je verbonden bent met dit netwerk of niet.

Voorkom dat u door uw ISP wordt gecontroleerd

Op internet zijn zonder VPN is alsof je ‘s nachts je deur open laat staan. Het is een open uitnodiging voor iedereen om uw activiteiten te volgen of te volgen, zelfs als u zich op een privénetwerk bevindt.

De grootste dreiging komt eigenlijk van uw Internet Service Provider (ISP). Ook al betaal je ze elke maand een goed bedrag, je verbinding is nog steeds aan hen overgeleverd.

ISP’s kunnen alles wat u doet op uw privénetwerk controleren, bepaalde sites of inhoud blokkeren, en zelfs uw verbindingssnelheid verlagen wanneer er meer verkeer op het netwerk is. Dit wordt bandbreedtebeperking genoemd.

ISP’s kunnen uw gegevens ook verkopen aan adverteerders. Grote Amerikaanse ISP’s zoals AT&T, T-Mobile, Verizon en Sprint hebben allemaal toegegeven de locatiegegevens van hun gebruikers te hebben verkocht aan adverteerders en overheidsinstanties. Dit is eigenlijk een groeiende praktijk onder ISP’s.

Door een VPN te gebruiken, hoef je je geen zorgen meer te maken over je ISP. Het verbergt uw IP voor iedereen, inclusief uw ISP, zodat ze geen toegang hebben tot uw online informatie of locatie. Het gebruik van een VPN beschermt u ook tegen beperkingen, omdat uw ISP uw IP-adres niet op hun internetverkeerslijst ziet.

Gegevensprivacy van apps

Uw ISP is niet de enige die mogelijk uw gegevens volgt en verzamelt. De meeste van uw favoriete apps en services verzamelen voortdurend uw privégegevens en verkopen deze aan adverteerders.

Facebook, Google, Youtube en vele andere apps verzamelen uw online browsegegevens om u te targeten met specifieke advertenties. Een VPN kan voorkomen dat dergelijke apps en websites kritieke gegevens krijgen, zoals uw browsergeschiedenis of locatie.

Terwijl platforms zoals Facebook geavanceerde algoritmen gebruiken om browsergegevens te verzamelen, zal een VPN hun toegang niet volledig stoppen, maar het zal zeker het type persoonlijke gegevens beperken waartoe ze toegang hebben.

Toegang tot alle inhoud vanaf elke plaats

Heb je ooit dat irritante foutscherm op YouTube gekregen met de tekst ‘Deze video is niet beschikbaar in jouw regio? Of misschien heb je een nieuwe film naar Netflix zien komen, maar kun je deze niet vinden in je Netflix-app.

Hoewel gebruikers uit alle hoeken van de wereld bijna hetzelfde bedrag betalen voor een Netflix-abonnement, krijgen ze niet dezelfde hoeveelheid inhoud om uit te kiezen.

Geo-beperking is een vervelende functie voor populaire streamingplatforms zoals Netflix, YouTube, Hulu, Prime en nog veel meer. Er is veel populaire inhoud op deze platforms die in verschillende regio’s is geblokkeerd.

U kunt deze beperking eenvoudig omzeilen door een VPN te gebruiken. Met een VPN kunt u vrijwel elk land kiezen als uw browselocatie en toegang krijgen tot alle inhoud die op internet beschikbaar is.

Veilig werken op afstand

Uit een onderzoek bleek dat 71% van de werknemers in administratieve functies thuis of op afstand werkt. Na de wereldwijde pandemie zullen bedrijven functies voor werken op afstand blijven promoten.

Wanneer u op kantoor werkt, is uw apparaat meestal verbonden met een beveiligd LAN-netwerk met aangepaste firewalls en beveiligingsprotocollen. Maar die beveiliging heb je niet als je op afstand werkt. Mogelijk werkt u thuis vanuit uw eigen privénetwerk of via openbare wifi.

In dat geval brengt u de vertrouwelijke bestanden van het bedrijf en belangrijke klantgegevens in gevaar. Een VPN heeft functies voor gegevenscodering, die uw vertrouwelijke informatie veilig houden. VPN’s hebben peer-to-peer-codering, wat betekent dat een hacker geen communicatie tussen u en uw klanten kan onderscheppen.

Als u een bedrijf heeft, kunt u VPN-toegang bieden aan al uw werknemers die niet op kantoor werken. Het houdt uw belangrijke informatie altijd veilig, maakt constante communicatie mogelijk zonder enige inmenging en beschermt uw klantgegevens.

Bespaar kosten op winkelen

Het zou je verbazen dat veel producten en diensten online in verschillende landen tegen verschillende prijzen worden verkocht. Het Amazon Prime-abonnement wordt bijvoorbeeld aangeboden voor slechts $ 3 in India, waar het $ 12,99 is in de VS. Met een VPN kun je eenvoudig je locatie wijzigen en de goedkopere service afnemen.

Evenzo zijn Playstation-spellen in de Amerikaanse winkel veel duurder dan de winkel in Argentinië of Turkije. Met een beetje onderzoek kunnen VPN’s locatie-spoofing-mogelijkheden u helpen veel geld te besparen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like