Top 6 hacks voor betrokkenheid bij sociale media

Betrokkenheid op sociale media is cruciaal voor het succes van elke marketingcampagne en moet zeer nauwlettend worden gevolgd. Bijna alle bedrijven van tegenwoordig, inclusief bloggen en Instagram-winkelondernemingen, streven naar hoge betrokkenheidspercentages voor zowel sociaal bewijs als het vergroten van de winstgevendheid van hun bedrijf.

Het algoritme is vrij eenvoudig: de meer betrokken uw prospects en klanten zijn met uw inhoud, de waarschijnlijker ze zijn bedoeld om het woord over uw merk, product of uw geweldige berichten te verspreiden. Bovendien, hoe meer engagement uw inhoud ontvangt, hoe meer organisch bereik het op de lange termijn zal krijgen.

Idealiter zouden uw berichten gemiddeld ten minste 1 procent betrokkenheid moeten krijgen, maar natuurlijk geldt: hoe meer hoe beter. Dus als 100 mensen uw inhoud zien, wordt verwacht dat ten minste één gebruiker ermee bezig is.

Maar als uw betrokkenheidspercentage constant lager is, kan uw marketingcampagne of het uiteindelijke succes van uw merk worden bedreigd. Om de situatie te herstellen, wil je: gebruik enkele handige technieken en profiteer van eenvoudige hacks vindt u hieronder.

Bekijk deze handige hacks

Gebruik de juiste sociale medianetwerken

Verschillende sociale mediaplatforms zijn ontworpen om aan te trekken verschillende soorten publiek en serveer verschillende behoeften.

Pinterest is bijvoorbeeld meer gericht op het aantrekken van vrouwelijk publiek dat geïnteresseerd is in kunst en kunstnijverheid, terwijl Linked is bedoeld om tegemoet te komen aan de behoeften van ondernemers en bekwame professionals.

Instagram heeft op zijn beurt de neiging om te voldoen aan de smaak en behoeften van een veel breder publiek. Dit platform is geweldig voor zowel zakelijke promotie als entertainment. Bekijk onze tips en trucs om te zien hoe u het meeste uit dit platform kunt halen.

Social media-apps op een mobiele telefoon

Met dit in gedachten moet u het juiste platform kiezen om uw marketingstrategie op de juiste manier op te bouwen en de gebruikers te bereiken die uiteindelijk zullen worden omgezet in betaalde klanten.

Entertainen en stimuleren

Sociale media hebben een lange weg afgelegd sinds het begin.

In het begin deelden we alleen onze statusupdates, vonden we de foto’s van onze vrienden leuk en stuurden we af en toe een sms naar voormalige klasgenoten.

Tegenwoordig dienen sociale-mediaplatforms echter als marketinggiganten die miljoenen gebruikers de tools die nodig zijn om hun ondernemingsactiviteiten te promoten en te laten groeien.

Om ervoor te zorgen dat uw potentiële klanten niet alleen hun aandacht op uw berichten vestigen, maar ze ook aanmoedigen om op een zinvolle manier met uw merk om te gaan, kunt u profiteren van minigames, interactieve video’s en afspeelbare advertenties.

Een lachende blanke vrouw

Veel toegewijde softwareontwikkelaars zoals Sirinsoftware.com bieden hun klanten aangepaste apps die helpen bij het creëren van boeiende interactieve inhoud, die volgers aanmoedigt om meer tijd op een platform te besteden aan het oplossen van uw merkpuzzels of het zoeken naar verborgen merkparels.

Bovendien is het altijd spannend om deel te nemen aan en winacties te winnen die worden georganiseerd door de bedrijven die je volgt. Dergelijke weggeefacties en prijsvragen zijn geweldige manieren om uw klantervaring en het genereren van leads een boost te geven.

Dus misschien wilt u ook weggeefacties gebruiken om uw klanten nog meer te stimuleren.

Breng een rapport tot stand met uw volgers

Het is geen geheim dat abonnees en volgers het gevoel willen hebben dat ze een relatie met uw bedrijf hebben.

U kunt deze wens aanboren om het maximale voordeel te behalen.

Probeer uw marketinginhoud te verdunnen met hartverwarmende posts achter de schermen zo nu en dan. Laat je volgers zien hoe je team volhardt om kwaliteitsproducten te maken of diensten aan klanten te leveren.

Dit kan een grote bijdrage leveren aan het helpen van uw klanten om zich verbonden te voelen met uw merk. Bovendien kunnen dergelijke soorten berichten een creatieve manier zijn om de hiaten in uw inhoud op te vullen. Zo kunt u consistent boeiende berichten maken en deze regelmatig delen met klanten op favoriete sociale-mediaplatforms.

Merk-hashtags gebruiken

Hashtagging bestaat al een tijdje als een essentieel onderdeel van vrijwel elke digitale marketingstrategie, en terecht. Het wordt veel gebruikt door bedrijven op verschillende sociale-mediawebsites vanwege de eenvoud en effectiviteit.

Het enige dat u hoeft te doen, is uw bedrijfs- of producthashtag te maken en uw publiek aan te moedigen deze te delen.

3D-hashtag in een lege opslagruimte

Het is niet nodig om uw abonnees te vragen om de producten die ze momenteel gebruiken te laten zien of om eventuele uitdagingen aan te gaan. Vraag ze gewoon om uw andere prospects te vertellen over: hun betekenisvolle ontmoetingen met uw merk. Op deze manier kunt u een indrukwekkende verzameling foto’s en video’s krijgen die door uw trouwe klanten zijn gepost en deze met een breder publiek delen.

Dit kan een zeer effectieve gratis advertentietool zijn waarmee u uw bereik kunt vergroten en tonnen sociaal bewijs kunt opbouwen op sociale media.

Samenwerken

Het is een zeldzame ondernemer die nog nooit heeft gehoord van samenwerken als een effectieve marketingstrategie op sociale media.

De enige reden waarom veel beginnende ondernemers en beginnende merken samenwerking uit de weg gaan, is dat ze beschouw influencer campagnes als een onbetaalbare luxe. Maar in werkelijkheid profiteren veel merken van samenwerkingsstrategieën zonder hoge bedragen te betalen aan influencers van beroemdheden.

In feite kun je samenwerken met uw huidige klantengeassocieerde bedrijven en complementaire bedrijven (bijvoorbeeld als uw make-upbedrijf kan samenwerken met een merk dat nagelgereedschap en -apparatuur verkoopt).

Als u van marketingexperimenten houdt, kunt u uw trouwe klanten zelfs vragen om uw merkaccount voor sociale media gedurende een bepaalde periode te beheren. De kans is groot dat je aangenaam verrast zult zijn door de resultaten van zo’n gewaagd experiment.

Gebruik Augmented Reality

Vergis je niet, augmented reality is niet iets futuristisch of beperkt tot games.

Momenteel maken gebruikers van sociale media met succes gebruik van het potentieel om indruk te maken op hun volgers en een gevoel van extra opwinding voor uw abonnees te creëren.

Je kunt AR gebruiken als een belangrijke trend voor Facebook-advertenties.

SnapChat-gebruikers kunnen gebruik maken van de nieuwe AR-functies waarmee visueel aantrekkelijke merklogo’s en afbeeldingen kunnen worden ontworpen die niet onopgemerkt blijven!

AR-weergave op iPad

Veel jonge influencers, artiesten en digitale marketeers zijn gebruik van tools voor het maken van AR-lenzen om hun betrokkenheid bij sociale media te vergroten en zich te onderscheiden van de rest.

Als je ook wilt profiteren van AR, begin dan eenvoudig: selecteer de AR-effecten die je aanspreken in je Instagram Story-editor en speel ermee. Als je er eenmaal een idee van hebt, wil je misschien meer geavanceerde AR-oplossingen gebruiken, zoals die ontworpen door Sirinsoftware.com, om je social media marketingcampagne naar een hoger niveau te tillen.

Laatste woorden

Er is geen universeel recept om uw merkbekendheid op te bouwen en de betrokkenheid op sociale-mediawebsites te vergroten.

Je moet doorgaan met het verkennen en testen van verschillende strategieën en andere effectieve tools gebruiken om een ​​sterke aanwezigheid op sociale media op te bouwen en een groot aantal nieuwe fans van je merk te winnen.

En hopelijk zullen de zes eenvoudige hacks die in het artikel van vandaag worden genoemd, u helpen bij uw marketinginspanningen en u inspireren om nieuwe zakelijke hoogten te bereiken.

0 Shares:
You May Also Like