Top 5 gratis mediaspelers voor Windows 10 die je graag gebruikt (bijgewerkt in 2021)

Kunt u het antwoord niet vinden welke mediaspeler het beste is voor uw Windows 10 pc? Aangezien er een groot aantal mediaspelers beschikbaar is voor het Microsoft Windows-platform, is het geen gemakkelijke taak om de juiste voor uw computer te kiezen. Met het toenemende aantal nieuwere media-indelingen, zijn niet alle gratis mediaspelers in staat om alle populaire bestandsindelingen zoals MKV, FLV, AVI, MP4, MOV, enz. lichtgewicht om ervoor te zorgen dat uw multitasking geen hit krijgt tijdens het kijken naar films en tv-programma’s. Hier in dit bericht bespraken we de Top 5 gratis mediaspelers voor Windows 10 met hun functiedetails.

Beste gratis mediaspelers voor Windows 10

Er zijn veel verschillende soorten mediaspelers voor pc die beschikbaar zijn. Maar niet elke speler ondersteunt verschillende soorten audio- en videoformaten. Hier zijn de beste mediaspelers die alle soorten bestandsindelingen ondersteunen.

VLC Media Speler

VLC is een open-source en meest gebruikte mediaspeler voor pc. Het is gemaakt door het VideoLAN-project en is compatibel met alle versies van Windows, Linux en Mac OS. VLC biedt een gemakkelijk te begrijpen en gebruiksvriendelijke interface en ondersteunt alle soorten audio- en videoformaten. VLC biedt ook een afspeellijstfunctie, het vastleggen van foto’s van video’s. Het ondersteunt ook plug-ins en skins van derden om meer functionaliteit toe te voegen.

Het kan video’s in realtime streamen als je de juiste URL’s hebt, en het kan alle standaard mediatypen afspelen, inclusief cd’s, dvd’s en de meest populaire videoformaten zoals MP4, AVI en MKV. Het is niet nodig om extra codecs te downloaden, te installeren en te spelen.

Ondersteunt de meeste mediacodecs direct uit de doos.Ondersteunt het afspelen van bestanden, schijven, externe apparaten, webcams.Ondersteunt online streaming met de meeste gangbare protocollen.Hardwareversnelling voor snelle GPU-weergave.Pas het uiterlijk aan met de VLC Skin Editor.Beschikbaar op Windows, Mac, Linux, iOS en Android.

VLC Mediaspeler downloaden

XBMC/Kodi-speler

XBMC (Xbox Media Center)/Kodi-mediaspeler is een andere populaire mediaspeler voor pc die compatibel is met alle versies van Windows, Linux en Mac, enz. Het is open-sourcesoftware die alle soorten video- en audioformaten ondersteunt. En kan ook inhoud van internet streamen. Als je een grote videocollectie hebt, helpt Kodi je om deze netjes te organiseren en, in tegenstelling tot Windows Media Player, zal het naast de gebruikelijke metadata ook posters, films downloaden en informatie tonen. Het heeft geen andere externe codecs nodig en ondersteunt functies zoals ondertiteling, ruisonderdrukking, afspeellijst, video-opname, audiofiltering, enz.

Kodi functioneert als een PVR die een breed scala aan afstandsbedieningen ondersteunt en kan worden uitgebreid door het gebruik van plug-ins. Kortom, het heeft alles wat je zou willen van een gratis mediaspeler. Nieuwkomers vinden de leercurve misschien steil, maar het is de moeite meer dan waard.

KODI-speler downloaden

PotPlayer

PotPlayer is een andere populaire mediaspeler die alle soorten video- en audioformaten ondersteunt. PotPlayer heeft talloze gratis functies en specialiteiten en ondersteunt plug-ins, codecs, ondertitels. Deze aanbevolen mediaspeler wordt geleverd met een breed scala aan aanpassingsopties waarmee u deze software aan uw behoeften kunt aanpassen. Met behulp van technieken zoals CUDA, QuickSync en DXVA kan PotPlayer maximale prestaties en een lichtgewicht ervaring leveren. Het biedt u ook controle om de schermgrootte naar keuze in te stellen, filters in te pakken voor ruisonderdrukking, interliniëring helderheid, contrast, tint. PotPlayer is ook een goede keuze voor Windows-gebruikers.

De gedetailleerde interface laat veel zien zonder rommelig te worden.Ondersteunt de meeste mediacodecs uit de doos.Ondersteunt het afspelen van bestanden, schijven, externe apparaten.Ondersteunt online streaming met de meeste gangbare protocollen.Betere verwerking van grote bestanden (Blu-ray) en snij- edge formaten.Alleen beschikbaar op Windows.

KMP-speler

KMP-speler is een andere geweldige en gratis Windows 10-mediaspeler die de mogelijkheid heeft om bijna alle reguliere video- en audiobestanden af ​​te spelen. Het biedt een gemakkelijk te begrijpen interface en is ook zeer lichtgewicht software. Omdat het een ingebouwde codec voor Windows 10 heeft, hoeven gebruikers niet naar andere codecs te zoeken. Om de compatibiliteit nog verder te vergroten, kunt u externe codecs toevoegen. Met de ondersteuning voor 3D-, 4K- en UHD-ondersteuning kunnen gebruikers genieten van high-definition video’s op hun apparaten.

KMPlayer kan moeiteloos mediabestanden uitvoeren in verschillende formaten, waaronder, maar niet beperkt tot, MKV, AVI, MPEG4, WMV, en OGM. Afgezien van het soepel afspelen van media, heeft KMPlayer ook een handige frame-voor-frame extractiefunctie en filtercontrole voor naadloos afspelen dat uw media-ervaring echt zal verbeteren. Deze software biedt ook video-opname om videobeelden te maken tijdens het afspelen van video.

Ondersteunt het afspelen van video met hogere resoluties zoals QHD en UHD. Heeft geen krachtige hardware. 3D-ondersteuning is ook inbegrepen. KMPlayer wordt geleverd zonder een prijskaartje.

KMPlayer downloaden

Gom speler

Gretech Online Movie Player (Gom Player), is een volledig gratis alternatief voor Windows-mediaspelers met ingebouwde ondersteuning voor de meest populaire video- en audioformaten. Dat betekent dat het alle meest populaire videoformaten zoals AVI, MKV, MP4, FLV, MOV, enz. kan afspelen. Afgezien van de basisfunctionaliteiten die bij andere populaire pc-mediaspelers worden geleverd, wordt GOM Player geleverd met veel geavanceerde functies zoals AB herhalen , Media Player Capture, snelheidsregeling, audio- en video-effecten, schermopname, enz. Het geeft je ook de keuze om van skin te veranderen en het hele uiterlijk van GOM Player sterk op maat te maken.

Met behulp van de eigen bibliotheek van GOM kunt u veel ondertitels downloaden en genieten van films en tv-programma’s in de taal van uw voorkeur. Je kunt deze geweldige mediaspeler voor pc’s ook koppelen aan de enorme database van OpenSubtitles.org. Het kan zijn dat deze mediaspelersoftware sommige ongebruikelijke typen niet ondersteunt. Voor die scenario’s kunt u met de Codec Finder-service van GOM Player naar de ontbrekende codec zoeken. GOM Player voor Windows ondersteunt een breed scala aan besturingssystemen, variërend van Windows 10 tot Windows XP SP3.

Gom Player downloaden

Dit zijn de best aanbevolen gratis mediaspelers voor Windows 10 PC 2019-editie. Ik hoop dat dit bericht nuttig is en het gemakkelijker maakt om de beste mediaspeler voor je Windows 10-computer / laptop te kiezen. Als er iets ontbreekt, heeft u vragen of suggesties, bespreek ze dan gerust in de onderstaande opmerkingen.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like