Top 5 gratis antivirussoftware voor Windows 10, 8.1 en 7 | Editie 2022

op zoek naar een gratis virusbeschermingsoplossing (gratis antivirussoftware) om uw Windows 10-pc te beschermen tegen virussen en malware-infecties? Hier hebben we onze top 5 gratis antivirusprogramma’s voor pc met Windows 10 met functiedetails van wat u precies nodig heeft. Voordat we verder gaan met de beoordeling van gratis antivirussoftware, functiedetails Laten we eerst begrijpen wat het verschil is tussen gratis antivirus en betaalde antivirus.

Gratis antivirus versus betaalde antivirus

Iedereen heeft een vraag in zijn hoofd of gratis antivirussoftware zo geweldig is, waarom zouden ze voor betaalde antivirus kiezen? Free Antivirus is alleen voor niet-commercieel gebruik, als je je bedrijf wilt beschermen, moet je de betaalde versie betalen. Op dat moment zou u waarschijnlijk moeten overwegen om te upgraden naar een volledige beveiligingssuite. Het gaat tenslotte om de beveiliging van uw bedrijf.

De Gratis antivirussoftware heeft enige beperkte bescherming, aan de andere kant betaalde antivirus heeft enkele geavanceerde beveiligingsfuncties die uw Windows-computer volledig beschermen. De betaalde versie van Kaspersky heeft bijvoorbeeld een krachtige System Watcher-component, die processen die kwaadaardig gedrag vertonen in de gaten houdt en, indien nodig, wijzigingen door malware ongedaan maakt. Die niet beschikbaar zijn in de gratis editie.

Gratis antivirussoftware voor Windows 10

Windows 10 heeft ingebouwde realtime virusbeveiligingssoftware genaamd , en het is echt best goed. Maar als u nog krachtigere en multitasking antivirussoftware voor Windows 10-computers wilt hebben, dan hebben we hier de Top 5 gratis antivirussoftware voor Windows 10-pc gevonden na analyse van de functie- en beveiligingsdetails.

Avast gratis antivirus

Avast gratis antivirusprogramma | Lichter, krachtiger – en helemaal gratis.

Avast gratis antivirus downloaden

Avast is een bekende en de beste gratis antivirussoftware voor Windows 10 die u helpt bij het detecteren van virussen en malware, het scannen op beveiligings- en prestatieproblemen en het in realtime analyseren van onbekende bestanden die op uw computer aanwezig zijn.

Deze bekroonde gratis antivirussoftware zit boordevol met het grootste bedreigingsdetectienetwerk, machine learning-bescherming, eenvoudig wachtwoordbeheer en thuisnetwerkbeveiliging die uw Windows 10-pc niet vertragen.

De grote reden dat we de gratis antivirus van Avast op Top Place hebben opgenomen vanwege zijn “heuristiek motor” die voorheen onbekende virussen en andere malware kan detecteren.

De functies van Avast Free Antivirus zijn:

Deze “Intelligent Antivirus” detecteert malware, virussen, ransomware, phishing, enz. Met behulp van slimme analyses worden de bedreigingen zo vroeg mogelijk gestopt.”CyberCapture”, een cloudgebaseerde scanner, verzendt verdachte bestanden voor verdere analyse in de cloud. Als het een bedreiging blijkt te zijn, zijn alle gebruikers in de toekomst beschermd.“WiFi-inspecteur” vindt gebreken in uw wifi-thuisnetwerk en maakt het veiliger.“Slimme scan” detecteert verschillende kleine-grote beveiligingsgaten die aanwezig zijn op uw machine. De automatische “Spelmodus” zorgt ervoor dat alle meldingen in de wacht worden gezet.“Gedragsschild” houdt de apps en hun gedrag in de gaten om ervoor te zorgen dat ze uw machine niet beschadigen.

Het is compatibel met alle versies van Windows-besturingssystemen en ook beschikbaar voor Mac- en Android-apparaten.

De betaalde antivirusproducten van Avast worden geleverd met extra functies zoals ransomware-schild, firewall, antispam, sandboxing, enz. Het wordt geleverd met een gratis proefperiode van 30 dagen, dus het kan geen kwaad om het eens te proberen als u voor extra beveiliging wilt gaan lagen.

Bitdefender Antivirus Gratis Editie

Bitdefender Antivirus Gratis Editie | Krachtige antivirusbescherming, de lichte manier.

Bitdefender gratis antivirus downloaden

We hebben gevonden Bitdefender Antivirus Gratis Editie is de tweede beste gratis antivirus om uw Windows 10-pc te beveiligen. Deze razendsnelle gratis antivirus is in staat tot bijna alles, van realtime detectie van bedreigingen tot virusscanning en verwijdering van malware, evenals gratis bescherming tegen internetfraude.

Bitdefender Antivirus Free Edition is razendsnel, absoluut gratis te gebruiken en alleen geladen met de basisbeveiligingsfuncties die elke snelle computer nodig heeft. Een van de beste eigenschappen van deze antivirussoftware is dat deze zeer minder bronnen verbruikt, wat ervoor zorgt dat systemen met minder krachtige hardware deze ook kunnen gebruiken.

De belangrijkste kenmerken zijn:

Virusscannen op aanvraag” zorgt voor het verwijderen van verschillende soorten wormen, trojans, virussen, ransomware, rootkits, spyware, enz. De “anti-phishing-functie” stelt u in staat uzelf op de best mogelijke manier te beschermen en controle te krijgen over uw online accounts. Met “gedragsdetectie”, worden uw apps actief gecontroleerd en wordt er direct actie ondernomen. De “Anti-fraude”-functie waarschuwt u wanneer u de sites bezoekt die u proberen op te lichten.

Als het gaat om de gratis versus betaalde vergelijking van Bitdefender, wordt de betaalde versie geleverd met functies zoals wachtwoordbeheer, browserverharding, gespecialiseerde ransomware-bescherming, enz. Als dat klinkt als wat je nodig hebt, probeer het dan want het wordt ook geleverd met een 30- dag gratis proef.

Avira gratis antivirusprogramma

Avira Free Antivirus 2021 | Bekroonde pc-bescherming, beveiliging van de volgende generatie.

Avira gratis antivirus downloaden

Als u verder wilt gaan dan antivirus met de geheel nieuwe gratis beveiligingssuite die niet alleen de installatie van malware en andere schadelijke software blokkeert, maar ook uw browsegeschiedenis anonimiseert en al uw online sporen gratis wist, moet u het proberen Avira gratis antivirusprogramma voor Windows 10-pc.

Avira Free Antivirus biedt u next-gen antivirusbescherming, stopt ransomware/Trojans/en spyware, garandeert uw privacy en biedt ook community-ondersteuning samen met een gratis wachtwoordbeheerder en een VPN-client.

Avira’sBescherming Cloud” is een systeem voor vroegtijdige waarschuwing dat de onbekende bestanden in clouds analyseert en de gemeenschap in realtime beschermt. De antivirusscanner zorgt voor de meeste soorten malware, waaronder virussen, wormen, trojans, ransomware, enz. Met behulp van Avira Browser Safety-extensie, u krijgt extra functies zoals Browser Tracking Blocker, Veilig browsen, en Prijsvergelijking.De “PUA-schild” voorkomt dat ongewenste apps uw systeem beschadigen.

Als u andere premium beveiligingsfuncties wilt krijgen, zoals telefoon- en e-mailondersteuning, beveiliging van 5 apparaten met 1 licentie, winkelen/bankieren beveiligen, netwerk en e-mail beschermen, apparaatbeheer en geen advertenties enz., dan kunt u kiezen voor het premium-abonnement van Avira Antivirus Pro voor pc waarvan we denken dat het de prijs waard is.

Avira levert ook een softwaresuite met de naam Internet premium security, die Free Antivirus, Avira Phantom VPN en Avira Safe search Plus heeft. De VPN die bij deze suite wordt geleverd, heeft een datalimiet.

Kaspersky Free Antivirus

Functies: Realtime scannen, anti-phishing, e-mail scannen, spywarebeveiliging

Download Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky Free Antivirus is nog zo’n gratis lichtgewicht basis AV-programma dat alle essentiële antivirusprogramma’s dekt, inclusief real-world scannen van bestanden, webbedreigingen, e-mails en instant messages. Kaspersky Free heeft dezelfde best beoordeelde engine als de commerciële builds, met dezelfde update-, zelfverdedigings- en quarantainesystemen, en geen domme beperkingen of zeurschermen om te proberen je te laten upgraden.

Over de functies gesproken, u krijgt de kernbescherming van deze niet-zo-zware antivirus, inclusief bescherming tegen gevaarlijke malware, virussen, phishing-aanvallen, spyware, enz.

Zijn webbeveiliging zorgt er ook voor dat beruchte websites je niet voor de gek kunnen houden.

Je krijgt ook e-mailbeveiliging ook, dus het is geen slechte deal omdat het dezelfde antivirus-engine gebruikt die wordt gebruikt door het populaire en betaalde Kaspersky Internet Security.

U kunt kiezen voor de proefversie van de betaalde versie als u geavanceerde functies nodig heeft, zoals platformonafhankelijke bescherming, veilige online transacties, beveiliging voor kinderen, wachtwoordbeheer, enz.

AVG gratis antivirusprogramma

AVG AntiVirus GRATIS | Installeert in enkele ogenblikken. Beschermt voor altijd.

AVG gratis antivirus downloaden

De nieuwste versie van AVG Antivirus Free is nu beschikbaar met het geheel nieuwe en verfrissend eenvoudige ontwerp dat u precies laat zien hoe uw pc is beschermd. Het wordt geleverd met alle essentiële gratis bescherming die u niet in de steek zal laten. De gratis antivirussoftware van AVG bevat nu realtime beveiligingsupdates, scant op malware en prestatieproblemen en vangt zelfs kwaadaardige downloads op voordat ze uw pc bereiken.

Zowel AVG als Avast gratis antivirus gebruikt een vergelijkbare malwaredetectie-engine voor het opsporen en verwijderen van virussen van Windows-computers. Maar met de AVG Antivirus-software krijgt u enkele extra functies die u niet zult zien met de gratis versie van Avast antivirus.

De belangrijkste kenmerken van AVG Free Antivirus zijn:

Een hoogtepunt van deze beveiligingstool is een ingebouwde File Shredder-functie waarmee u inhoud met AVG kunt versnipperen en volledig kunt verwijderen. U kunt deze functie gebruiken door direct met de rechtermuisknop op Prullenbak of afzonderlijke bestanden/mappen te klikken.

Volledige virusscan en bescherming tegen verschillende soorten malware, waaronder virussen, spyware, ransomware, enz.Webbeveiliging om u te beschermen tegen onveilige downloads en links. E-mail scannen is ook inbegrepen. Het ook scant uw systeem op prestatieproblemen en brengt u hiervan op de hoogte.Realtime beveiligingsupdates zijn ook voorzien.

Afgezien van de bescherming tegen malware en schadelijke programma’s, krijgt u ook een proefperiode van 30 dagen van de gratis AVG VPN-tool. Hoewel deze functies van een van de beste gratis antivirusprogramma’s voor de meeste gebruikers voldoende moeten zijn, biedt AVG ook meer betaalde opties in de vorm van AVG Internet Security (gratis proefversie beschikbaar) en AVG Ultimate. Deze opties zorgen voor toegewijde ondersteuning, firewall en Pro-apps voor mobiel.

Lees ook:

Er zijn tal van andere realtime-beveiligingssoftware en gratis antivirusprogramma’s op de markt beschikbaar om Windows 10 pc te beschermen, maar deze hierboven vermeld Microsoft Windows 10 antivirussoftware zijn de meest gebruikte antivirusoplossing over de hele wereld die u ook op uw computer kunt uitproberen.

Voel je ook vrij om te delen Welke gratis antivirussoftware gebruikt u op uw computer? En volgens jou, welke gratis antivirus u zou moeten overwegen om te gebruiken als u het Windows 10-besturingssysteem gebruikt? Lees ook Windows 10 Beveiligingstips om uw computer veiliger te maken.

0 Shares:
You May Also Like