Top 5 beste Recuva-alternatieven voor Mac

Recuva alternatives for Mac

Recuva is een populaire toepassing voor gegevensherstel, maar er is geen Recuva voor Mac OS X omdat de toepassing is ontworpen met het Windows-besturingssysteem in gedachten. Als zodanig worden Mac-gebruikers die verloren bestanden willen herstellen met een paar simpele klikken gedwongen om Recuva-alternatieven te onderzoeken.

Als je liever minder tijd besteedt aan onderzoek en meer tijd aan gegevensherstel, dan is dit artikel iets voor jou omdat het de top 5 beste Recuva-alternatieven voor Mac opsomt, waarin wordt uitgelegd wat elk van hen te bieden heeft.

5 Beste Recuva-alternatieven voor Mac

Ook al kun je Recuva voor Mac niet downloaden, je kunt kiezen uit vele Recuva-alternatieven, waarvan sommige zelfs nog betere bruikbaarheid, gegevensherstelprestaties en ondersteuning voor bestandsindelingen bieden. Hier zijn onze top 5 favoriete Recuva-alternatieven voor Mac.

Vergelijking: Topalternatieven voor Recuva

Prijs Free proefperiode Diepe scan Gebruikersvriendelijk Compatibiliteit
Disk Drill $ 89,00 Ja Ja Ja Windows en Mac
FotoRec $ 0 Nvt Ja Nee Windows, Mac en Linux
R-Studio $ 79,99 Ja Ja Nee Windows en Mac
DiskWarrior $ 119,95 Nee Nee Ja Mac
Exif Untrasher $ 0 Nvt Nee Ja Mac
Recuva $ 0 Nvt Ja Ja ramen

1. Disk Drill Data Recovery voor Mac

Disk Drill herstel

Disk Drill is ons favoriete Recuva voor Mac-alternatief omdat het gegevensherstel een kwestie van een enkele klik op de knop Herstellen maakt. Van daaruit doorloopt Disk Drill automatisch alle algoritmen voor gegevensherstel (inclusief Deep Scan) in de optimale volgorde om zoveel mogelijk bestanden te herstellen.

Dankzij de ondersteuning voor meer dan 400 bestandsformaten, zijn de prestaties van Disk Drill voor gegevensherstel ongeëvenaard, en de ontwikkelaars werken constant hard om het nog verder te verbeteren. Het enige nadeel van Disk Drill is het feit dat de free proefversie alleen bestanden kan bekijken. Het kost echter niet veel om te upgraden naar de PRO-versie en onbeperkt herstel te genieten. Bekijk de volledige Disk Drill recensie.

Voordelen:

Moderne gebruikersinterface Indrukwekkende prestaties voor gegevensherstel Meertalige ondersteuning Diepe scanfunctie Extra hulpprogramma’s voor schijf- en gegevensbescherming

nadelen:

De proefversie kan alleen voorbeelden van bestanden bekijken

2. PhotoRec voor Mac

Photorec-interface

PhotoRec lijkt in eerste instantie misschien geen erg goed alternatief voor Recuva vanwege het ontbreken van een grafische gebruikersinterface, maar de twee applicaties hebben veel overeenkomsten. Ze bevatten bijvoorbeeld allebei een herstelwizard die tot doel heeft u door het herstelproces te leiden en u te helpen uw bestanden met minimale inspanning te herstellen.

Zowel PhotoRec als Recuva ondersteunen ook honderden bestandsindelingen, maar PhotoRec kan ze niet alleen herstellen van: Windows-bestandssystemen (NTFS, FAT, exFAT), maar ook van Mac (HFS+) en Linux (ext2/ext3/ext4) bestandssystemen.

Voordelen:

Free en open source Multi-platform Betrouwbare prestaties voor gegevensherstel

nadelen:

Kan herstelbare bestanden niet bekijken Opdrachtregelinterface Het minst gebruiksvriendelijke Recuva-alternatief

3. R-Studio voor Mac

R-Studio-gegevensherstel

R-Studio is een professioneel product voor gegevensherstel, bedoeld voor zowel ervaren gebruikers als professionals op het gebied van gegevensherstel. In tegenstelling tot Recuva, dat verloren bestanden alleen terug kan krijgen van lokale opslagapparaten, kan R-Studio gegevens herstellen, zelfs van clients die zijn aangesloten op een lokaal netwerk of internetten.

Als professioneel gegevensherstelproduct wordt R-Studio geleverd met verschillende tools die de meeste gewone thuisgebruikers niet zullen waarderen, maar waar professionals op het gebied van gegevensherstel niet zonder kunnen, zoals een geavanceerde hex-editor, schijfbeeldbewerking of RAID-reconstructie.

Voordelen:

Krachtige functies Werkt op Windows, Mac en Linux Geavanceerde herstelalgoritmen Herstel via netwerk

nadelen:

Niet geschikt voor gewone thuisgebruikers Veel verwarrende opties

4. DiskWarrior

DiskWarrior-tool

DiskWarrior is een hulpprogramma voor schijfreparatie en gegevensherstel voor Mac. Met een enkele klik kan het veelvoorkomende problemen met het bestandssysteem repareren die ervoor zorgen dat bestanden niet toegankelijk zijn en macOS niet correct werkt. DiskWarrior kan ook hardwareproblemen diagnosticeren en u van tevoren waarschuwen dat het tijd is om de harde schijf te vervangen door een nieuwe.

Als het gaat om het herstellen van verloren en verwijderde bestanden, loopt DiskWarrior achter bij de andere Recuva-alternatieven die in dit artikel worden genoemd, omdat het alleen bestanden kan herstellen die ontoegankelijk zijn geworden vanwege problemen met machtigingen. Als u permanent verwijderde bestanden moet herstellen, raden we u aan een andere oplossing te kiezen.

Voordelen:

Hardware diagnostische mogelijkheden Repareert veel voorkomende problemen met het bestandssysteem Eenvoudig te gebruiken

nadelen:

Zeer beperkte mogelijkheden voor bestandsherstel Geen free proefversie beschikbaar Duur

5. Exif Untrasher

Exif Untrasher-gegevensherstel

Exif Untrasher is een eenvoudig hulpprogramma voor gegevensherstel dat zich richt op het herstel van verloren JPEG-bestanden van interne harde schijven en externe opslagapparaten (SD-kaarten, CF-kaarten, USB-flashstations, enzovoort). De tool is ontwikkeld door Carsten Blümdie sinds eind jaren negentig software ontwikkelt.

Aangezien Exif Untrasher in wezen een eenmansproject is, zou het u niet moeten verbazen dat het alleen basisfuncties biedt. U kunt het gebruiken om JPEG-afbeeldingen te herstellen, maar andere bestandsindelingen worden niet ondersteund en er is geen manier om een ​​voorbeeld ervan te bekijken.

Voordelen:

Gemakkelijk te gebruiken Volledig free Gelokaliseerd in het Engels, Duits, Frans en Italiaans

nadelen:

Alleen JPEG-afbeeldingen kunnen worden gered. Kan geen voorbeeld van herstelbare bestanden bekijken

Waarom kiezen Windows-gebruikers voor Recuva?

recuva hoofdvenster

Voor het eerst uitgebracht door Piriform, een Brits softwarebedrijf gevestigd in Londen, in 2007, Recuva is een data recovery applicatie voor Windows die de volgende belangrijke voordelen biedt:

🎁 Free versie: Misschien is de belangrijkste reden waarom zoveel Windows-gebruikers Recuva downloaden, dat de applicatie free is. Ja, er is een betaalde versie met een paar extra functies, maar die zijn niet essentieel. 🖥️ Eenvoudige gebruikersinterface: gebruikers die niet veel ervaring hebben met gegevensherstel, waarderen de eenvoudige gebruikersinterface van Recuva, die slechts een handvol zelfverklarende opties biedt. 💾 Diepe scan: Recuva gaat standaard snel door het gescande opslagapparaat om recent verwijderde bestanden te vinden, maar u kunt ook de optie Diepe scan gebruiken om begraven bestanden te herstellen die enige tijd geleden zijn verwijderd. 🔊 Ondersteuning voor brede bestandsindelingen: Recuva kan alle gangbare bestandstypen ongedaan maken, inclusief afbeeldingen, video’s, audio, documenten, bestandsarchieven en meer. 🔠 Meerdere talen: de meest recente versie van Recuva ondersteunt bijna 40 talen, waardoor het gemakkelijk is voor gebruikers die het Engels niet goed begrijpen om hun bestanden met vertrouwen te herstellen.

FAQ

Recuva is een softwaretool voor gegevensherstel die draait op het Windows-besturingssysteem. De software kan afbeeldingen, video’s, audiobestanden, documenten en vele andere soorten bestanden herstellen. Herstel kan worden uitgevoerd op de meeste schijfgebaseerde opslagapparaten, waaronder USB-drives, SD-kaarten, geheugensticks en externe harde schijven.

Het feit dat Recuva een free versie van de tool aanbiedt en een gebruiksvriendelijke interface biedt, maakt het populair in de Windows-gemeenschap. Upgraden naar een betaalde versie van de tool voegt ondersteuning toe voor virtuele harde schijven en zorgt ervoor dat de software automatisch wordt bijgewerkt. Premium-ondersteuning wordt ook aangeboden met een betaalde licentie. Recuva ondersteunt naast Engels ook vele talen, waardoor het een handig hulpmiddel is voor de wereldwijde Windows-gebruikersgemeenschap.

Helaas is er geen versie van Recuva die op uw Mac werkt. U moet een alternatieve oplossing gebruiken om verloren gegevens van een Mac of MacBook te herstellen. We houden van Disk Drill als een betaalde oplossing en PhotoRec als je op zoek bent naar een freeware tool.

Recuva heeft bruikbare herstelfunctionaliteit en kan uw verloren gegevens mogelijk met succes terugkrijgen. Onze ervaring is dat andere commerciële producten een beter slagingspercentage hebben dan Recuva en vaak een uitgebreidere set functies bieden.

Met Recuva kunt u uw verloren gegevens mogelijk free herstellen. We raden u aan het eens te proberen en als het niet werkt, in plaats daarvan een betaalde oplossing te gebruiken. U betaalt misschien iets meer voor een betrouwbare commerciële hersteltool, maar de prijs is het waard om uw waardevolle gegevens te herstellen.

0 Shares:
You May Also Like