Top 10 GIF naar video-converters [REVIEWED]

GIF’s zijn een geweldige marketingtool geworden voor moderne merken. Het zijn leuke, korte uitbarstingen van visuele inhoud die mensen graag bekijken en delen, vooral op sociale media. Maar veel sociale platforms, waaronder Instagram, ondersteunen geen GIF-uploads, wat betekent dat je je GIF moet converteren naar een videobestand om het met je volgers te delen. Gelukkig wordt dat proces gemakkelijk gemaakt door een verscheidenheid aan GIF-naar-videoconversietools die online beschikbaar zijn. Om het een beetje makkelijker te maken, hebben we de tien populairste GIF-naar-videoconverters beoordeeld, zodat u dat niet hoeft te doen. Bekijk onze lijst hieronder om te bepalen welke geschikt is voor uw behoeften.

Wat is het verschil tussen een GIF en een video?

GIF is een afkorting voor grafisch uitwisselingsformaat. Klinkt verwarrend, toch?

wiskunde-gif

(GIF-link)

Gelukkig is het vrij eenvoudig te begrijpen. Een GIF is gewoon een verzameling statische afbeeldingen die snel roteren in een eindeloze lus, waardoor een vermakelijk en deelbaar stukje inhoud ontstaat.

Hoewel GIF’s de afgelopen jaren populair zijn geworden, is dit bestandsformaat eigenlijk een van de oudste afbeeldingsbestandstypen, daterend van meer dan 30 jaar. Oorspronkelijk werden deze bestanden gebruikt voor meer praktische toepassingen, zoals het weergeven van logo’s, maar ze zijn sindsdien een trendy manier geworden om informatie met vrienden te delen en erop te reageren – of om een ​​anders saaie chatroom op de werkplek op te fleuren.

chandler-gif

(GIF-link)

GIF’s zien er misschien uit als geluidloze video’s, maar de bestanden zijn behoorlijk verschillend. GIF-bestanden beginnen als statische afbeeldingen en lussen wanneer die afbeeldingen – ook wel frames genoemd – worden gemanipuleerd om snel tussen elkaar te roteren. Bekijk deze GIF hieronder en kijk of je kunt detecteren dat het geen video is, maar een verzameling statische afbeeldingen die aan elkaar zijn geregen om de schijn van beweging te creëren.

je-ziet-wat-ik-zeg-gif

(GIF-link)

Hoewel ze vergelijkbaar zijn met video, hebben GIF’s om de een of andere reden iets meer persoonlijkheid en entertainmentwaarde dan videoclips van 5 seconden, maar ze kunnen temperamentvol zijn. GIF’s bevatten veel afbeeldingen in een enkel bestand, wat betekent dat hun bestandsgrootte meestal vrij groot is. Omdat sociale-mediaplatforms vaak beperkingen opleggen aan de grootte van bestandsuploads, staan ​​veel van hen je niet toe om GIF’s te uploaden en te delen, waardoor je gefrustreerd raakt en op zoek bent naar een betere manier.

aap-laptop-gif

(GIF-link)

Aan de andere kant is het delen van videobestanden eenvoudig. Dat komt omdat een videobestand wordt vastgelegd met beweging in het achterhoofd en vanaf het begin geoptimaliseerd om de bestandsgrootte te minimaliseren, waardoor deze bestanden gemakkelijk te verzenden en online te plaatsen zijn. En in tegenstelling tot GIF’s kunnen videobestanden ook worden gecomprimeerd; met dat proces kun je een film rechtstreeks naar je tv streamen zonder dat het programma om de paar seconden pauzeert om meer inhoud te laden.

lijden-gif

(GIF-link)

Als je zou willen dat er een manier was om het grappige karakter van GIF’s te combineren met de deelbaarheid van video’s, dan heb je geluk. Deze lijst met de beste GIF naar video-converters zal zeker al uw problemen met bestandsincompatibiliteit oplossen. Bekijk de onderstaande opties, vind de tool die bij je past en deel je GIF’s met het universum.

De beste GIF naar video-converters – beoordeeld

Movavi Video Converter

bewegend

Movavi Video Converter is een desktop-multimediaconverter waarmee je elk soort mediabestand naar elk formaat kunt converteren – GIF’s naar video’s, video’s naar audiobestanden, foto’s naar GIF’s. Noem maar op, Movavi kan het waarschijnlijk. Het is gebruiksvriendelijk, supersnel en levert bestanden van hoge kwaliteit. Wat betreft de nadelen van deze converter, sommige gebruikers zijn teleurgesteld dat het niet veel extra functies heeft, zoals het branden van dvd’s. Maar als je exclusief op zoek bent naar een geweldige converter, kan dit een goede optie zijn. En het is een laag risico; Movavi is gratis en beschikbaar voor Windows 10, 8, 7, Vista en XP, evenals voor Mac OS X 10.7 en hoger.

ThunderSoft GIF naar Video Converter door ThunderShare

donderzacht

ThunderSoft GIF naar Video Converter is iets meer dan een eenvoudige converter. Meer als een GIF-editor, stelt deze tool je in staat om een ​​GIF te importeren en achtergrondmuziek, een logo en andere aangepaste elementen toe te voegen voordat je het exporteert als een verscheidenheid aan videobestanden, inclusief de meest populaire opties. Met een gebruiksvriendelijke interface is deze software geweldig voor niet-video-editors die aanpassingen aan een video willen toevoegen. ThunderSoft GIF to Video Converter is beschikbaar voor Windows 2000, 2003, XP, Vista, 7, 8 en 10 voor $ 35,95 voor een enkele commerciële licentie of $ 59,95 voor 2 tot 5 commerciële licenties.

Filmora van Wondershare

filmora

Wereldwijd softwareontwikkelingsbedrijf Wondershare staat bekend om hun eenvoudige, rechttoe rechtaan producten, en Filmora is niet anders. Filmora is een video-editor die is ontworpen om gemakkelijk te zijn voor zelfs de meest beginnende video-editors. Een van de vele functies van het product is GIF-ondersteuning; u kunt GIF’s importeren, bewerken en exporteren, en GIF’s importeren en exporteren als videobestanden. De software heeft echter verschillende andere videobewerkingsfuncties, zoals kleurafstemming, muziek- en tekstlay-overs en ruisverwijdering. Hoewel deze GIF naar video-converter gratis is voor desktopgebruik, is deze tool misschien te complex voor uw behoeften als u op zoek bent naar een eenvoudige converter. Als je je echter verdiept in de wereld van videobewerking en enkele van de extra functies van Filmora zou kunnen gebruiken, is dit misschien iets voor jou. Filmora is compatibel met Windows en Mac OS en is beschikbaar voor $ 44,99 per jaar of een eenmalige vergoeding van $ 59,99.

ik hou van

ik hou van

iLike is een GIF naar video-converter waarmee je een GIF kunt exporteren als MP4, AVI, WMV, MOV, MPEG en meer. Hoewel het eenvoudig te gebruiken is – upload gewoon een GIF, selecteer uw exportbestandstype en klik op exporteren – gebruikers rapporteren trage conversietijden. Het is misschien niet de meest robuuste optie op deze lijst, maar het klaart de klus. iLike is beschikbaar op Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP en 2000 voor $ 19,99. Hoewel er verschillende gratis opties op deze lijst staan, wordt iLike geleverd met een geld-terug-garantie van 90 dagen en 24 uur per dag toegang tot een klantenondersteuningsteam.

CloudConvert

cloudconverteren

CloudConvert is de ultieme site voor bestandsconversie, waarmee gebruikers afbeeldingen, documenten, presentaties, video’s en zelfs e-boeken onmiddellijk van het ene bestand naar het andere kunnen converteren. Om een ​​GIF in een video te veranderen, uploadt u eenvoudig uw GIF-bestand en selecteert u uw exportoptie, die een van de 20+ exportopties voor videobestanden van de site kan bevatten. U kunt zelfs een URL in de tool plakken in plaats van een GIF te uploaden om moeiteloos bestanden te converteren die al online worden gehost. CloudConvert is gratis te gebruiken als u geen grote hoeveelheden bestanden per dag converteert; de eerste 25 minuten dagelijkse conversietijd zijn gratis. Als u echter grote bestanden wilt converteren die veel conversietijd kosten, wilt u misschien upgraden. Toch is het prijsmodel van CloudConvert gebaseerd op het aantal minuten conversietijd dat u gebruikt, en het is zeer betaalbaar. Pakketten beginnen bij $ 0,016 per minuut.

Geweldige GIF naar Video Converter door Amazingshare

geweldig delen

De naam zegt het al – Amazing GIF to Video Converter is behoorlijk verbazingwekkend. Maar we weten niet zeker of dit de meest verbazingwekkende converter op onze lijst is. Deze tool is een standaardconverter waarmee je GIF’s kunt exporteren als alle belangrijke videoformaten, inclusief MP4-, WVM-, MOV- en MPEG-bestanden. Het enige kenmerk dat het onderscheidt, is batchconversie; als u grote hoeveelheden GIF’s in video’s wilt omzetten, kunt u overwegen deze tool te gebruiken in plaats van ze één voor één te converteren. Amazing GIF to Video Converter is beschikbaar op Windows 10, 8.1, 8.7, Vista, 2000 en XP voor $ 17,99.

ConverterLite

converter-lite

ConverterLite is een gratis audio- en videoconversietool met GIF naar MP4-conversiemogelijkheden. Het is gemakkelijk te gebruiken en hoewel GIF-conversies beschikbaar zijn, maakt het ook tientallen soorten video- en audiobestandsconversies mogelijk. Het enige nadeel is dat deze tool alleen beschikbaar is op Windows 7, Vista en XP. Het is echter geweldig voor internationale teams; ConverterLite kan in verschillende talen worden gebruikt, waaronder Engels, Spaans, Frans, Nederlands, Chinees en Japans.

Aconverteren

aconverteren

Aconvert is een website voor bestandsconversie die allerlei soorten bestanden omzet in verschillende formaten, waaronder documenten, afbeeldingen, audiobestanden en video’s. Hun GIF naar MP4 (en ander videobestandstype) functionaliteit is naadloos; upload eenvoudig een GIF-bestand vanaf uw harde schijf, Google Drive of Dropbox-account, selecteer de uitvoer en klik op ‘Nu converteren’. Als een toegevoegde bonus kun je met het programma de bestandsgrootte, bitrate of framesnelheid wijzigen terwijl je converteert, en wordt het geleverd met ingebouwde functies voor het knippen, samenvoegen, roteren en bijsnijden van video’s. Het beste deel: het is gratis, en aangezien het een website is en geen softwaretoepassing, is het beschikbaar op alle apparaten.

GifDelen

gifshare

In tegenstelling tot de andere opties op onze lijst, is GifShare een iPhone-app die GIF’s binnen enkele seconden naar video’s converteert. Deze app is perfect voor managers van sociale media die het grootste deel van hun tijd op hun mobiele apparaten doorbrengen en niet heen en weer willen schakelen tussen een telefoon en een computer. GifShare is gratis, gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid om je video’s automatisch te delen op een sociaal platform. Ga echter voorzichtig te werk. Gebruikers hebben enkele bugs in de app gemeld en de ontwikkelaars zijn uiteindelijk teruggekeerd naar een oudere versie om een ​​stabielere gebruikerservaring te bieden.

GIFtoMP4

GIFtoMp4

GIFtoMP4 is precies hoe het klinkt: een converter die GIF’s omzet in MP4-bestanden. Hoewel er geen toeters en bellen zijn, is deze tool uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken. Sleep eenvoudig uw GIF-bestanden naar de site en binnen enkele seconden zijn uw MP4-bestanden klaar. GIFtoMP4 is gratis en online beschikbaar op elk apparaat – een geweldige optie voor drukke professionals die niet willen rommelen met extra (mogelijk onnodige) functies.

Onze favoriete GIF naar video-omzetter

Er zijn veel geweldige opties op deze lijst, waardoor het moeilijk is om slechts één favoriet te kiezen – maar dat hebben we gedaan. En de winnaar is…

drumroll-office-gif

(GIF-link)

Aconverteren! Waarom houden we er zo van?

1. Geen softwaredownloads

De meeste opties in deze lijst omvatten het downloaden van software naar uw computer, maar Aconvert doet alles in de cloud en levert vervolgens de voltooide export naar uw harde schijf.

2. Honderden bestandsopties

Aconvert is een one-stop-shop voor alles wat met bestandsconversie te maken heeft. Natuurlijk heeft het robuuste videoconversiemogelijkheden, maar het kan tientallen andere bestandstypen importeren en exporteren, en we houden van een tool die meer dan één doel kan dienen.

3. Gratis

Waarom betalen voor software als er gratis een gebruiksvriendelijke en effectieve versie beschikbaar is?

4. Apparaatonafhankelijk

Verschillende opties in deze lijst zijn alleen beschikbaar voor Windows, wat niet ten dienste staat van de miljoenen Mac-gebruikers die er zijn. Aangezien Aconvert geen software is die u downloadt, maar eerder een site die u gebruikt, maakt het niet uit of u een Windows-pc, Mac of smartphone gebruikt – u hebt nog steeds toegang tot hun snelle, hoogwaardige conversietool.

5. Bonusfuncties

Aconvert bevat ook andere bewerkingsfuncties; in hetzelfde venster kun je je video’s knippen, samenvoegen, roteren en bijsnijden zonder dure videobewerkingssoftware te kopen.

U kunt nu dus snel, gemakkelijk en voordelig uw GIF’s omzetten in video’s en deze met de wereld delen. Maar wat als je het tegenovergestelde wilt doen? Bekijk onze post “Top 12 Video naar GIF-converters” voor recensies en aanbevelingen over de beste video-naar-GIF-conversietools.

0 Shares:
You May Also Like