TiVo’s niet-uitgebrachte Roku- en Apple TV-apps zijn “in het ongewisse”

tivoroku

Hoewel TiVo op CES een opwindend nieuw product heeft met de TiVo Stream 4K-mediaspeler, heeft het ook slecht nieuws voor DVR-bezitters: de beloofde mogelijkheid om live en opgenomen video van TiVo naar andere streaming-spelers in huis te streamen, zal niet gebeuren tijd snel.

TiVo’s vice-president van consumentenproducten en -diensten Ted Malone zei in een interview op CES dat met name de Roku- en Apple TV-apps van het bedrijf “in het ongewisse” zijn.

Malone zou niet definitief zeggen dat de apps zijn geannuleerd, en hij gelooft dat Android TV-ondersteuning op een gegeven moment kan komen als een verbinding met de TiVo Stream 4K, waarop Android TV draait. Van daaruit zou het toevoegen van Fire TV-ondersteuning niet moeilijk zijn, omdat Fire TV-apps ook op Android zijn gebaseerd. Toch gaf hij voor geen van beide een tijdlijn.

“Mijn gok is dat we Android krijgen, en daarom de Fire TV, omdat het dezelfde app is, alleen verschillende kwalificaties,” zei Malone. “Ik denk dat Roku en Apple in het ongewisse zijn.”

TiVo demonstreerde voor het eerst zijn streaming-apps voor Roku, Fire TV, Android TV en Apple TV op de CES-beurs van vorig jaar en was van plan om ze in 2019 uit te brengen. Het idee was om gebruikers toegang te geven tot hun TiVo DVR’s op andere tv’s in het hele huis zonder extra TiVo Mini-boxen moeten kopen, die duur zijn voor $ 180 per stuk. Het afgelopen jaar heeft TiVo echter herhaaldelijk geweigerd commentaar te geven op de status van die apps.

Malone zei dat de vertragingen te wijten zijn aan beperkte middelen, technische uitdagingen en strategiewijzigingen.

Aan de technische kant zegt Malone dat TiVo de video moet transcoderen voordat deze naar andere apparaten kan worden gestreamd, wat kwaliteits- en prestatieproblemen veroorzaakt die het bedrijf niet heeft opgelost. TiVo heeft zojuist ook meer energie gestoken in streaming met zowel de TiVo Stream 4K als de TiVo+ streamingdienst, waardoor de DVR-apps verder op de prioriteitenlijst staan.

“Als we echt geloven dat de streamingmarkt is waar het is, moeten we daar op inspelen en ons niet laten afleiden door een heleboel dingen die andere mensen willen, maar niet echt de naald gaan verplaatsen,” zei Malone.

Dat is jammer voor TiVo-bezitters die hoopten hun DVR’s goedkoop om te zetten in systemen voor het hele huis. Maar in ieder geval voor snoersnijders die een draadloze antenne gebruiken, zijn er al veel alternatieven voor het hele huis, waaronder Tablo, Fire TV Recast en Plex DVR.

Bijwerken: Nadat dit verhaal was gepubliceerd, zei een TiVo-woordvoerder dat Malone “onjuiste” informatie had verstrekt, en het bedrijf gaf een verklaring af waarin niettemin wordt gezegd dat de Apple TV- en Roku-apps van TiVo “on hold” staan. Die verklaring verschijnt hieronder:

0 Shares:
You May Also Like