Tips en trucs van Airbnb voor verhuurders en gasten

TOR vs. Brave: Which Browser Gives You More Privacy?

Airbnb is, zoals u wellicht weet, een online platform voor het aanbieden van gastgezinnen, accommodatie en toeristische ervaringen.

De Airbnb-gebruikers zijn ingedeeld in twee categorieën, de Gastheren en de Gast. De hosts zijn de mensen die hun accommodatie op Airbnb plaatsen om accommodatie en gastgezindiensten aan te bieden.

Terwijl een gast iemand is die deze aanbiedingen boekt voor hun vakantie, reizen en toerisme. Airbnb is gunstig voor zowel de verhuurders als de gasten, omdat het de verhuurder helpt om wat geld te verdienen met hun advertenties.

Aan de andere kant stelt het de gasten in staat om een ​​woning te boeken tegen een lagere prijs dan een hotel. Als Airbnb echter nieuw voor u is, moet u enkele tips en trucs kennen die u zullen helpen er het meeste uit te halen.

Tips en trucs van Airbnb

Deze tips en trucs helpen de hosts om meer boekingen en vijfsterrenbeoordelingen te krijgen. En hoogstwaarschijnlijk zou het hen helpen om de Superhost toestand. Terwijl het de gasten zal helpen geld te besparen door de beste plaats tegen lagere prijzen te boeken.

Tips voor eigenaren/hosts

Flexibel zijn: De eerste en belangrijkste tip om een ​​betere gastheer te zijn, is om flexibel te zijn met uw aanbiedingen. Als uw gast niet stipt genoeg is, kunt u hem flexibele in- en uitchecktijden geven. Dit zal uw gast enorm helpen en ze zullen zeker met een goede indruk van u vertrekken.

E-mail uw gasten: Het is een goede gewoonte om uw gasten tijdens hun verblijf regelmatig een e-mail te sturen om te controleren of ze hulp nodig hebben of om te vragen of ze het verblijf leuk vinden of niet. U kunt ze voor het inchecken, tijdens hun verblijf en na het uitchecken een e-mail sturen.

Ontvang uw gast persoonlijk: U kunt uw dag vrij nemen om uw gasten persoonlijk te begroeten bij het inchecken en hen een korte rondleiding door uw accommodatie te geven. Het vergroot uw kansen op goede recensies van uw gasten.

Reageer op elk bericht: Dit is een zeer belangrijke tip om de Superhost-status te krijgen, aangezien het nodig is om een ​​responspercentage van ten minste 90% te hebben om de Superhost-status te krijgen. Reageer ook op de annuleringsberichten, dit vergroot de kans dat de gast uw accommodatie de volgende keer boekt.

Houd uw ruimte schoon en decoratief: Welnu, dit is een zeer eenvoudige tip die u moet volgen als u in de horeca werkt. Houd je plek netjes en schoon en je gast zal het zeker leuk vinden. Welnu, wie houdt er niet van een schone en decoratieve ruimte? En moderne apparaten kunnen u helpen met de schoonmaaktaak.

Promoot uw buurt: Als er iets speciaals aan uw plaats is, zoals een beroemde eetgelegenheid, avonturenpark, tracking, enz. Dan moet u het zeker promoten via uw vermeldingen, omdat het zal helpen om gasten naar het hotel te trekken.

Geef speciale aanbiedingen: Een van de meest vertrouwde bedrijfsstrategieën om meer oogappels aan te trekken, is het geven van speciale aanbiedingen. Je kunt dit ook proberen met je Airbnb-advertenties. Geef uw gast UIT op wekelijkse en maandelijkse boekingen en u zult zeker een toename in uw boekingen zien.

Ontmoet andere gastheer: U kunt andere hosts in uw omgeving ontmoeten om van hen te leren. Je kunt ze vragen hoe ze hun advertenties beheren en wat hun strategie is om de gasten tevreden te houden.

Vraag om feedback: Last but zeker not least, vraag je gast om een ​​recensie achter te laten op je Airbnb-advertentie op basis van hun ervaring. Omdat het de beoordelingen zijn die andere gasten helpen beslissen of ze uw plaats wel of niet willen boeken.

Tips voor gasten

Controleer het profiel van de host: Voordat u een advertentie boekt, is het ideaal om het profiel van de verhuurder te controleren en te verifiëren. Boek de advertentie alleen als je merkt dat de host echt is. Of u kunt naar enkele andere aanbiedingen gaan.

Specifieke zoekopdrachten uitvoeren: U kunt uw gewenste aanbiedingen zoeken door uw bestemming, uw in- en uitchecktijd te selecteren. U kunt de zoekresultaten ook filteren op het aantal gasten. Dit bespaart u veel tijd en helpt u bij het boeken van de perfecte ruimte volgens uw vereisten.

Focus op de foto’s: Tijdens het boeken van een plaats kun je de foto’s van de advertentie bekijken om een ​​beter idee te krijgen van de ruimte die je gaat boeken. Goede hosts proberen altijd de beste foto’s van hun advertentie op Airbnb te zetten. Dus als u de foto’s zorgvuldig bekijkt, kunt u de beslissing nemen of u deze woning wilt boeken of niet.

Onderzoek over de locatie: Doe onderzoek naar de plaats waar u een woning gaat boeken. Als u een accommodatie boekt zonder enig onderzoek te doen, kunt u uiteindelijk een plaats boeken die ver van de stad ligt. Het is dus beter om een ​​beetje onderzoek te doen naar de locatie voordat u boekt.

Let op de annuleringsvoorwaarden: Het annuleringsbeleid is een belangrijke factor waarmee u rekening moet houden voordat u een advertentie boekt. Als u eenmaal een plaats heeft geboekt en u van gedachten verandert of om een ​​andere reden uw boeking wilt annuleren, komt dit beleid van pas. Ga nooit voor een aanbieding die geen goed annuleringsbeleid heeft.

Neem contact op met de gastheer: Als u problemen ondervindt tijdens het boeken van een plaats of als u vragen heeft over de aanbiedingen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de verhuurder. Dit zal u ook helpen de gastheer persoonlijk te leren kennen voordat u zijn plaats boekt.

Onderhandel over de prijs: In tegenstelling tot hotelboekingen, is er altijd ruimte voor een beetje onderhandelen op Airbnb. Je kunt contact opnemen met de verhuurder en vragen om onderhandeling over de prijs, je kunt ze ook vragen om speciale aanbiedingen op hun advertenties toe te passen.

Gebruik de app: Zodra je je advertentie via de website hebt geboekt, is het beter om de Airbnb iOS-app of Airbnb Android-app te gebruiken voor snelle communicatie met de verhuurder. Het is niet mogelijk om elke keer de laptop of desktop te gebruiken om met de host te communiceren. Daarom moet u de app downloaden en onderweg gebruiken.

Conclusie

Dit waren dus een paar tips en trucs die je kunt gebruiken om het meeste uit Airbnb te halen. Als je een nieuwe verhuurder bent op Airbnb, dan zou gasttevredenheid je belangrijkste doel moeten zijn en alleen dan kun je de Superhost worden.

Deze tips kunnen je ook op een geweldige manier helpen om een ​​betere gastheer te zijn. Als u een gast bent, kan het volgen van deze tips u helpen een perfecte plek voor uw vakantie te boeken.

0 Shares:
You May Also Like