Tineco Floor One S5 Smart draadloze stofzuiger en dweil review

tineco s5 main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Detecteert hoe vuil vloeren zijn en past de prestaties daarop aan Eenvoudig te manoeuvreren Stofzuigen en dweilen tegelijk

nadelen

Korte batterijduurDuur

Ons oordeel

De Tineco Floor One S5 Smart draadloze stofzuiger en dweil maakt uw vloerreinigingsroutine eenvoudiger en efficiënter.

Sjouwen met een zware stofzuiger, dweil en emmer is niemands idee van een leuke zaterdag of zondag, maar een wekelijkse routine voor het leunen van de vloer is essentieel om je harde vloeren in topvorm te houden. De aantrekkingskracht van de Tineco Floor One S5 Smart draadloze stofzuiger en dweil ligt voor de hand: door de functies voor nat en droog reinigen in één apparaat te integreren, halveert het aantal gereedschappen dat u elke week moet uittrekken, en mogelijk vermindert het de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het schoonmaken van uw vloeren.

De S5 lijkt op de meeste andere draadloze stofzuigers, maar bevat een paar watertanks – een tank van 0,8 liter voor schoon water en een tank van 0,7 liter voor vuil water – en een speciale zachte rolborstel die wordt gebruikt om vloeren te stofzuigen en te wassen tegelijkertijd. Een digitaal display bovenop de S5 laat u weten wanneer de vuile tank vol is en de schone tank leeg, evenals het huidige batterijniveau en wanneer u de zelfreinigende cyclus van de S5 moet uitvoeren. Het display toont ook de output van de iLoop Smart Sensor van de S5, die detecteert hoe vuil je vloeren zijn. Als de ronde band rond het scherm rood is, betekent dit dat je vloeren vuil zijn en als het blauw is, zijn ze schoon. Op deze manier geeft de S5 u continue realtime feedback terwijl u uw vloeren schoonmaakt.

De S5 vereist minimale montage. Je schuift de hendel gewoon in de body van de S5 totdat je een klik hoort. Vervolgens steek je de stroomkabel in het oplaadstation en steek je de stekker in het stopcontact. De S5 wordt geleverd met verschillende accessoires, waaronder een extra filter en rolborstel, een reinigingstool en een fles vloerreinigingsoplossing, waarvan de meeste kunnen worden opgeborgen op het oplaadstation.

tineco s5 lekkage

Het duurt vier tot vijf uur om de S5 volledig op te laden en de stemassistent laat je weten wanneer het proces is gestart en voltooid. Je kunt de S5 ook koppelen met de Tineco-app, hoewel ik vond dat het wifi-verbindingsproces gebrekkig was, en de app heeft weinig nut buiten een geschiedenis van je schoonmaaktaken. Ter voorbereiding op de reiniging verwijder je het schoonwaterreservoir van de voorkant van de stofzuiger en vul je deze tot aan de daarvoor bestemde lijn met kraanwater. Als uw vloeren bijzonder vuil zijn, kunt u een dopje van de reinigingsoplossing toevoegen. Duw vervolgens de tank terug in de S5 totdat u een klik hoort.

Druk op de aan / uit-knop en laat de hendel achterover leunen en de S5 stuwt zichzelf naar voren. Als je gewend bent om een ​​zware staande stofzuiger rond te duwen, zul je verbaasd zijn hoe weinig moeite het kost om dit draadloze model te verplaatsen – het lijkt gewoon over de vloer te glijden. Standaard werkt de S5 in de Auto-modus, waarbij de borstelsnelheid, zuigkracht en waterstroom worden aangepast aan de hoeveelheid vuil op uw vloeren. Je kunt hem handmatig in de Max-modus zetten door op een knop op het display te drukken wanneer je zwaardere klussen zoals morsen en modder moet aanpakken. Ook hier bevestigt de stemassistent de wijziging van de modus.

Schoonmaken met de S5 is een genot. Dankzij zijn zelfaandrijving en zijn vermogen om behendig te draaien en te draaien, doet de stofzuiger het meeste werk en is hij gemakkelijk te manoeuvreren onder en rond meubels. Ik was in staat om het in krappe ruimtes te krijgen waar mijn omvangrijkere conventionele stofzuiger weigerde te gaan, zoals onder mijn bank en de teenschoppen onder de keuken- en badkamerkasten. Het paste echter niet aan beide kanten van de toiletten, dus ik moest terugvallen op mijn standaardgereedschap om die gebieden schoon te maken.

tineco s5 lus

Kijken hoe de bewakingslus geleidelijk verandert van rood naar blauw terwijl je schoonmaakt, is best leuk, maar het bewijs is natuurlijk te vinden in de resultaten. Of ik hem nu gebruikte om dagelijks vuil op te zuigen of een beetje morsen, de S5 liet mijn vloeren vlekkeloos achter. Ik was vooral onder de indruk dat het geen strepen of water achterliet na het dweilen, wat een veelvoorkomend probleem is dat ik heb gevonden met robotstofzuigers/mop-hybriden.

De S5 heeft regelmatig onderhoud nodig, niet alleen om hem optimaal te laten presteren, maar ook om geurtjes tot een minimum te beperken. Zoals gezegd zal de bewakingslus continu rood oplichten wanneer het tijd is om de vuilwatertank schoon te maken. U moet de tank verwijderen en legen, uitspoelen en het reinigingsgereedschap gebruiken om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. Ik gebruikte het gereedschap om haren van huisdieren eruit te trekken voordat ik het vuile water eruit gooide, omdat ik niet wilde dat die bosjes door mijn gootsteenafvoer zouden gaan. U moet ook het filter en het tankdeksel afspoelen en drogen. Het filter moet volledig drogen voordat u het vervangt, wat meestal betekent dat u een tijdje in de zon moet zijn, vandaar de toevoeging van een reservefilter.

Een zelfreinigende cyclus uitvoeren op de rolborstel is iets eenvoudiger. Met de schoonwatertank voor minimaal 40 procent vol, plaats je de S5 in zijn standaard en druk je op de zelfreinigende knop op het handvat. De S5 spoelt schoon water door de borstel terwijl de stemassistent je op de hoogte houdt van de voortgang. De hele cyclus duurt ongeveer 5 minuten. Voor sommige klussen is een diepere reiniging nodig, en hiervoor kunt u de borstel verwijderen en hetzelfde reinigingsgereedschap gebruiken om klitten en vuil te verwijderen voordat u de borstel met kraanwater afspoelt.

tineco s5 puinhoop

Ik heb nog nooit zo makkelijk mijn vloeren schoongemaakt als met de Tineco Floor One S5. Het leverde niet alleen fantastische resultaten op, maar het schoonmaken was efficiënter, zonder dat ik een omslachtig lichaam en snoer moest manoeuvreren, ik kon mijn schoonmaaktijd halveren. De looptijd van 35 minuten kan een paar keer opladen vereisen tijdens het schoonmaken in grotere huizen, maar het was genoeg om de hele benedenverdieping van mijn appartement te bedekken. De S5 elimineert de noodzaak van uw gewone stofzuiger en dweil niet, maar het vermindert hoe vaak u ze moet gebruiken, wat genoeg is om het aan te bevelen.

0 Shares:
You May Also Like