Time Machine-back-up is niet zichtbaar op Mac. Hier leest u hoe u…

Virussen, hardwareproblemen en instellingen op uw Mac kunnen de redenen zijn waarom er geen Time Machine-back-ups werden gevonden toen u probeerde uw gegevens te herstellen. Voor de gemiddelde gebruiker die niet zeker weet hoe hij Time Machine moet gebruiken, is het moeilijk om erachter te komen waarom dit in hun geval is gebeurd – en vooral, hoe dit te verhelpen.

Dit artikel bevat alle informatie die je nodig hebt om erachter te komen waarom je die fout hebt gekregen, evenals een gids voor elke beschikbare oplossing om je back-up weer aan het werk te krijgen. Lees verder.

Waarom Time Machine geen back-up kan vinden

“Er zijn geen Time Machine-back-ups gevonden” kan een paar dingen betekenen: (1) uw Mac heeft geen toegang tot de schijf met uw Time Machine-back-up, (2) iets verhindert dat Time Machine werkt, of (3) er is geen werkende back-up op uw schijf als gevolg van onbedoelde verwijdering of corruptie. Hieronder lichten we deze problemen nog verder toe, zodat u gemakkelijk kunt achterhalen wat er met uw back-up aan de hand is.

Defecte verbinding. Er kan een probleem zijn met de eigenlijke contactpunten van de schijf die uw back-upschijf en uw Mac bevat. Onvolledige software/stuurprogramma’s. Uw Mac beschikt mogelijk niet over de vereiste software en stuurprogramma’s die nodig zijn om uw schijf te herkennen, daarom herkent Time Machine de back-upschijf niet. Onvolledige software/stuurprogramma’s. Uw Mac beschikt mogelijk niet over de vereiste software en stuurprogramma’s die nodig zijn om uw schijf te herkennen, daarom herkent Time Machine de back-upschijf niet. Vast tijdens het verversen. Uw Mac is mogelijk vastgelopen tijdens het vernieuwen, waardoor het uw schijf niet kan lezen, herkennen of koppelen. Daarom zijn Time Machine-back-ups niet zichtbaar. Verkeerde back-upschijf. Time Machine heeft mogelijk de verkeerde back-upschijf geselecteerd. Het is niet zo dat Time Machine de back-upschijf niet kan vinden – je hebt misschien net een andere schijf aangesloten. Per ongeluk formatteren. Bij formatteren worden alle gegevens op een schijf gewist, maar die gegevens bestaan ​​nog steeds in het bestandssysteem totdat ze worden overschreven. Normale manieren om naar Time Machine-back-ups te zoeken werken niet – u moet software voor gegevensherstel gebruiken. Beschadigde back-upschijf. Uw schijf is mogelijk beschadigd door een virusinfectie, stroomuitval, softwareproblemen of zelfs fysieke schade – dit kan ertoe leiden dat Time Machine de back-upschijf niet herkent of dat uw Time Machine-back-up niet wordt weergegeven. Ontkoppelde back-upschijf. Uw Mac kon uw schijf niet aankoppelen, daarom kan Time Machine uw schijf niet vinden.

Hoe te repareren “Er zijn geen back-ups van Time Machine gevonden”

Hieronder staan ​​alle mogelijke manieren om “er zijn geen Time Machine-back-ups gevonden” te herstellen. Elke methode lost een specifiek probleem op – u kunt vallen en opstaan ​​vermijden als u uw probleem in de laatste sectie kunt lokaliseren… Maar het is veilig om ze allemaal één voor één te proberen als u het niet zeker weet. Maak je geen zorgen, we hebben screenshots om je op weg te helpen.

Fix #1: controleer de schijfverbindingen

Het probleem kan hardware-gerelateerd zijn. Zorg ervoor dat uw snoeren werken, probeer andere poorten op uw Mac en gebruik een droge microvezeldoek om eventuele contactpunten schoon te maken.

Fix #2: sluit uw Time Machine-back-upschijf aan op een andere Mac

Als je toegang hebt tot een andere Mac, is het een goed idee om je Time Machine-back-upschijf daarop aan te sluiten. Als uw Mac geen toegang heeft tot Time Machine-back-ups, maar een andere wel, dan moet u mogelijk macOS op uw eigen computer bijwerken.

Fix # 3: Start uw Mac opnieuw op met uw Time Machine-back-upschijf aangesloten

Een computer ververst zichzelf voortdurend terwijl u hem gebruikt om ervoor te zorgen dat tijdelijke bestanden het systeem niet vastlopen. In sommige gevallen loopt de status van de computer vast of wordt deze niet goed vernieuwd, wat van invloed kan zijn op de toegang tot en herkenning van externe schijven. Dit is misschien de reden waarom uw Time Machine-back-up niet wordt weergegeven.

Start je Mac opnieuw op terwijl je schijf is aangesloten en kijk of je er toegang toe hebt. Als je een grote back-up hebt, laat je schijf dan een paar uur aangesloten op je Mac nadat je hem opnieuw hebt opgestart.

Fix #4: Controleer Time Machine-instellingen

Het is ook mogelijk dat Time Machine op zoek is naar de verkeerde back-upschijf. Open Systeemvoorkeuren > Time Machine en klik op “Selecteer schijf …” Zorg er vervolgens voor dat de geselecteerde back-upschijf dezelfde is die is aangesloten.

Selecteer de knop Time Machine-back-upschijf in Systeemvoorkeuren

Fix #5: Herstel verwijderde Time Machine-back-up met software voor gegevensherstel

Als u de schijf met uw Time Machine-back-up hebt geformatteerd, wist het proces de gegevens – daarom kan Time Machine uw back-upschijf niet vinden. Gelukkig betekent dat niet dat de bestanden op uw back-up voor altijd verdwenen zijn. Verwijderde gegevens blijven in het bestandssysteem totdat ze worden overschreven door nieuwe bestanden. U hebt alleen een speciale tool nodig om die gegevens te extraheren en indien nodig opnieuw op te bouwen.

Voor dit artikel gebruiken we Disk Drill om uw verwijderde Time Machine-back-up te herstellen. Disk Drill is een bekende software voor gegevensherstel, het heeft een geweldig herstelpercentage en is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Het is de beste oplossing als er geen macOS-systeemback-ups zijn gevonden.

Stap 1. Zorg ervoor dat uw schijf goed is aangesloten op uw MacBook.

Stap 2. Downloaden en installeer Disk Drill.

Stap 3. Start Disk Drill (Finder > Toepassingen).
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 4. Selecteer uw schijf in de lijst in het middelste vlak en klik vervolgens op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 5. Zodra de scan is voltooid, klikt u op “Alles herstellen …” in de rechterbenedenhoek van het scherm.
Disk Drill Alles herstellen knop

Stap 6. Selecteer desgevraagd een maplocatie op je Mac waar Disk Drill de herstelde bestanden zal opslaan. Klik vervolgens op “OK”.
Dialoogvenster Disk Drill bestandsbestemming

Disk Drill Basic biedt niet: free gegevensherstel voor Mac. Er zijn free software voor gegevensherstel die er is, maar ze hebben allemaal hun eigen beperkingen. Uw kilometerstand kan variëren.

Fix #6: gebruik eerste hulp om uw Time Machine-schijf te repareren

‘Schijfhulpprogramma is krachtige software voor schijfbeheer die standaard op macOS wordt geïnstalleerd. Corruptie is een veelvoorkomende reden waarom de back-upschijf van Time Machine niet beschikbaar is. De EHBO-functie scant en herstelt automatisch schijffouten waar mogelijk. Het kan ervoor zorgen dat uw Time Machine-back-upschijf weer werkt.

Stap 1. Start Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s).
Schijfhulpprogramma-pictogram in de map Finder Applications Utilities

Stap 2. Selecteer uw schijf in de linkerzijbalk. Klik vervolgens op de knop “Eerste hulp” bovenaan het venster.
Schijfhulpprogramma EHBO-knop

Fix #7: monteer / monteer uw Time Machine-schijf opnieuw

Het is ook mogelijk dat uw back-upschijf correct is aangesloten op uw Mac, maar niet kan worden geactiveerd. In dit geval kan uw Mac niet goed communiceren of zelfs geen toegang krijgen tot de bestanden op uw schijf. Dit is ook Schijfhulpprogramma gebruiken om het te koppelen (of opnieuw te koppelen).

Stap 1. Start Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s).
Schijfhulpprogramma-pictogram in de map Finder Applications Utilities

Stap 2. Klik op de knop “Bekijken” naast de zijbalk en klik vervolgens op “Alle apparaten weergeven”.
Schijfhulpprogramma View-knop

Stap 3. Selecteer het volume dat uw Time Machine-back-up bevat en klik vervolgens op de knop “Mount” bovenaan het venster. Als er “Unmount” staat, klik er dan twee keer op om het opnieuw te koppelen.
Schijfhulpprogramma Mount-knop

0 Shares:
You May Also Like