Tidal onthult gratis muziekstreaminglaag, voegt een goedkopere hifi-optie toe

dolby atmos music tidal

Apple en Amazon wierpen afgelopen mei de handschoen op toen ze lossless en hoge resolutie muziekstreaming begonnen aan te bieden tegen dezelfde prijs als hun voormalige lossy-only niveaus. Zes maanden later reageert Tidal eindelijk door een gratis laag en een nieuw, goedkoper hifi-abonnement te lanceren.

De nieuwe Tidal Free-laag biedt toegang tot 80 miljoen muzieknummers en “door experts samengestelde” afspeellijsten. maar met muziek die wordt gestreamd met slechts 160 kbps, is de geluidskwaliteit een verre schreeuw van wat betalende Tidal-abonnees zijn gaan verwachten.

Er zullen ook “beperkte” onderbrekingen zijn in de muziek voor gratis gebruikers, maar het is niet duidelijk wat die pauzes zullen inhouden. De Tidal-prijspagina zegt dat er “beperkte advertentie-onderbrekingen” zijn, maar een Tidal-vertegenwoordiger vertelde TechHive dat de pauzes niet voor advertenties zijn, maar eerder “door Tidal geleide onderbrekingen” bedoeld om “consumenten te informeren over de muziekindustrie”. Wat de lengte en frequentie van de onderbrekingen betreft, implementeert Tidal “intermitterende onderbrekingen in overeenstemming met soortgelijke bestaande aanbiedingen op de markt van dit type, in overeenstemming met hun licentieovereenkomsten”, zei de Tidal-vertegenwoordiger.

Ondertussen verwijdert Tidal HiFi de “Tidal-led” onderbrekingen, terwijl het offline luisteren, onbeperkt overslaan, Tidal Connect (voor het streamen van muziek naar ondersteunde luidsprekers en apparaten) en toegang tot ongeveer 350.000 video’s toevoegt. HiFi verhoogt ook de streamingkwaliteit tot ongeveer 1.411 kbps, wat je zou verwachten van verliesvrije FLAC-bestanden met 16-bit/44,1 kHz audiotracks, of in wezen CD-kwaliteit (maar niet met hoge resolutie) deuntjes. Tidal HiFi kost $ 9,99 per maand, hetzelfde als wat Apple en Amazon in rekening brengen voor hun individuele abonnementen (inclusief verliesvrije, hoge resolutie en ruimtelijke audiotracks).

Ten slotte bevat het Tidal HiFi Plus-abonnement van $ 19,99 per maand alle functies van Tidal HiFi plus MQA-tracks (of Master Quality Authenticated) met hoge resolutie die helemaal tot 24-bit/192 kHz gaan en ruimtelijke audio-ondersteuning, inclusief Dolby Atmos en Sony 360 Reality-audio.

Waarom zou je $ 20 per maand verdienen voor Tidal’s HiFi Plus-abonnement als Apple en Amazon ongeveer dezelfde hoge resolutie en ruimtelijke audiofuncties aanbieden voor slechts $ 10 per maand?

Welnu, Tidal biedt een paar andere voordelen voor zijn HiFi Plus-leden, waaronder uitbetalingen tot 10 procent van je abonnement aan je meest gestreamde artiesten, terwijl er volgend jaar “fan-centered” royalty’s komen. U kunt ook bijhouden hoe uw streaminggewoonten uw favoriete artiesten “beïnvloeden”.

Tidal’s wijzigingen in zijn streamingplannen laten zien hoe Apple en Amazon de streamingmarkt met hoge resolutie door elkaar hebben gegooid door zonder extra kosten lossless en high-res deuntjes aan te bieden aan zijn betaalde individuele abonnees.

Traditioneel moesten muziekstreamers $ 15 of meer betalen voor toegang tot muziek zonder verlies en met hoge resolutie, tegenover de $ 10 per maand die Amazon en Apple in rekening brachten voor hun afzonderlijke niveaus met verlies.

Maar nu Amazon en Apple lossless en high-res muziek opnemen in hun abonnementen voor muziekstreaming van $ 10 per maand, hebben concurrerende muziekstreamers die duurdere hifi- en hi-res-niveaus bieden, moeite om te reageren.

Qobuz, een andere muziekstreamer met hoge resolutie, heeft onlangs zijn Qobuz Studio-abonnement verlaagd van $ 15 per maand naar $ 13/maand, terwijl Deezer $ 15 per maand blijft vragen voor zijn streamingniveau van cd-kwaliteit.

Natuurlijk is de olifant in de kamer Spotify, dat al in februari een Spotify Hi-Fi-abonnement aankondigde, maar het nog moet uitrollen of prijsdetails moet onthullen. Zal de hifi-laag van Spotify hetzelfde bedrag kosten als het individuele abonnement van $ 10 per maand, dat voorlopig alleen streaming met verlies biedt? We zullen moeten afwachten.

0 Shares:
You May Also Like