THX en Qobuz werken samen om adoptie van high-res audio te stimuleren

qobuz thx real

Dankzij een samenwerking tussen de high-res muziekstreamingservice Qobuz en de fabrikant van audioapparatuur THX Ltd., kan iedereen die een THX Onyx draagbare DAC/hoofdtelefoonversterker koopt, een niet-productlink verwijderen, een gratis abonnement van drie maanden op Qobuz krijgen.

De THX Onyx is gebaseerd op THX’ eigen AAA-audiotechnologie (de afkorting staat voor Achromatic Audio Amplifier), die belooft een audiosignaal te versterken zonder enige kleuring. Met de Onyx koppelt THX de versterker aan een ESS ES9281PRO codec (compressor/decompressor) die een ESS SABRE digitaal-naar-analoog converter als hart heeft.

TechHive-bijdrager Theo Nicolakis beoordeelde onlangs Monoprice’s Monolith-hoofdtelefoonversterker met THX AAA-technologie, en hoewel dat apparaat niet direct kan worden vergeleken met de Onyx – omdat het een andere DAC en vormfactor had – was hij enorm onder de indruk van de prestaties van de versterker. Bijdrager Scott Wilkinson was eveneens onder de indruk van de THX AAA-aangedreven Helm Audio DB12 AAAmp.

De $ 200 THX Onyx is een USB-dongle met een USB-C-stub-kabel aan het ene uiteinde (een USB-A-adapter wordt meegeleverd) en een 3,5 mm analoge aansluiting voor uw bedrade hoofdtelefoon aan het andere. Ja, ik zei een bedrade hoofdtelefoon. Zelfs de beste Bluetooth 5.0-technologie van vandaag blijft inferieur aan wat je met een kabel kunt krijgen. De aptX Adaptive-codec van Qualcomm is bijvoorbeeld beperkt tot een maximale bemonsteringsfrequentie van 48 kHz.

De DAC/hoofdtelefoonversterker kan worden gebruikt met elke smartphone, computer of mobiele digitale audiospeler die verbinding kan maken met internet. Maar als je het met een iOS-apparaat wilt gebruiken, moet je je eigen Lightning-adapter leveren.

Ik heb Qobuz beoordeeld toen de service eind 2019 beschikbaar kwam op de Amerikaanse markt en was meteen onder de indruk van wat ik hoorde. Er worden drie serviceplannen aangeboden op twee niveaus, maar ze bieden allemaal toegang tot meer dan 70 miljoen verliesvrije nummers (gecodeerd via FLAC) in cd-kwaliteit of Hi-Res Audio (gecertificeerd door de Japan Audio Society). U krijgt een resolutie tot 24-bit en bemonsteringsfrequenties tot wel 192 kHz, plus originele redactionele inhoud.

THX en Qobuz zijn van plan een livestream-evenement te houden om high-res audiotips, trucs en details op de Facebook-pagina van Qobuz aan te bieden. Qobuz VP David Solomon en THX audio engineer Andrew Mason zullen als luidsprekers te horen zijn. Het evenement staat gepland op donderdag 14 oktober om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Na je proefperiode van drie maanden kun je $ 129,99 betalen voor een eenjarig abonnement op Qobuz Studio Premier, $ 12,99 per maand voor een maandelijks lidmaatschap (wat neerkomt op $ 158,88 per jaar), of $ 179,99 per jaar voor de Studio Sublime niveau dat u recht geeft op 10 procent korting op de aankoop van downloadbare Hi-Res Audio.

0 Shares:
You May Also Like