Thuisonderwijs overleven met niets meer dan een Echo, Roku en een Disney+ abonnement

homeschool smart devices

Het einde van de voorjaarsvakantie betekent meestal een terugkeer naar de normaliteit en zalige stilte voor thuiswerkers zoals ik. Niet dit jaar. Nu de basisschool van mijn zoon gesloten is, net als de meeste andere onderwijsinstellingen in het land, doet zijn slaapkamer nu ook dienst als klaslokaal, en zijn mijn vrouw en ik zijn leraren in de tweede klas.

En net als iedereen met schoolgaande kinderen, is het voor ons niet gemakkelijk geweest. We moeten niet alleen een dagelijkse syllabus volgen terwijl we onze eigen werkschema’s en deadlines in evenwicht houden, we moeten ook manieren vinden om onze zoon betrokken, opgewonden en vermaakt te houden terwijl hij alleen leert. Dus we hebben geleerd om het niet alleen te doen. Met een beetje hulp van Alexa, Apple en Disney kunt u ook uw kind op de erelijst van uw huishouden houden.

Segmenteer de dag met herinneringen

Je hebt waarschijnlijk geen belletje dat gaat rinkelen als het tijd is om aan een nieuw vak te beginnen, dus je hebt wat hulp nodig om te onthouden wanneer de lunch eindigt en de wiskundeles begint. Dat is waar je slimme luidspreker kan helpen. Of je nu een Echo, Google Home of HomePod gebruikt, je kunt gemakkelijk herinneringen maken, zodat je gewaarschuwd kunt worden wanneer het tijd is om van het ene deel van het leerplan van je leerling naar het volgende te gaan.

Alexa-herinneringen

Ik heb herinneringen ingesteld voor alle drie de luidsprekers en verreweg de meest succesvolle was mijn Echo. In de Alexa-app op iOS of Android vind je een optie Herinneringen en alarmen in de zijbalk. Tik erop, ga dan naar het tabblad Herinneringen en je kunt terugkerende herinneringen instellen die door een specifieke spreker worden aangekondigd. Dus elk uur kondigt de Echo Dot in de kamer van mijn zoon aan wat hij nu zou moeten doen. Ik kon deze herinneringen zelfs zo instellen dat ze alleen op weekdagen worden herhaald. Vergeet niet om herinneringen in te plannen voor lunch, snacks en pauze!

Stof die oude schermen af

Met online leren, virtuele klaslokalen en Google-bijeenkomsten kunnen ouders zich later zorgen maken over het beperken van de schermtijd. Dus graaf al die oude schermen op, laad ze op en gebruik ze. In mijn huis gebruikt mijn zoon voor elke taak een andere om alles fris te houden. Zijn Chromebook is voor woordenschat en schrijven, zijn iPad mini 2 is voor rekenen (een smartphone of Kindle is ook voldoende), en hij kijkt naar educatieve programma’s op een oude tv. Ja, dat zijn veel schermen, maar het helpt mijn zoon te weten wanneer hij van het ene onderwerp naar het andere overschakelt, en het helpt ook om de dag te doorbreken.

Dat maakt het plannen van pauze nog belangrijker. En als de schermen uitgaan. Een wandeling maken, een vangst doen, een puzzel maken: er zijn veel leuke dingen om te doen waarvoor geen scherm nodig is en die technisch nog steeds gelden als een oefening in de geest van uw kleintjes. En als je ze af en toe een tekenfilm of gamepauze geeft om ze blij te houden? Maak je geen zorgen, ik zal het niet vertellen.

Schakel enkele Alexa-leervaardigheden in

Mijn zoon heeft zich altijd verdiept in de verschillende spelletjes en educatieve vaardigheden van Alexa, maar de overvloedige bibliotheek met leermiddelen is nu buitengewoon nuttig. Er is een scala aan games, uitdagingen, quizzen en tools die ervoor zorgen dat uw kinderen betrokken blijven alsof hun leraar in de kamer is. De juiste vaardigheid hangt af van de leeftijd van uw kind, maar hier zijn enkele van onze favorieten:

vertaald: Schrijf elke dag een paar zinnen op en vraag Alexa om ze in een andere taal te vertalen, zodat je kunt leren hoe je dingen in een andere taal kunt zeggen. Laat ze het vertaalde werk opschrijven, zodat ze het onthouden.
Woord van de dag: Elke dag kan uw Echo uw kind een nieuw woord leren, samen met de definitie, etymologie en voorbeelden van hoe het in een zin zou worden gebruikt. Quiz ze ze later, om ervoor te zorgen dat ze de informatie behouden. Verzamel ze allemaal en gebruik ze aan het einde van de week als woordenschattest!
1-2-3 Wiskunde: Gamify het leren van uw kinderen met verschillende niveaus van wiskundevragen die een doorlopend aantal punten bijhouden. Deze vaardigheid is een beetje jong scheef, maar er zijn drie moeilijkheidsgraden.
Raad het dier: Dit is meer voor basisschoolkinderen, maar het is een leuk spel in de stijl van 20 vragen dat feitelijke aanwijzingen over een dier biedt totdat ze kunnen raden wat het is.
De magische deur: Dit is meer amusement dan leren, maar het houdt uw kinderen bezig met leuke verhalen waarbij raadsels moeten worden opgelost en vragen moeten worden beantwoord om het verhaal compleet te maken.
Nieuwsgierigheid: Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze vaardigheid een stroom van leuke feiten en kennis over verschillende onderwerpen opleveren wanneer uw kinderen zich vervelen met het gebruikelijke lesplan.

Leren door tv te kijken

Je streamingabonnement is goed om meer te kijken dan alleen en . Netflix en Disney+ hebben beide een scala aan educatieve shows om uit te kiezen. Jongere kinderen zullen genieten van de volledige seizoenen van leerprogramma’s voor kinderen, zoals en , evenals de documentaireserie . Nog meer educatieve premies zijn te vinden op Disney+. Disney is eigenaar van National Geographic, dus je vindt er een hele reeks informatieve documentaireshows en series, evenals Disney’s eigen uitstekende Disneynature-films. Deze maand hebben ze nog toegevoegd , dat volgt op een jonge Pacifische tuimelaar genaamd Echo (geen familie van de Amazon-spreker), en , dat de gevaarlijke reis toont die olifantenkuddes ondernemen om water te vinden.

disney plus nationale geo

Als je naar Disney+ kijkt op een Roku-apparaat, vind je talloze gratis video’s op Roku Channel, waaronder kanalen die zijn gewijd aan vogels, planten en zeeleven. Er zit een wisselvallig aspect aan, maar als je al je Netflix- en Disney+-opties consumeert, is Roku Channel een goede bron van extra materiaal.

Sluit het internet af

In een perfecte wereld zouden uw kinderen goed luisteren en doen wat u hen zegt te doen – of niet te doen. Je weet dat dat in de echte wereld niet gaat gebeuren. Dus in plaats van apparaten uit hun handen te worstelen, hoef je alleen maar het internet op hun apparaat af te sluiten. Als u de router gebruikt die is geleverd door uw ISP (AT&T, Cox, Comcast, enz.), kunt u de juiste app downloaden (bijvoorbeeld Smart Home Manager van AT&T) en tijdelijk blokkeren dat een apparaat internet kan bereiken.

Als u een router gebruikt die u hebt gekocht, bieden de meeste fabrikanten vergelijkbare tools voor hun klanten. Als je een Eero-router hebt, kun je Alexa zelfs vragen om de toegang van een kind te pauzeren op basis van hun individuele profiel, zodat het hele gezin niet wordt geblokkeerd.

Veel plezier

Dit is een stressvolle tijd voor iedereen, en er zullen goede en slechte dagen zijn. Maar u hoeft uw thuisonderwijs niet zo serieus te houden als een dag op school. Een stapel papieren en een rode pen worden snel oud. Omarm in plaats daarvan de technologie die je hebt, en jij en je kinderen kunnen het meeste uit thuis leren halen.

Ze kunnen zelfs iets leren wat ze in de klas niet zouden hebben.

0 Shares:
You May Also Like