Thuisbeveiliging, aangedreven door de zon

soliom s600 primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Opladen via zonne-energie biedt een unieke manier om de batterij opgeladen te houden Zeer goede videokwaliteit Pannen, kantelen en digitale zoom

nadelen

Ontmoedigend in grootte en uiterlijk App heeft een niet-intuïtieve, verwarrende gebruikersinterface Bewegingsdetectiezones kunnen niet worden aangepast Spotlight-gebaseerd “nachtzicht in kleur” maakte geen indruk

Ons oordeel

De S600 PTZ-beveiligingscamera van Soliom gebruikt zonne-energie om op te laden, maar dat gaat ten koste van het ontwerp en de compactheid.

Een van de uitdagingen bij buitenbewaking is het voeden van uw camera. Het is meestal niet haalbaar om een ​​elektrische kabel naar een camera in de buurt van uw dak te leiden, wat betekent dat u op batterijen moet vertrouwen. Het probleem is dat batterijen moeten worden opgeladen, wat betekent dat je een paar keer per jaar periodiek een ladder moet uitbreken.

Met zijn model S600 Wi-Fi-beveiligingscamera (hier besproken in zijn V3-ontwerp), biedt Soliom een ​​klassieke oplossing: zonne-energie. En hoewel dat een capabel antwoord is op het batterijprobleem, biedt het een aantal andere uitdagingen waarmee rekening moet worden gehouden.

Laten we het eerst hebben over hardware. Zoals functies gaan, wordt de 1080p-camera geladen, te beginnen met een pan/tilt-motor waarmee je de camera op aanvraag 320 graden horizontaal en 90 graden verticaal kunt draaien. De camera biedt een functie voor opnemen bij gedetecteerde beweging, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Imilab C20 volgt de camera objecten niet automatisch terwijl ze bewegen.

soliom s600 1

De S600 omvat twee vormen van nachtzicht, die op aanvraag beschikbaar zijn: een zwart-witversie verlicht door infrarood-LED’s, of een “kleurennachtzicht”-functie die in feite slechts vier witte LED-spots ontsteekt om de scène te verlichten – tenminste tot een bereik van 32 voet.

Opnamen kunnen worden opgeslagen op een ingebouwde microSD-kaart (kaarten met een capaciteit tot 64 GB worden ondersteund, maar één is niet inbegrepen) of op Soliom’s op abonnementen gebaseerde cloudservice. Na 30 gratis dagen levert deze service u $ 2 per maand gedurende 30 dagen, $ 11 voor 180 dagen of $ 22 voor 360 dagen (hoewel deze prijzen in beweging lijken te zijn). Connectiviteit is via 2,4 GHz wifi en er is tweerichtingsaudio ingebouwd als je wilt chatten met potentiële indringers.

soliom-app 2

Natuurlijk zit er ook een groot zonnepaneel aan vast. Het 10 x 7-inch (HxB) paneel is gemonteerd op een draai-/scharniersysteem, en hoewel Soliom niet het wattage van het paneel levert, lijkt het wel in staat om de batterij van 9000 mAh vol te houden. Soliom zegt dat het paneel de batterij een jaar lang opgeladen moet houden.

De eerste vangst? Dit alles neemt een enorme hoeveelheid ruimte in beslag, dus als discretie is waar je voor gaat, is de S600 geen goede keuze. De volledige installatie is niet het meest aantrekkelijke ontwerp en weegt maar liefst 3,3 pond, dus als je hem eenmaal aan de muur monteert met de vier meegeleverde schroeven, zul je hem waarschijnlijk niet meer verplaatsen. U wilt niet alleen zorgvuldig plannen voor de videodekking van de camera, maar ook om de blootstelling aan de zon op het paneel te maximaliseren.

Zodra u een eerste keer opladen via de muur hebt voltooid en de ins en outs hebt ontdekt om het zonnepaneel op de juiste camera aan te sluiten – een apart netsnoer loopt tussen de twee delen – is de installatie vrij eenvoudig. De Soliom+ mobiele app zorgt ervoor dat de camera snel verbonden is met Wi-Fi, maar stel jezelf voor op de dreunende gesproken instructies die tijdens de configuratie uit het apparaat komen. Als je eenmaal live bent, houdt het vasthouden echter grotendeels op, en de handleiding van Soliom is bijzonder verwarrend, met een nog slechtere vertaling uit het Chinees dan de norm is.

Om erachter te komen hoe de camera te gebruiken, is een aanzienlijke hoeveelheid vallen en opstaan. De gebruikersinterface biedt geen directe aanwijzingen dat de PTZ-functies (pan/tilt/zoom) toegankelijk zijn door naar links te vegen op de onderste helft van de camera-interface. Schakelen tussen de twee nachtzichtmodi houdt in dat u op een gloeilamppictogram in het videoframe tikt, en er is geen betrouwbare manier om de levensduur van uw batterij te controleren, afgezien van een klein analoog pictogram. Sommige instellingen worden helemaal niet uitgelegd: wat is bijvoorbeeld de “normale” versus de “dynamische” modus?

soliom-app 5

Ten slotte is de methode voor het openen van opgeslagen clips bijzonder vreemd: Clips die op uw geheugenkaart zijn opgeslagen, zijn toegankelijk onder het hoofdscherm van de camera door op het cloudpictogram te tikken, dat verandert om weer te geven wat er op de geheugenkaart is opgeslagen. Als u zich daarentegen op het startscherm van de app bevindt, kan het pictogram “Cloud video” alleen worden gebruikt om toegang te krijgen tot online clips, terwijl het pictogram “Album” wordt gebruikt om clips en snapshots vast te leggen die u op uw telefoon hebt opgeslagen . Miniaturen die de inhoud van het videobeeld laten zien, zouden ook een leuke functie zijn als u door uw geschiedenis bladert.

Het goede nieuws is dat de videokwaliteit geweldig is, tenminste overdag en bij gebruik van de standaard (infrarood) nachtzichtmodus, en de draadloze verbinding was redelijk stabiel tijdens mijn testen. Bewegingsdetectie is meestal aan de gevoelige kant en de meeste opnames zijn standaard ingesteld op de minimale lengte van 16 seconden (hoewel dit instelbaar is); bij aanhoudende activiteit kunnen clips langer dan 2 minuten duren. De modus ‘nachtzicht in kleur’ ​​leverde bij mijn testen geen bruikbare beelden op, omdat het bereik van de schijnwerpers simpelweg onvoldoende was om ook maar iets te verlichten. De LED’s zijn ook behoorlijk opdringerig, hoewel niet meer dan de S600-hardware zelf; Ik raad aan om bij de infraroodmodus te blijven.

De overweldigende omvang en complexiteit van de Soliom S600 maakt het uiteindelijk een nicheproduct dat het meest geschikt is voor locaties waar de aantrekkelijkheid er niet toe doet en de toegang over het algemeen beperkt is. Als ik een schuurtje in mijn achtertuin in de gaten moet houden, zou dit misschien wel passen, op voorwaarde dat het apparaat binnen wifi-bereik kan worden gemonteerd. Hoewel de catalogusprijs van bijna $ 200 hoog is, zul je eenheden vinden die voor amper de helft beschikbaar zijn als je rondkijkt. Zelfs dan is het nog steeds prijzig naast ultrabetaalbare opties zoals de Wyze Outdoor Camera, maar als je de zon hebt, kan de Soliom S600 mogelijk een unieke positie in je slimme huis vullen.

0 Shares:
You May Also Like