Thermacell’s LIV is een muggenwerend systeem voor slimme huizen

Thermacell LIV mosquito repeller next to a swimming pool

De draagbare hitte-geactiveerde muggenverjagers van Thermacell zijn een uitkomst voor kampeerders, wandelaars en picknickers. Nu, voor het eerst in de 22-jarige geschiedenis van het bedrijf, introduceert Thermacell een Wi-Fi-verbonden oplossing die een hele buitenruimte kan beschermen tegen de bloedzuigers in de lucht.

De Thermacell LIV is een permanent geïnstalleerd systeem dat verbinding maakt met het wifi-netwerk van uw huis (alleen 2,4 GHz-netwerken) en overlappende beschermingskoepels creëert. Het systeem bestaat uit een hub die wordt aangesloten op een buitenstopcontact en drie of meer repellers die u met behulp van de meegeleverde laagspanningsbedrading op de hub aansluit. De repellers lijken op landschapsverlichtingsarmaturen of buitenluidsprekers en zijn gemaakt van gegoten aluminium. Ze kunnen in een gazon of bloembed worden geplaatst, of u kunt optionele bases kopen ($ 18 per stuk) voor installatie op harde oppervlakken, zoals een betonnen terras of een houten terras.

Wanneer je de LIV-app op je mobiele apparaat gebruikt om het systeem in te schakelen, verhitten en verdampen de repellers een chemisch afweermiddel, metofluthrin, dat muggen ervan weerhoudt rond te hangen in het gebied. Thermacell zegt dat je het systeem kunt inschakelen als je eenmaal buiten bent, omdat het afweermiddel binnen 10 minuten na verspreiding effectief is.

Thermacell LIV-hub gemonteerd op de grootte van een huis

Thermacell

Thermacell zegt dat elke repeller een beschermingszone van 20 voet instelt (dwz een straal van 10 voet vanaf de repeller). Een kit met de hub en drie repellers heeft een geschatte oppervlakte van 945 vierkante voet en wordt verkocht voor $ 699. Als je een grotere tuin hebt, is een kit met 5 repellers die 1.500 tot 1.600 vierkante voet kan behandelen beschikbaar voor $ 899 en een kit met 4 repellers voor $ 799.

Het bedrijf beschrijft metofluthrin als een “synthetisch molecuul geïnspireerd door een natuurlijk voorkomende chemische stof” en zegt dat de chemische stof EPA-geregistreerd is voor gebruik in de buurt van kinderen en voedselbereidingsgebieden. Het is ook veilig voor huisdieren.

Metofluthrine is een iets andere stof dan de permethrine die Thermacell in zijn kleinere producten gebruikt, maar het zit in dezelfde chemische klasse van pyrethroid-esters. Hier is een link naar een EPA-factsheet uit 2006 voor metofluthrin als je het leuk vindt om over chemie te neuzen.

De Thermacell LIV-app op een smartphone

Thermacell

De metofluthrin zit in cartridges die u in elke repeller installeert. Elke cartridge gaat naar verwachting 40 uur mee, dus je moet de cartridges vaker of minder vaak bijvullen, afhankelijk van hoeveel tijd je buitenshuis doorbrengt. Vervangende cartridges zijn geprijsd op $ 120 voor een 6-pack van 40-uurs navullingen.

Een Thermacell LIV-systeem kan worden geïnstalleerd als een doe-het-zelf-project, of u kunt een professional inhuren om het werk te doen (typ uw postcode in op de website van Thermacell om doorverwezen te worden naar een lokale installateur). Thermacell accepteert pre-orders voor dit product sinds augustus 2021; live bestellingen worden nu geaccepteerd.

Michael is de hoofdredacteur van TechHive. Hij bouwde in 2007 zijn eigen slimme huis en gebruikte het als een echt testlab bij het beoordelen van nieuwe producten. Na een verhuizing is hij bezig zijn nieuwe huis, een bungalow uit 1890, om te bouwen tot een modern smart home.

0 Shares:
You May Also Like