Thermacell LIV review: fantastisch effectief muggenspray

Three Thermacell LIV repellers

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer effectief in het afweren van muggen uit grote buitenruimtesEen robuuste app maakt het systeem bijna onfeilbaarUitbreidbaarAantrekkelijk en duurzaam industrieel ontwerp

nadelen

Duur, zowel vooraf als voor de afstotende middelen voor verbruiksartikelen Optionele accessoires zijn ook prijzig Tracking van het afstotende niveau is mogelijk niet nauwkeurig Kan alleen worden aangesloten op 2,4 GHz wifi-netwerken

Ons oordeel

De hoge kosten van dit muggenwerende systeem – zowel vooraf als continu in de vorm van verbruiksartikelen – worden gecompenseerd door de absolute effectiviteit ervan.

Prijs bij beoordeling

$ 699.00 (plus $ 54 voor drie optionele hardscape-bases)

Vandaag de beste prijzen: Thermacell LIV (3-repeller starterkit)

Muggen zijn meer dan alleen vervelende plagen. Ze kunnen mensen infecteren met ziekten, waaronder het Zika-virus, het West-Nijlvirus, encefalitis en nog veel meer.

Thermacell biedt al lang apparaten aan die de vliegende insecten van kleine buitenruimtes effectief afstoten, en nu is het Wi-Fi-verbonden Thermacell LIV-systeem hier om grote – en zelfs zeer grote – woonruimtes buiten te beschermen. We vonden het zeer effectief, maar het is ook duur.

Ik heb een kleine achtertuin, dus ik heb het systeem bij mijn dochter thuis getest. Er loopt een klein beekje door de achterkant van haar eigendom en het gezin is in de zomer geplaagd door muggen, tot het punt waarop niemand de achtertuin in kon zonder te worden overspoeld en binnen enkele minuten meerdere beten te lijden.

Minder dan 15 minuten na het opzetten en activeren van het Thermacell LIV-systeem op haar verhoogde 40 x 15-voet achterdek, was er geen teken van muggen. Mijn dochter heeft het systeem de afgelopen maanden gebruikt en vertelt me ​​​​dat het de bloedzuigers altijd heeft afgeschrikt. Sindsdien kan de familie genieten van barbecues en maaltijden op het dek zonder zich zorgen te maken over hapjes.

Thermacell LIV-afstotende cartridge met verwijderde dop

Michael Brown/Gieterij

Is Thermacell LIV effectief in het afweren van muggen?

Het goede nieuws is dat Thermacell LIV zeer effectief is in het afweren van muggen, zelfs in grote gebieden. Het slechte nieuws is het hoge prijskaartje, zowel vooraf als na verloop van tijd in de vorm van verbruiksartikelen. Maar voordat ik verder ga, wil ik u eerst uitleggen uit welke componenten het systeem bestaat en hoe het allemaal werkt.

Het Thermacell LIV-systeem bestaat uit een centrale hub die wordt aangesloten op een buitenstopcontact en verbinding maakt met uw Wi-Fi-thuisnetwerk (alleen 2,4 GHz-netwerken). Vervolgens bedraad je de cilindrische LIV-repellers met de meegeleverde laagspanningskabels naar de hub. Alleen de eerste repeller maakt rechtstreeks verbinding met de hub; de rest van de stations sluit lineair aan op de eerste. Ten slotte installeer je de robuuste LIV-app op je mobiele apparaat.

De weerbestendige hub kan worden aangesloten op een GFCI-stopcontact voor buiten en kan aan de muur worden gemonteerd. De repellers zijn gemaakt van een gegoten aluminiumlegering en hebben afmetingen van 9,5 x 3,5 x 3,5 inch (HxBxD). Deze worden geleverd met grondpennen voor het installeren van de repellerstations in een gazon of bloembed, of ze kunnen direct in een terras of een soortgelijk oppervlak worden geschroefd. Voor deze beoordeling leverde Thermacell een hardscape-basis ($ 18) voor elke repeller.

Thermacell LIV-naaf

Michael Brown/Gieterij

Elke repeller is geschikt voor een straal van 20 voet door een vloeibare chemische stof te verdampen die bekend staat als metofluthrin. Thermacell beschrijft metofluthrin als een “synthetisch molecuul geïnspireerd door een natuurlijk voorkomende chemische stof” en zegt dat de chemische stof EPA-geregistreerd is voor gebruik in de buurt van kinderen en voedselbereidingsgebieden. Het is ook veilig voor huisdieren. Het afweermiddel wordt geleverd in een halfronde plastic cartridge die u in elke repeller installeert.

Kunt u meer dan één Thermacell LIV-systeem opzetten?

Elke LIV-hub kan maximaal vijf LIV-repellers ondersteunen. Als u een zeer groot gebied moet beschermen waarvoor meer dan vijf repellers nodig zijn, kunt u tweede en volgende hubs inzetten, elk met maximaal vijf extra repellers. Elke LIV-hub en de bijbehorende repellers worden geïdentificeerd als zones in de app. Zones worden onafhankelijk bestuurd, maar alle repellers in elke zone zijn aan of uit – je kunt geen individuele repellers bedienen.

Thermacell zegt dat elke afweermiddelpatroon 40 uur meegaat, en dat de app het niveau van het resterende afweermiddel in elke zone moet rapporteren – niet elke repeller, omdat het verbruik voor alle zones hetzelfde moet zijn. We ontdekten dat deze meting niet zo betrouwbaar was. Er is geen sensor om het werkelijke niveau van afweermiddel in de patroon te controleren; in plaats daarvan houdt de app alleen de uren bij dat het systeem heeft gewerkt en berekent een brandsnelheid om te bepalen hoeveel afweermiddel er nog in de patronen zit.

Het is echter mogelijk dat de cartridges die we bij ons testapparaat hebben ontvangen tijdens het transport zijn gelekt en ons daarom niet met hun volledige capaciteit hebben bereikt. Thermacell vertelde ons dat dit was gebeurd met een aantal zeer vroege zendingen, en hoewel we geen duidelijke lekkage met onze batch hebben ontdekt, hebben we deze misschien gemist.

Open Thermacell LIV repeller

Michael Brown/Gieterij

Hoe kunt u zien dat een Thermacell LIV-systeem werkt?

Elke LIV-repeller heeft een LED-lichtring die oplicht in een achtervolgingspatroon terwijl het systeem opstart en constant brandt wanneer het systeem actieve bescherming biedt. U kunt de helderheid en kleur van de lichtring aanpassen met behulp van drie voorinstellingen – wit overdag, zacht wit of Thermacell-blauw – of u kunt een aangepaste kleur kiezen uit een kleurenwiel. Welke kleur en helderheid je ook kiest, het is van toepassing op alle repellers in die zone.

Het systeem kan worden in- en uitgeschakeld met een knop in de app. U kunt ook een timer instellen om het systeem in te schakelen, en als het eenmaal is ingeschakeld, kunt u een timer instellen om het uit te schakelen.

Als je echt wilt, kun je in- en uitschakeltijden plannen op basis van kalenderdatums en -tijden, hoewel je een zeer gereguleerd leven moet leiden om dat het risico waard te maken om onnodig veel afweermiddel te verbranden.

De app kan ook worden geprogrammeerd om u op de hoogte te stellen wanneer het systeem is opgewarmd, wanneer het systeem langer dan drie uur actief is geweest, wanneer het afweermiddelniveau laag is, wanneer een geplande operatie begint en eindigt, en wanneer het systeem een ​​storing detecteert .

Thermacell LIV repeller in werking

Michael Brown/Gieterij

Hoeveel kost Thermacell LIV?

Zoals ik al zei, het slechte nieuws over een Thermacell LIV-systeem zijn de kosten. De starterkit van $ 699 die hier wordt beoordeeld, bestaat uit één LIV-hub, drie LIV-repellers, drie 10-inch aluminium grondpennen om de repellers in de grond of een gazon te plaatsen, drie 24-voet laagspanningskabels om de repellers op de hub aan te sluiten, en genoeg afweermiddel voor één seizoen. Een sixpack met insectenwerende cartridges kost $ 120, wat een goed moment is om u eraan te herinneren dat Thermacell zegt dat elke cartridge 40 uur meegaat.

Misschien erkennend dat consumenten sceptisch zouden kunnen zijn over de werkzaamheidsclaim van Thermacell, biedt de fabrikant een tevredenheidsgarantie van 60 dagen. Om Thermacell te citeren: “Als je er niet 100% van overtuigd bent dat je meer tijd buiten kunt doorbrengen met doen waar je van houdt, pak het dan in en stuur het naar ons terug voor een volledige terugbetaling. Simpel als dat.”

Thermacell verkoopt ook een aantal extra accessoires voor het systeem, waaronder een 10-inch brede basis voor het installeren van een repeller op hardscape ($ 18), een zijmontage voor het installeren van een repeller op een hekpaal of muur (ook $ 18), en Laagspanningsverlengkabels van 10 en 24 voet (respectievelijk $ 11 en $ 15).

Schermafbeeldingen Thermacell LIV-app

Michael Brown/Gieterij

Naast de starterkit met drie repellers, verkoopt Thermacell starterkits met vier en vijf repellers voor respectievelijk $ 799 en $ 899. Extra hubs kosten $ 169 per stuk en add-on repellers kosten $ 149 per stuk. Dus, tenzij je een heel klein gebied hebt, is het kopen van een starterspakket voordeliger dan het uitbouwen van een systeem à la carte. Als u het werk niet zelf wilt doen, kan Thermacell u doorverbinden met zijn netwerk van professionele installateurs; klik op de voorgaande link voor meer informatie.

Thermacell LIV is duur, maar de moeite waard

Als u een aanzienlijk muggenprobleem heeft of zeer kwetsbaar bent voor de ziekten die de insecten kunnen overbrengen, zal Thermacell LIV ze op afstand houden. Het is veilig, effectief en veel comfortabeler dan je lichaam insmeren met insectenwerend middel. Het grootste nadeel zijn de initiële kosten – die nog hoger zullen zijn als je een van de dure accessoires nodig hebt – en de doorlopende kosten voor afstotende navullingen. Ik hoop dat die prijzen zullen dalen als Thermacell zijn R&D-investering terugverdient.

0 Shares:
You May Also Like