Terwijl Roku-Google praat vastloopt, blijft de toegang tot YouTube-apps op het spel

youtube tv

Het is zes maanden geleden sinds Roku en Google begonnen te snipen over YouTube TV, en nu vernieuwen de twee partijen hun woordenstrijd, waarbij Roku Google beschuldigt van het proberen zijn zoekresultaten te manipuleren, terwijl Google dreigt de toegang tot zijn YouTube-apps te blokkeren van nieuwe Roku-apparaten.

In een blogpost zei Roku dat het geschil met Google “niet over geld” gaat en beweerde (opnieuw) dat Google probeert “zich te bemoeien met” zijn video-zoekresultaten door “te eisen dat we YouTube de voorkeur geven boven andere contentproviders”. Roku beschuldigde Google ook van “veeleisende zoek-, spraak- en datafuncties waar ze niet op aandringen van andere streamingplatforms.”

Google (in een verklaring aan The Streamable) weerlegde dat Roku “opnieuw heeft gekozen om onproductieve en ongegronde beweringen te doen in plaats van constructief met ons samen te werken.”

Google merkte nadrukkelijk op dat zijn deal met Roku om de YouTube-app te distribueren naar “geheel nieuwe” Roku-apparaten “helaas” op 9 december zal eindigen, hoewel het “doorgaat met het distribueren van YouTube- en YouTube TV-apps naar alle bestaande gebruikers om ervoor te zorgen dat ze worden niet beïnvloed.”

Roku heeft de YouTube TV-app in april uit zijn kanaalwinkel gehaald nadat het contract met Google voor de distributie van de app was verlopen, en sindsdien hebben de twee partijen elkaar beschoten.

Bestaande YouTube TV-gebruikers konden de app blijven gebruiken op hun Roku-apparaten, terwijl Google een achterdeur installeerde in de belangrijkste YouTube-app die toegang tot YouTube TV mogelijk maakte.

Maar nu de deadline van 9 december nadert, kunnen nieuwe Roku-gebruikers de belangrijkste YouTube-app mogelijk ook niet downloaden, tenzij Roku en Google erin slagen een deal te sluiten.

Natuurlijk zijn dergelijke vocale geschillen over tv-vervoerovereenkomsten niets nieuws, en ze laten kijkers meestal in het midden zitten.

Google heeft onlangs de dreiging teruggeslagen dat NBCUniversal zijn volledige kanaalopstelling, inclusief lokale NBC-filialen, van YouTube TV zou terugtrekken, en een NBCU-voorstel terzijde geschoven dat abonnees zou hebben gedwongen zich aan te melden voor Peacock’s Premium-niveau van $ 10 per maand naast YouTube TV’s standaard $ 65 / maand kosten.

Roku is ondertussen niet verlegen geweest om ruzie te maken met streaming-videoproviders, waarbij zowel de HBO Max- als Peacock-apps pas op Roku-apparaten arriveren na langdurige (en soms bittere) onderhandelingen.

Zullen Google en Roku uiteindelijk hun geschillen bijleggen? Moeilijk te zeggen, maar het gebeurt misschien pas op het allerlaatste moment, waardoor Roku-gebruikers tot het einde moeten zweten.

0 Shares:
You May Also Like