Terwijl Netflix duikt, zullen naar verwachting 31 miljoen mensen de kabel laten vallen in juni

Coax cord being cut

Zelfs als Netflix meldt dat het voor het eerst in meer dan tien jaar abonnees is kwijtgeraakt, voorspelt een nieuwe YouGov-analyse dat de dienst in de komende zes maanden 31 miljoen potentiële nieuwe abonnees in de Verenigde Staten en 5 miljoen meer in Groot-Brittannië zou kunnen lokken.

Dat is het aantal mensen dat volgens schattingen van het Britse marktonderzoeks- en data-analysebedrijf de traditionele betaaltelevisie zullen verlaten, maar liefst 30 procent van de Amerikaanse consumenten met een kabelabonnement en 19 procent van de Britse volwassenen met een betaald tv-abonnement.

Volgens het nieuwe YouGov-rapport hebben Amerikaanse volwassenen van minstens 55 jaar (26 procent) zelfs meer kans dan jonge volwassenen van 18 tot 24 jaar (22 procent) om op de kabel te blijven. In Groot-Brittannië is de kans groot dat 35- tot 44-jarigen hun traditionele betaaltelevisieabonnementen opzeggen.

Leeftijd van de typische snoersnijder

Jij Gove

Kostenbesparing (37 procent) blijft de meest waarschijnlijke reden waarom mensen kiezen voor snoeren. De mogelijkheid om onderweg te kijken (25 procent) en toegang tot programma’s die niet beschikbaar zijn op traditionele tv (22 procent) zijn de redenen voor het gebruik van streamingdiensten die door Amerikanen het vaakst worden genoemd.

Netflix maakte vorige week bekend dat het in het eerste kwartaal 200.000 abonnees verloor. Het kreeg een nog grotere hit (700.000 kijkers) na het verlaten van de Russische markt in een protest tegen de oorlog in Oekraïne. De streamingdienst zegt tegen juni nog eens 2 miljoen betalende klanten te kunnen verliezen.

Redenen waarom Amerikanen het snoer doorknippen

Jij Gove

Sommige mensen keren terug naar traditionele tv. New York en Californië voeden een omgekeerde beweging die ‘koord-revivers’ wordt genoemd, volgens een nieuw onderzoek van TiVo. (Ja, die TiVo: de eenmalige DVR-koning zit nu ook in de streaminggame met twee TiVo Stream-apparaten.). Een op de vier Amerikaanse huishoudens die de kabel- of satellietdienst hadden stopgezet voor goedkopere streaming, werd opnieuw traditionele betaal-tv-abonnees, volgens het nieuwe trendsrapport genaamd “Finding Balance in the Great Rebundling”.

Programmering beschikbaar bij lokale kabelaanbieders, maar weinig streamingdiensten, met name regionale sportnetwerken, hebben consumenten ook teruggedreven naar de traditionele bundel.

Volgens de TiVo-enquête onder meer dan 4.500 volwassenen woont veertig procent van de navelstrengherhalers in New York of Californië. Bijna de helft is 40 jaar of jonger, waaronder Gen Z en millennials.

0 Shares:
You May Also Like