Tekenen wijzen erop dat Disney+ zich bij Netflix voegt bij een hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden

The Disney+ logo.

Pas op, wachtwoorddelers. Disney+ zou de volgende streamingdienst kunnen worden die geld gaat verdienen aan een praktijk die grotendeels door de industrie wordt getolereerd, in ieder geval tot de recente verklaring van Netflix dat het zich zou richten op 100 miljoen kijkers wereldwijd die zijn dienst gebruiken voor free.

Net als Netflix, dat zegt dat het een jaar kan duren voordat het bedrijf een maandelijkse betaling van $ 3 verlangt van externe gebruikers, lijkt Disney erop gebrand om eerst de publieke reactie te peilen. In een recente vragenlijst op Twitter vroeg moederbedrijf Disney aan Spaanse abonnees waarom ze Disney+-wachtwoorden delen met mensen die geen deel uitmaken van hun huishouden.

Voorbij het voor de hand liggende – het is goedkoper op die manier! – respondenten zeiden ook dat ze de service niet genoeg gebruiken om de kosten te rechtvaardigen, en dat ze in wezen deel uitmaken van een informele kliek van wachtwoord-delers om toegang uit te wisselen tot meerdere streamingdiensten.

Netflix, na het verlies van 200.000 abonnees wereldwijd in het eerste kwartaal, kan in ieder geval een hardcase maken. Disney+ kreeg in 2021 35 miljoen abonnees. In de VS staat een Disney+-abonnement, voor $ 7,99 per maand of $ 79,99 per jaar, zeven profielen toe met niet meer dan vier gelijktijdige streams. De gebruiksvoorwaarden verbieden het delen van wachtwoorden.

Een Netflix Premium-abonnement, $ 19,99 per maand, staat vier schermen tegelijk toe binnen hetzelfde huishouden. Tot nu toe was delen buiten het huishouden niet van belang. Netflix schat dat 100 miljoen huishoudens deelnemen aan het delen van wachtwoorden. Uit een onderzoek van Kagan Consumer Insights bleek dat 11 procent van de Netflix-gebruikers toegaf een gedeeld account te gebruiken.

Dit is waar Netflix en anderen mee te maken kunnen krijgen: een nieuwe Aluma-enquête onder meer dan 2.200 volwassen breedbandgebruikers in de VS – waaronder 1.315 Netflix-gebruikers – ontdekte dat 13 procent van de volwassen Netflix-gebruikers de dienst zou annuleren. En 12 procent zou waarschijnlijk ten minste één externe gebruiker toevoegen tegen het tarief van $ 3 van Netflix.

“We moeten er tot op zekere hoogte voor betaald worden”, zei Netflix-oprichter en CEO Reed Hastings vorige maand nadat het bedrijf zijn resultaten over het eerste kwartaal bekendmaakte.

0 Shares:
You May Also Like