TCL’s 6-serie 4K UHD smart-tv’s met mini-LED-achtergrondverlichting zijn oogverblindend betaalbaar

tcl 2020 6 series

OLED-tv’s zijn de baas als het gaat om inktzwarte niveaus, maar we hebben ontdekt dat smart-tv’s met mini-LED-achtergrondverlichting erg dichtbij kunnen komen, en de aankomende UHD-tv’s uit de 6-serie van TCL zullen die technologie leveren tegen een aantrekkelijk betaalbare prijs.

Tot nu toe werden alleen TCL’s high-end 8-serie tv’s (met adviesprijs vanaf $ 1.999 voor de 65-inch versie, hoewel bekend is dat Best Buy dat model verdisconteert tot een verbazingwekkende $ 999) geleverd met mini-LED-schermen. Maar TCL kondigde in januari op CES aan dat mini-LED-achtergrondverlichting ook zou komen naar zijn step-down 6-serie smart-tv’s,

Vandaag heeft TCL onthuld dat zijn mini-LED-uitgeruste 6-serie sets nu worden verzonden, zij het met “beperkte beschikbaarheid”. Sterker nog, ze komen met verrassend betaalbare prijskaartjes, variërend van slechts $ 650 voor het 55-inch model tot $ 1.400 voor de 75-inch versie.

Terwijl de reeks achtergrondverlichting van standaard lcd-tv’s honderden LED’s kan hebben, zijn er duizenden mini-LED-panelen (TCL’s 8-serie tv’s hebben er maar liefst 25.000), wat zorgt voor een veel grotere precisie van de achtergrondverlichting en veel minder “LCD-bleed”.

We hebben TCL’s 2020 6-serie tv’s nog niet in actie gezien, maar we hebben TCL’s 2019 65-inch 8-serie 4K UHD-tv met mini-LED-achtergrondverlichting geprobeerd. Onze recensent noemde de zwartwaarden “veruit de beste” van alle lcd-tv’s die we hebben getest, met inktzwarte kleuren die “dichter bij OLED” staan ​​dan bij lcd.

De 2020 TCL 6-serie wordt geleverd met 240 mini-LED-aangedreven “Contrast Control Zones” (versus 120 zones in eerdere modellen), kwantumdots om kleuren te verfijnen en eARC-ondersteuning voor het leveren van verliesvrije audioformaten (zoals Dolby TrueHD en DTS- HD Master Audio) naar A/V-receivers en soundbars via ARC (Audio Return Channel, waarover je hier meer kunt lezen).

De 6-serie is ook de eerste tv die wordt geleverd met THX’s Certified Game Mode, die is ontworpen om “bioscoopnauwkeurige” kleuren te garanderen en gamingprestaties met lage latentie te leveren. De 6-serie biedt variabele verversingssnelheden tussen 48 en 120 Hz, samen met ondersteuning voor Auto Low Latency Mode.

Naast de nieuwe 6-serie, heeft TCL ook de prijzen en beschikbaarheid aangekondigd voor zijn voordelige 5-serie 4K UHD-tv’s, die nu zijn uitgerust met dezelfde kleurverfijnende quantum dots als de 6- en 8-serie.

tcl 2020 5-serie

Nu verkrijgbaar vanaf $ 400 met schermformaten variërend van 50 tot 70 inch, de TCL 5-serie heeft 80 lokale zones met LED-achtergrondverlichting, samen met Auto Game Mode, eARC-ondersteuning, dezelfde Roku-interface als op de huidige 5-, 6-, en modellen uit de 8-serie, en ondersteuning voor Dolby Vision, HLG en HDR10 (hetzelfde als op de 6-serie).

Zowel de 65- als de 75-inch modellen van de 6-serie en de 5-serie worden geleverd met in twee standen verstelbare tv-meubels, handig om de set op een smalle tafel of kast te plaatsen. De verstelbare standaard voor de 75-inch 6-serie tv, bijvoorbeeld, kan de voetjes van de standaard 26 of 60 inch uit elkaar plaatsen. De stands hebben ook verborgen compartimenten voor kabelbeheer.

Wat betreft wanneer zijn 2020-tv’s uit de 8-serie – nu met 8K-resolutie – in de VS zullen worden verzonden, zei TCL dat het later dit jaar “meer te zeggen” zal hebben. TCL heeft in het voorjaar al 8K 8-serie tv’s op verschillende wereldwijde markten geleverd.

0 Shares:
You May Also Like