TCL voegt 8K-modellen toe aan zijn 6-serie smart TV-reeks

tcl r648 hero

Later dit jaar zal TCL tv’s lanceren met zijn derde generatie mini-LED-achtergrondverlichtingssysteem, genaamd OD Zero. OD staat voor “Optical Depth” en nul geeft de grootte aan van de opening tussen de backlight-array en het LCD-paneel; met andere woorden, er is er geen. Het wegwerken van deze opening zou het doorbloeden van licht door aangrenzende zones moeten verminderen, waardoor het algehele contrast wordt verbeterd en de zwartniveaus worden verbeterd.

Het bedrijf zal deze nieuwste versie van zijn zeer gedetailleerde achtergrondverlichting, die duizenden kleine LED’s gebruikt in plaats van honderden grotere, aanbieden in zijn nieuwe 8K UHD 6-serie tv’s. Oudere modellen uit de 4K UHD 6-serie blijven in de line-up, dus ga er niet vanuit dat de 6-serie 8K betekent wanneer u winkelt.

Net als andere leveranciers, beweert TCL dat opschaling de waargenomen resolutie van 1080p en 4K UHD-inhoud zal verhogen. Als de AiPQ-engine van TCL dezelfde trucs gebruikt die ik heb gezien van Samsung, LG en nu Sony, dan zal dat ook zo zijn. Inhoud in die lagere resoluties lijkt echt aanzienlijk gedetailleerder te zijn op een 8K-set wanneer deze op de juiste manier wordt verwerkt.

85 inch s435 held

TCL is ook van plan om dit jaar groots te worden met zijn 85-inch XL-serie tv’s. Het bedrijf heeft een 85-inch model toegevoegd aan de 4-serie (de $ 1.599, Roku-gebaseerde 85R435) voor het vroege voorjaar, gevolgd door een kwantumdot, Roku-gebaseerde 85R745 (prijs wordt bekend gemaakt), en uiteindelijk een 85-inch mini-LED, breed kleurengamma 8K UHD-model.

De 85R745 – en we gaan uit van de 8K UHD-variant – zal Dolby Vision en Dolby Atmos bevatten, evenals een variabele verversingssnelheid en 120Hz HDMI-invoerondersteuning voor gameplay.

0 Shares:
You May Also Like