TCL praat over Roku TV Ready-technologie, 8K UHD voor de VS en mini-LED-strategie voor 2020

mini led larger

TCL heeft vandaag op CES een massa nieuwe tv-technologieën aangekondigd voor zijn line-up voor 2020. Roku TV Ready-firmware en een soundbar werden onthuld; een HDMI 2.1/eARC/variabele firmware-upgrade met verversingssnelheid werd beloofd voor sommige bestaande tv-modellen; en een THX-gecertificeerde audiospelmodus werd genoemd. Het bedrijf zal dit jaar ook zijn eerste 8K UHD-tv voor de Amerikaanse markt uitbrengen.

TCL lichtte zijn mini-LED-achtergrondverlichtingstechnologie toe en legde het uit als tienduizenden kleine LED’s op een glazen substraat of blad. De woordvoerders van het bedrijf vestigden ook een record door gebruikers plezier, genot en eenvoud te beloven. We voelen ons nu beter.

Mini-LED

Niet te verwarren met OLED’s of micro-LED’s, die zelfzenders zijn, mini-LED (nu Vidrian genoemd) is een korrelige achtergrondverlichtingsarray die miniatuur-LED’s gebruikt. Waar uw beste huidige backlight-array misschien enkele honderden LED’s heeft, heeft de 8-serie van TCL 25.000 afzonderlijke kleinere LED’s. Dit vermindert de LCD-bleeding door een veel fijnere controle over welke gebieden wel of niet worden verlicht. Hoewel we de technologie niet hebben onderzocht of een witboek van TCL hebben ontvangen, kunnen de kleinere LED’s waarschijnlijk hetzelfde niveau van zichtbare helderheid produceren met minder sap per lichtpunt, waardoor het uitlopen verder wordt verminderd.

tcl ces 202013

Roku TV Ready-integratie

TCL werkt samen met Roku om de Roku TV Ready-technologie van laatstgenoemde toe te voegen aan zijn nieuwe Alto 9+ soundbar voor naadloze integratie met al zijn Roku-tv’s uit 2020. Dit maakt het mogelijk om de audio van de soundbar te bedienen vanuit het schermmenu van een Roku TV of een Roku-afstandsbediening. Een firmware-update die in het voorjaar naar alle Roku-tv’s wordt uitgerold, biedt een vergelijkbare integratie met andere Roku TV Ready-soundbars en A/V-ontvangers.

HDMI 2.1

Zoals u wellicht weet, kan HDMI 2.1 gedeeltelijk of geheel worden geïmplementeerd, waarbij bijna alle leveranciers ervoor kiezen om alleen de benodigde porties toe te voegen. TCL zal eARC en variabele verversingssnelheden implementeren via een firmware-upgrade op sommige van zijn 2019-modellen, en hoewel dit niet werd genoemd, zal het deze technologieën waarschijnlijk ook implementeren op ten minste duurdere 2020-modellen. TCL heeft niet gespecificeerd welke tv’s uit 2019 de ontvangers zullen zijn van deze post facto vrijgevigheid, maar denk top of the line.

8K UHD

Zoals bij de meeste tv-leveranciers dit jaar, zal 8K UHD een rol spelen in de line-up van TCL. Details waren schaars, hoewel kwantumstippen werden genoemd. Net als LG’s 8K UHD-tv’s, zullen TCL’s worden “gecertificeerd” als 8K UHD. Waarom certificering vereist is, weten we niet helemaal zeker, aangezien resolutie over het algemeen wordt beschouwd als het aantal pixels in de matrix. Desalniettemin is er een CTA-certificeringsnorm zoals die was bij 4K UHD, hoewel deze door ten minste één fabrikant is verbogen. Zie dit artikel over LG’s 202 CES-aankondigingen en contrastmodulatie voor meer details.

Kom dit voorjaar terug

TCL marcheert naar een andere drummer als het gaat om gedetailleerde productaankondigingen. Zoek in het vroege voorjaar naar meer gedetailleerd tv-nieuws van het bedrijf, als alles gewoon doorgaat.

0 Shares:
You May Also Like