TCL belooft oplossingen nadat Best Buy zijn buggy Google TV’s heeft losgetrokken

tcl 6 series google tv

TCL bevindt zich in de schadebeheersingsmodus nadat Best Buy de nieuwste door Google TV aangedreven sets van de fabrikant abrupt uit de winkelschappen heeft gehaald na klachten over het besturingssysteem met fouten van de tv.

Zoals 9to5Google meldt, heeft Best Buy de lijsten voor TCL’s 5- en 6-serie Google TV-modellen verwijderd, die werden geplaagd door meldingen van crashende apps, buggy- of niet-reagerende scherminstellingen, willekeurig power cycling en andere problemen.

TCL heeft bevestigd dat de sets uit Best Buy zijn gehaald vanwege de prestatieproblemen van Google TV en beloofde software-updates uit te brengen om de bugs op te lossen.

Bereikt voor commentaar, bood een TCL-woordvoerder deze verklaring aan TechHive aan:

TCL zegt dat het verwacht dat zijn Google TV’s in de “komende weken” weer beschikbaar zullen zijn, en dat alle aankomende softwarefixes automatisch worden geïnstalleerd. Gebruikers kunnen hun sets ook handmatig bijwerken door deze instructies te volgen.

TCL, vooral bekend om zijn Roku-tv’s (lees onze recensie van de TCL 6-serie 8K UHD TV), bracht eerder dit jaar zijn 5- en 6-serie Google TV’s uit.

De 6-serie Google TV-lijn biedt een 4K-paneel met mini-LED-achtergrondverlichting, terwijl de stapsgewijze 5-Serie 4K-tv wordt geleverd met een meer traditioneel LED-scherm met lokaal dimmen. Beide lijnen ondersteunen Dolby Vision en HDR10+, samen met VRR (variabele verversingssnelheid) voor gamers.

Gebruikers van die tv’s hebben een breed scala aan interface-bugs gemeld, waaronder trage prestaties, instellingen voor beeldverhoudingen die weigeren te werken, crashende apps, kleur- en contraststoringen en zelfs willekeurige power cycling voor de tv zelf.

TCL maakt ook low-end 4- en 3-serie tv’s aangedreven door Android TV, en die modellen blijven te koop.

0 Shares:
You May Also Like