T-Mobile TVision-service en Hub review: een eerlijke live tv-service

tvision1

Ik had hoge verwachtingen van TVision by T-Mobile toen de zelfverklaarde “Un-Carrier” de dienst afgelopen herfst aankondigde.

Terwijl de meeste live tv-streamingdiensten bijna al hun kanalen in één dure bundel stoppen, biedt TVision een bundel van $ 10 per maand voor entertainmentkanalen, plus een andere bundel vanaf $ 40 per maand met lokale kanalen, nieuws en sport. T-Mobile verkoopt ook zijn eigen streaming-speler van $ 50, de TVision Hub, met een afstandsbediening die lijkt op wat je zou krijgen met een kabelbox. Door goedkope tv-service te combineren met vertrouwde hardware, zou TVision een geweldige toegangspoort kunnen zijn tot het snijden van kabels.

In de praktijk voldoen de TVision-service en het Hub-apparaat van T-Mobile een beetje aan die weliswaar hoge verwachtingen. De service ondersteunt geen video van 60 frames per seconde – een noodzaak voor het soepel afspelen van sport- en nieuwszenders – en het zou meer manieren kunnen gebruiken om uw DVR en kanaalgids te beheren. Het Hub-apparaat heeft ook zijn eigen kleine ergernissen, waaronder een gebrek aan master-tv-volumeregelaars op de afstandsbediening.

Wat nog belangrijker is, is dat TVision momenteel alleen beschikbaar is voor draadloze abonnees van T-Mobile, en T-Mobile heeft gesuggereerd dat de huidige prijzen niet voor iedereen gelden. Sommige tv-netwerken hebben ook beweerd dat T-Mobile hen heeft misleid om hun kanalen te ontbundelen, waardoor er nog meer onzekerheid ontstaat over hoe lang de huidige prijsstelling en verpakking van TVision nog zullen duren.

Dat wil niet zeggen dat potentiële snoersnijders TVision ronduit moeten vermijden, maar nu instappen zou betekenen dat u een veelbelovende maar gebrekkige service gebruikt die de komende maanden aan verandering onderhevig is.

T-Mobile TVision: Bundeldetails

Per 1 januari 2021 biedt TVision de volgende zenderpakketten aan:

TVision Vibe ($ 10 per maand): AMC, Animal Planet, BBC America, BET, BET Her, CMT, Comedy Central, Discovery, DIY Network, Food Network, Hallmark Channel, Hallmark Drama, Hallmark Movies & Mysteries, HGTV, IFC Investigation, Discovery, Motortrend, MTV, MTV Classic , MTV2, OWN, Paramount Network, Sundance TV, TLC, Travel Channel, TV Land, VH1, WE TV, BBC World News, Nick Jr, Nickelodeon, Nicktoons en Teennick.
TVision Live ($40 per maand): plus NBC, ABC, Fox, Telemundo, ESPN, ESPN2, FS1, FS2, NBCSN, ABC News Live, CNBC, CNN, Fox Business, Fox News, HLN, MSNBC, NBC News Now, Bravo, Cozi, E!, FX , FXX, Nat Geo Oxygen, SyFy, TBS, TNT, TruTV, VS, Cartoon Network, Disney Channel, Disney Junior, Disney XD en Freeform.
TVision Live+ ($50 per maand): plus ACC Network, Big Ten Network, ESPN College Extra, ESPNews, ESPNU, Golf Channel, NFL Network, Olympic Channel, SEC Network, Nat Geo Wild, TCM en regionale NBC Sports-kanalen, indien beschikbaar.
TVision Live Zone ($60 per maand): plus Longhorn Network, MavTV, NFL Redzone, Outside TV, CNBC World, Fox Deportes, ESPN Deportes en Universo.
toevoegingen: Starz ($9 per maand), Showtime ($11 per maand), Epix ($6 per maand).

Als we door de zenderlijst kijken, zijn de grote omissies CBS en regionale Fox Sports-zenders. Snoersnijders kunnen de eerste nog steeds als een afzonderlijke service krijgen (via CBS All Access, voor $ 6 per maand), maar de laatste wordt moeilijker te krijgen zonder traditionele kabel-tv-service, aangezien de meeste andere live-tv-streamingservices de regionale zenders van Fox Sports hebben laten vallen het afgelopen jaar om hun kosten laag te houden.

TVision omvat wel de andere grote omroepnetwerken – ABC, Fox en NBC – maar in sommige gebieden zijn de lokale ABC- of Fox-filialen niet beschikbaar en krijg je in plaats daarvan een nationale uitzending. Op de website van T-Mobile kunt u een postcode invoeren om de lokale dekking in uw regio te controleren.

tv-gids2

Abonnees kunnen op maximaal twee apparaten tegelijk kijken voor het Vibe-pakket, of drie apparaten tegelijk voor alle andere pakketten, maar met één grote uitzondering: als iemand thuis al op tv kijkt, kun je niet streamen vanaf een andere tv tegelijkertijd buitenshuis. TVision biedt momenteel ook geen ondersteuning voor inloggen op afzonderlijke “TV Overal”-kanaal-apps, dus u kunt deze niet gebruiken als een tijdelijke oplossing voor de apparaatlimieten van de service (T-Mobile zegt dat het van plan is om in de toekomst TV Overal-aanmeldingen aan te bieden.)

Wat de DVR-service betreft, de Live-abonnementen van TVision omvatten 100 uur zonder extra kosten, maar het is een add-on van $ 5 per maand voor Vibe-abonnees. Deze opnames worden online opgeslagen, zodat u ze vanaf elk apparaat kunt openen.

Kies je streamingapparaat

In tegenstelling tot de typische kabel-tv-service, is TVision niet gebonden aan een specifieke settopbox. De service biedt apps voor Fire TV, Android TV, Apple TV, iOS en Android, en het werkt op al die apparaten hetzelfde. (Roku-ondersteuning is voorlopig afwezig.)

tvionhubhero

De beste versie van TVision bevindt zich echter op het eigen Hub-apparaat van T-Mobile, een streamingdongle van $ 50 waarop het Android TV-besturingssysteem van Google draait. Met de Hub krijg je een afstandsbediening die is geoptimaliseerd voor TVision, met knoppen waarmee je de app onmiddellijk kunt starten, de tv-gids kunt laden en de DVR-lijst kunt openen. De afstandsbediening heeft ook knoppen voor kanaal omhoog/omlaag, een opnameknop voor de DVR en een numeriek toetsenblok. Dit brengt de ervaring veel dichter bij wat je zou krijgen met een kabelbox, en het ondersteunt ook andere streaming-apps, waaronder Netflix, Amazon Prime en Disney+.

De Hub heeft ook een handige integratie met Google Assistant, dus je kunt op de knop in het midden van de afstandsbediening drukken en dingen zeggen als ‘afstemmen op ESPN’. Geen enkel ander streamingapparaat biedt dit niveau van spraakbesturing voor de service van T-Mobile.

tviongoogle

Helaas heeft T-Mobile een fout gemaakt bij de afhandeling van de volumeregeling op de Hub. Hoewel de afstandsbediening van de Hub een infraroodzender heeft voor het regelen van het tv-vermogen en het schakelen tussen ingangen, ondersteunen de volumetoetsen geen infraroodbediening. In plaats daarvan regelen ze een intern volumeniveau op de Hub zelf, wat betekent dat je het volume niet verder kunt verhogen dan het maximale niveau dat je hebt ingesteld met de afstandsbediening van je tv. (Ik kon de invoerknop van de afstandsbediening ook niet laten werken met mijn Vizio TV.)

tv-afstandsbediening

De Hub heeft ook een paar andere problemen. Het startscherm is minder aanpasbaar dan andere Android TV-apparaten, dus je kunt de volgorde van bepaalde startscherm-apps niet wijzigen, en hoewel er een Netflix-app is ingebouwd, worden er geen inhoudsaanbevelingen op het startscherm geplaatst zoals het doet met andere Android TV-apparaten. Voor apps die wel aanbevelingen voor het startscherm bieden, zoals Amazon Prime en HBO Max, kun je de volgorde ervan niet wijzigen.

tvionandroidtvhome

Ook vermeldenswaard: hoewel de Hub 4K HDR-video en Dolby Atmos-audio kan streamen, ondersteunt hij geen Dolby Vision HDR. Als die functie belangrijk voor je is, of als je bent uitgeschakeld door de andere beperkingen van de Hub, raad ik aan om in plaats daarvan TVision te gebruiken met een Fire TV Stick 4K of Chromecast met Google TV, zelfs als dit betekent dat je de unieke afstandsbediening van de Hub moet opgeven.

De TVision-ervaring

Tijdens het testen van de TVision-ervaring zonk mijn hart toen ik me realiseerde dat alle kanalen beperkt zijn tot 30 frames per seconde. Dat betekent dat live sport, nieuws en talkshows er schokkeriger uitzien dan op de kabel en op de meeste live tv-streamingdiensten. Deze beperking was van toepassing op elk streamingapparaat dat ik met TVision heb getest, inclusief de Hub, Amazon’s Fire TV Sticks, de nieuwe Chromecast en een Apple TV 4K.

Om niet overdreven dramatisch te zijn, maar het ontbreken van 60 frames per seconde ondersteuning is een grote domper op wat verder een fatsoenlijke service is.

De tv-gids laadt soepel en bevat filters voor sport, nieuws, films en kinderprogramma’s. Terwijl u naar een livezender kijkt, kunt u pauzeren en terugspoelen naar het tijdstip waarop u bent begonnen met kijken. U kunt voor elk programma individuele of op serie gebaseerde opnames instellen en de DVR heeft geen beperkingen voor het overslaan van advertenties. U krijgt ook visuele miniatuurvoorbeelden tijdens het vooruit- of terugspoelen, zodat u reclameblokken gemakkelijk kunt vermijden.

tv-gids1

Toch zouden de DVR-functies van TVision meer werk kunnen gebruiken. Je kunt het aantal recente opnamen van een bepaald programma niet beperken, en het DVR-menu geeft niet aan welke afleveringen je al hebt bekeken of bent gaan kijken. Er is ook geen gemakkelijke manier om reeds bekeken opnames te verwijderen; je enige opties zijn om afleveringen één voor één te verwijderen of de hele serie te wissen. Het ergste van alles is dat TVision automatisch oude opnames verwijdert wanneer je geen ruimte meer hebt, en biedt geen manier om bepaalde programma’s te “beschermen” zodat ze niet worden weggegooid.

tvvisiondvrlist1

Ik kwam ook een paar andere ergernissen tegen: er is geen lijst met ‘favorieten’ voor de zendergids en tv-lijsten zijn beperkt tot zeven dagen, in plaats van de 14 dagen die veel kabelboxen bieden. Op de Hub heeft de gids ook een bug waarbij het filtermenu niet verdwijnt nadat je het hebt geopend, waardoor het deel van de gids wordt bedekt totdat je een selectie maakt.

tv-filterbug

Opnamen bekijken terwijl ze nog bezig zijn, is ook een ingewikkeld proces. Je kunt ze selecteren uit de DVR-lijst, maar als je het programma uit de rastergids kiest, zal het in plaats daarvan de live-versie laden, zonder de mogelijkheid om terug te gaan naar het begin van de opname.

Een riskante gok

In zekere zin doet TVision me denken aan de beginjaren van live tv-streamingdiensten, toen pakketten goedkoper en flexibeler waren, maar toen de algehele ervaring minder verfijnd was dan kabel. Diensten zoals Sling TV, Hulu + Live TV en YouTube TV hebben sindsdien veel ingehaald aan de ervaringskant, maar ze zijn ook duurder en opgeblazener geworden.

TVision lijkt waarschijnlijk hetzelfde patroon te volgen. De koerier heeft zijn “Vibe” -kanalen van $ 10 per maand al toegevoegd aan de duurdere “Live” -reeks in een concessie aan klagende tv-netwerken, en hoewel die kanalen voorlopig geen extra kosten met zich meebrengen, zullen ze in de toekomst vrijwel zeker resulteren in prijsstijgingen. Zoals Variety vorige maand meldde, blijft het lot van het Vibe-pakket ook in de lucht hangen.

Dit alles maakt TVision lastig te beoordelen. De huidige prijsstelling en verpakking zijn aantrekkelijk, maar de service zelf heeft enkele opmerkelijke gebreken, en zelfs als T-Mobile verbeteringen aanbrengt aan de laatste, zouden tv-netwerken enkele grote aanpassingen aan de eerste kunnen forceren. Als dit de manier is waarop u besluit het snoer door te knippen, zorg er dan voor dat u bereid bent mee te gaan met de veranderingen die zich voordoen.

0 Shares:
You May Also Like