T Bone Burnett belooft een nieuw analoog audioformaat voor een aankomende Dylan-release

t bone Burnett

Producer T Bone Burnett zegt dat hij een ultra-high-fidelity analoog formaat genaamd Ionic Originals zal introduceren met een reeks releases die beginnen met een nieuwe Bob Dylan-studio-opname.

Burnett zegt in een release dat de technologie gebruik maakt van lak die op een aluminium schijf en een stylus is geverfd, maar details waren verder vaag. Er wordt bijvoorbeeld niet vermeld hoe een consument deze schijven zal afspelen, noch hoeveel de speler of schijven zullen kosten. Maar met een vereiste stylus klinkt de technologie heel erg als een variatie op de vinyl-LP of zelfs de oude, stylus-free LaserDisc.

“Een Ionic Original is het toppunt van opgenomen geluid”, zegt Burnett. “Het is archiefkwaliteit. Het is toekomstbestendig. Het is er één van. Een Ionic Original is niet alleen het equivalent van een schilderij, het is ook een schilderij. . . . Dit schilderij heeft echter de extra kwaliteit dat het die muziek bevat, die kan worden gehoord door een stylus in de spiraal te steken en eraan te draaien.”

Het nieuwe bedrijf van Burnett, NeoFidelity, Inc., zal de Ionic Originals uitbrengen, hoewel hij niet zei wanneer. Dylan heeft blijkbaar onlangs verse opnames gemaakt van enkele klassiekers in studio met Burnett, maar het is onzeker welke nummers en of ze op een of meerdere albums zullen uitkomen. Burnett heeft nog niet eerder een heel Dylan-album geproduceerd, hoewel hij halverwege de jaren zeventig gitarist was in Dylans Rolling Thunder Revue.

Burnett, een oud voorstander van analoog, ondersteunde in 2008 een formaat met hoge resolutie, Code genaamd, dat geschikt is voor dvd-spelers. Een enkele dvd-videoschijf bevatte 24-bit/96 kHz PCM-audio en extra bestanden met andere formaten (WAV, AAC en MP3) voor computers en draagbare mediaspelers.

John Mellencamps “Life, Death, Love and Freedom” werd in juli 2008 in Code uitgebracht.

“Analoog geluid heeft meer diepte, meer harmonische complexiteit, meer resonantie en betere beeldvorming”, zegt Burnett. “Analoog heeft meer gevoel, meer karakter, meer aanraking. Digitaal geluid is bevroren. Analoog geluid leeft.”

0 Shares:
You May Also Like