Systeemherstelpunt inschakelen en maken in Windows 10

Windows 10 Systeemherstel Punt is een Windows-functie die snapshots maakt van bepaalde bestanden en informatie voordat kritieke bewerkingen zoals updates of software-installaties plaatsvinden. en optreden Systeemherstel stelt Windows-gebruikers in staat om terug te gaan naar een vorige werkende staat, waar Windows soepel werkt zonder enige invloed op documenten. Dit is een geweldige eerste stap wanneer u een groot probleem in Windows probeert op te lossen. Hier in dit bericht hebben we stappen om een ​​systeemherstel te maken en uit te voeren op Windows 10, 8.1 en 7.

Wat Systeemherstel in Windows 10

Deze functie is als een back-up, maar niet precies, omdat teruggaan in de tijd met deze functie geen invloed heeft op uw documenten of instellingen voordat een bepaald herstelpunt is gemaakt. Het zal echter apps, stuurprogramma’s, systeemupdates en registerwijzigingen verwijderen nadat het herstelpunt is gemaakt. Het is net een tijdmachine.

In eenvoudige woorden, Systeemherstel volgt en maakt snapshots voor bepaalde wijzigingen, zoals software-installaties, Windows-update-installaties, stuurprogrammawijzigingen en software-updates, en stelt een Windows-gebruiker in staat om hun pc terug te zetten naar een vorige staat als na het uitvoeren van bepaalde activiteit Windows een probleem veroorzaakt .

Waarom is het systeemherstelpunt belangrijk?

Op Windows 10 Microsoft pusht dagelijks Windows Update om beveiligingspatches, bugfixes en nieuwe functies aan gebruikers te leveren. En de meeste gebruikers werden dringend verzocht de updates te accepteren zodra deze beschikbaar komen. Maar een meetbaar aantal Windows-gebruikers slaagde er niet in om tijdig te updaten, en er was niets dat Microsoft kon doen om deze gebruikers te dwingen te upgraden. In dit geval is systeemherstel een goede oplossing.

Hoe een Windows 10 Systeemherstelpunt te maken

Nu moet u mogelijk de Windows 10 Hulpprogramma Systeemherstel. Het is meestal standaard uitgeschakeld op een computer waarop Windows vooraf is geïnstalleerd; in dat geval gebruikte de verkoper zijn eigen versie van back-upsoftware. Wanneer deze functie correct is ingeschakeld en geconfigureerd. Windows genereert herstelpunten wanneer u een nieuwe app, apparaatstuurprogramma of Windows-update installeert. En u kunt het later gebruiken om Windows-problemen op te lossen. Maar u moet deze functie eerst inschakelen op uw Windows-systeem.

Hier Volg de onderstaande stappen om de functie Systeemherstel op Windows 10 in te schakelen.

Vanaf start, menu zoeken naar en selecteren Maak een herstelpunt,Ga onder systeemeigenschappen naar het tabblad systeembeveiliging. Hier moet u de door Windows geïnstalleerde schijf selecteren en op configureren klikken. Dit opent de systeembeveiliging voor lokale Dick C:Selecteer het keuzerondje Systeembeveiliging inschakelen hieronder om instellingen te herstellen. Klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan, en vanaf nu maken Windows regelmatig herstelpunten.

Systeemherstel configureren op Windows 10

Nu, na het inschakelen van de systeembeveiliging, moet u de schijfruimte aanpassen om de systeemherstelpunten te beheren en op te slaan. Systeemherstel is nutteloos zonder schijfruimte om de herstelpunten op te slaan. Hiervoor moet u schijfruimte toestaan. Onder “Gebruik van schijfruimte” kunt u de maximale opslagruimte voor het opslaan van herstelpunten aanpassen.

Standaard gebruikt Windows slechts een klein percentage van de totale beschikbare opslagruimte van een bepaalde schijf, en naarmate de gereserveerde ruimte vol raakt, worden oudere herstelpunten verwijderd om plaats te maken voor toekomstige herstelpunten. u kunt het gebruik van schijfruimte handmatig toestaan.

U zult ook de knop Verwijderen zien die alle huidige opgeslagen herstelpunten wist. Misschien wilt u deze optie gebruiken wanneer u een handmatig herstelpunt moet maken en u niet meer ruimte kunt toewijzen.

Nadat uw wijzigingen zijn aangebracht, klikt u op Toepassen en vervolgens op OK om uw nieuwe configuratie op te slaan en het venster te sluiten. Systeemherstel wordt nu ingeschakeld voor uw geselecteerde schijf en u kunt deze automatisch op de achtergrond laten werken of handmatig herstelpunten maken zoals gewenst.

Handmatig systeemherstelpunt maken

Nu u herstelpunt in uw systeem hebt ingeschakeld, zal het besturingssysteem automatisch een herstelpunt maken elke keer dat er een belangrijke wijziging plaatsvindt. Soms wilt u echter handmatig een systeemherstelpunt maken voordat u iets wijzigt waarvan u denkt dat het een probleem kan veroorzaken.

Om hier handmatig een herstelpunt te configureren volgt hieronder.

    Klik in Systeemeigenschappen op de knop Maken, typ een beschrijving om u te helpen het herstelpunt te identificeren (bijv. Systeemherstelpunt voordat u antivirus installeert). Klik vervolgens op de knop Maken om het proces te voltooien. (Het maken van herstelpunten gaat snel, het zou niet langer dan een minuut moeten duren.

Als u ooit een probleem tegenkomt en een systeemherstel moet uitvoeren. Ga gewoon terug naar hetzelfde venster en klik op Systeemherstel om de herstelinterface te starten.

Hoe voer ik een systeemherstel uit op Windows 10?

Als u op enig moment problemen tegenkomt voordat u een back-up of de functie “Deze pc opnieuw instellen” in Windows 10 gebruikt. U kunt een systeemherstelpunt gebruiken, wat een snellere en gemakkelijkere manier is om dit op te lossen met Revert back system to a vorige werkende staat.

Hier Fallow balg om Systeemherstel uit te voeren op Windows-systemen.

Open het Configuratiescherm Alle items in het configuratiescherm selecteren Herstel. Klik nu op Systeemherstel openen. Hierdoor worden de vensters Systeembestanden en instellingen herstellen geopend. Klik nu op naast het proces voor systeemherstel.

U krijgt alle beschikbare herstelpunten te zien met datum, beschrijving en nog belangrijker, u ziet ook het type dat aangeeft of het handmatig of door het systeem is gemaakt.

Terwijl u een herstelpunt selecteert, kunt u op “Scannen op getroffen programma’s” klikken om de geïnstalleerde toepassingen te bekijken. Sinds het laatste herstelpunt, dat tijdens het herstelproces wordt verwijderd. Klik vervolgens op Annuleren om terug te gaan naar de wizard. Klik nu op Vervolgens ziet u uw herstelpunt bevestigen. Controleer hetzelfde en vervolgens Voltooien om het herstelproces te starten.

Wanneer u op de afwerking klikt, wordt u gevraagd:

klik op ja om het systeemherstelproces te starten.

Tijdens het herstelproces zult u merken dat u even geduld moet hebben terwijl uw Windows-bestanden en instellingen worden hersteld. Systeemherstel initialiseren, voltooien enz. Dit zal enige tijd duren om het proces te voltooien.

Tijdens dit wordt uw systeem opnieuw opgestart en worden alle instellingen die nodig zijn voor uw systeem opnieuw toegepast. Wanneer uw systeemherstel is voltooid, krijgt u een pop-upbericht, “venster Systeemherstel succesvol voltooid“.

Zodra het proces is voltooid, keert u terug naar het tijdstip waarop uw systeem correct werkte.

Hoe Windows Systeemherstel uit te voeren vanaf het opstarten

U kunt ook systeemherstel Windows 10 vanaf het opstarten door de onderstaande stappen te volgen.

Hiervoor moeten we toegang krijgen tot geavanceerde opties, opstarten vanaf installatiemedia, het eerste scherm overslaan, klik vervolgens op Uw computer repareren -> Problemen oplossen, dan moet u op Geavanceerde opties klikken. Hier krijgt u de optie voor systeemherstel, klik op het en volg de instructies op het scherm om Windows 10 te herstellen vanaf het opstarten.

Systeemherstel werkt niet windows 10

ALS systeemherstel mislukt of niet werkt op Windows 10, raden we u aan om antivirus van derden te verwijderen als deze op uw computer is geïnstalleerd.

Start op in de veilige modus en voer systeemherstel uit waarmee het systeemherstel van Windows 10 zonder enige fout kan worden voltooid.

Bovendien raden we aan om, voordat u systeemherstel uitvoert, de opdrachtprompt te openen als administrator-opdracht uitvoeren sfc /scannow. Laat het scanproces 100% voltooien zodra u klaar bent, start uw computer opnieuw op en voer opnieuw systeemherstel uit.

Open de Windows-serviceconsole met services.msc en controleer hieronder of de services actief zijn.

Volume Shadow CopyTask SchedulerMicrosoft Software Shadow Copy Provider ServiceSysteemherstelservice

Heeft dit bericht geholpen om systeemherstel in Windows 10 in te schakelen en uit te voeren? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like