Systeembestandscontrole repareren Kan beschadigde systeembestanden niet repareren

Wanneer Windows-systeembestanden beschadigd raken, begint het Windows-systeem zich te misdragen, reageert niet, loopt vast en krijgt verschillende foutmeldingen bij het opstarten. Om met situaties als deze om te gaan, voeren we een systeembestandscontroleprogramma uit dat helpt bij het scannen en repareren van beschadigde ontbrekende systeembestanden. Maar Some Times-gebruikers melden de SFC-hulpprogramma Scanresultaten “Windows Resource Protection heeft corrupte bestanden gevonden, maar kon sommige niet repareren”. Als u ook worstelt met een soortgelijk probleem “sfc scannow kan Windows 10 niet repareren”, Pas hier de oplossing toe om op te lossen

Wat is het hulpprogramma Systeembestandscontrole?

Ik hoop dat je veel weet over het hulpprogramma voor systeembestandscontrole, voor hen die zich niet bewust zijn van deze functie. Systeembestandscontrole is een hulpprogramma voor probleemoplossing dat helpt bij het scannen en herstellen van ontbrekende, beschadigde systeembestanden. In het Windows 10-besturingssysteem is System File Check (sfc.exe) geïntegreerd met Windows Resource Protection, dat zowel registersleutels en mappen als kritieke systeembestanden beschermt. Wanneer je The . uitvoert Sfc / Scannow Commando Het hulpprogramma scant alle beveiligde systeembestanden, als het een probleem vindt, zal het proberen de problematische bestanden te vervangen door een kopie in de cache die zich in een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache.

Kan beschadigde systeembestanden niet repareren

Scanresultaten SFC-hulpprogramma Windows Resource Protection heeft corrupte bestanden gevonden, maar kon sommige ervan niet herstellen, wat betekent dat het hulpprogramma beschadigde systeembestanden heeft gevonden, en dat deze niet kunnen worden gerepareerd door het hulpprogramma of ze niet kunnen repareren. en resultaten

We weten allemaal dat de beschadigde systeembestanden moeten worden gerepareerd om de integriteit van het systeem te behouden, maar omdat SFC het niet deed, blijven er niet veel andere opties over. Maak je geen zorgen als SFC faalt hier hebben we andere betere alternatieven om beschadigde bestanden te repareren dan Systeembestandscontrole.

Start op in Veilige modus en probeer SFC

Windows Veilige modus opstarten Start het systeem met minimale systeembronnen, schakel onnodige add-ons uit en sta toe om stappen voor probleemoplossing uit te voeren. Als een add-on van derden problemen veroorzaakt, kan het SFC-hulpprogramma geen beschadigde systeembestanden repareren. Het uitvoeren van de systeembestandscontrole in de veilige modus is de eerste oplossing.

Druk op Windows + R, typ msconfig en druk op de enter-toets. Hier op systeemconfiguratie Verplaats naar opstarttabblad en vink aan bij veilige opstartoptie. Klik op Toepassen en ok, start Windows vervolgens opnieuw op, dit zal Windows automatisch in veilige modus starten. Voer nu het SFC-hulpprogramma uit. Open hiervoor de opdrachtprompt als beheerderTyp vervolgens SFC /SCANNOW en druk op de enter-toets.

Opmerking: Zorg ervoor dat de In behandelingVerwijderd en In behandeling Hernoemen mappen bestaan ​​onder Om naar deze map te gaan, opent u Uitvoeren en typt u %WinDir%\WinSxS\Temp. Dit kan helpen als sommige opstartprogramma’s een probleem veroorzaken.

Voer de DISM-tool uit

In de veilige modus kan ook de systeembestandscontrole de beschadigde systeembestanden niet herstellen, dan moeten we: Voer de DISM-tool uit Welke Cleanup de Windows-image repareert en SFC-hulpprogramma inschakelen om zijn werk te doen.

Naar Voer de DISM-tool uit u moet de opdrachtprompt openen als beheerder.

Typ nu het volgende en druk op enter Om de opdracht uit te voeren:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Hiermee wordt het Scan and RestoreHealth-proces gestart,

Tijdens het scanproces registreert de DISM-opdrachtcontroles op beschadiging van het componentarchief de beschadiging en VERZORGT de beschadiging.

Laat het DISM-commando uitvoeren en wacht tot 100% voltooid om te voltooien.

Als de bovenstaande opdracht niet werkt, probeer dan To Voer DISM uit met bronbestand.

Hiervoor hebt u een bronafbeelding nodig (Windows-installatiemedia), klik met de rechtermuisknop en koppel hetzelfde en noteer de stationsletter. Als u geen installatiemedia hebt, maakt u er een door dit te volgen.

Typ nu het volgende commando en druk op de enter-toets om hetzelfde uit te voeren.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:ISOmountpath\install.wim /LimitAccess

Opmerking: Vervangen ISOmountpad met uw Drive-letter waarmee u het ISO-bestand koppelt. Voor Ex mijn ISOmountpad Stationsletter is D:

Nadat 100% is voltooid, wordt het scanproces opnieuw uitgevoerd Sfc / scannow opdracht This Time systeembestandscontrole Scan en herstel systeembestanden met succes. Voor de meeste gebruikers lijkt DISM Tool in de meeste gevallen een probleem te zijn, maar als je nog steeds vastzit, probeer dan de volgende methode.

Voer SFCFix Tool uit

Ook het uitvoeren van de SFCFix Tool zal uw vensters scannen op beschadigde systeembestanden en deze bestanden herstellen/repareren die de systeembestandscontrole niet deed.

Download eerst SFCFix Tool vanaf hier. Open vervolgens de opdrachtprompt als beheerderEn typ SFC /SCANNOW om het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren. Terwijl het proces wordt uitgevoerd, start u de SFCFix.exe.

Zodra SFCFix zijn gang heeft gehad, wordt een kladblokbestand geopend met informatie over alle corrupte/ontbrekende systeembestanden die SFCFix heeft gevonden en of het al dan niet succesvol is gerepareerd. In een perfecte wereld zal het je vertellen welk bestand beschadigd is en dat het is gerepareerd. Als u de woorden FIXED/REPAIRED niet ziet, is het probleem niet opgelost.

Probeer Opstartherstel

Met Windows 10 en 8.1 Microsoft Added Advanced-optie waar u Startup Repair kunt uitvoeren die beschadigde beschadigde systeembestanden scant en repareert die problemen veroorzaken tijdens het opstarten van Windows. Als na het uitvoeren van de bovenstaande methoden nog steeds SFC Results Windows Resource Protection corrupte bestanden heeft gevonden maar sommige niet kon repareren, is het uitvoeren van Automatisch herstellen bij het opstarten erg handig om dit op te lossen.

Om automatische reparatie / opstartreparatie eerst uit te voeren, moet u: toegang tot geavanceerde opties. Klik vervolgens op Automatische reparatie zoals weergegeven in onderstaande afbeelding.

Dit zal Windows opnieuw opstarten, het reparatieproces voor braak controleren en starten

    Ontbrekende/corrupte/incompatibele stuurprogramma’sOntbrekende/corrupte systeembestandenOntbrekende/corrupte opstartconfiguratie-instellingenCorrupte registerinstellingenCorrupte schijfmetadata (hoofdopstartrecord, partitietabel of opstartsector)Problematische update-installatie

Daarna kunt u opnieuw opstarten en het SFC-hulpprogramma uitvoeren. Ik hoop dat u deze keer geen fout hebt gevonden.

Controleer cbs.log handmatig

U kunt ook het cbs.log-bestand handmatig controleren om te controleren welke bestanden beschadigd zijn en u kunt ze vervangen door een goede kopie. Om het CBS.Log-bestand te openen Druk op Windows + R en typ vervolgens C:\windows\logs\CBS en druk op Enter. Dubbelklik vervolgens op CBS.log het dossier.

Probeer nu toegang te krijgen tot het bestand en deze keer zal het je lukken. Druk vervolgens op Ctrl + F typ dan corrupt en het zal alles vinden wat corrupt is.

Nu zult u ontdekken wat er daadwerkelijk is beschadigd en dat niet door SFC kan worden opgelost. Typ de zoekopdracht in Google om erachter te komen hoe u het beschadigde ding kunt repareren, soms is het zo simpel als: een .dll-bestand opnieuw registreren.

Dit zijn enkele best toepasbare oplossingen om toe te passen bij het SFC-hulpprogramma: Kan beschadigde systeembestanden niet herstellen op Windows-computers. Ik hoop dat na het toepassen van de bovenstaande oplossingen Windows Resource Protection corrupte bestanden heeft gevonden, maar sommige ervan niet kon repareren, zal worden opgelost. problemen hebben bij het toepassen van deze oplossingen, voel je vrij om de opmerkingen hieronder te bespreken. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like