Systeem en gecomprimeerd geheugen repareren Hoog CPU-gebruik in Windows 10

Computer loopt vast en reageert lange tijd niet na update van Windows 10 20H2? Een aantal gebruikers meldt dat het systeem en het gecomprimeerde geheugen vaak werken op: 100% CPU-gebruik gedurende 2 tot 3 minuten per keer, waardoor elke andere computerbewerking effectief wordt voorkomen – dus de machine blijft gewoon hangen totdat de CPU weer beschikbaar is. Een andere Systeem en gecomprimeerd geheugen achtergrond hoog CPU-gebruik na het hervatten van de winterslaap. Windows 10 hoog CPU-gebruik gebeurt om verschillende redenen, bijvoorbeeld virus-/malware-infecties, verouderde stuurprogramma’s, antivirusprogramma’s of andere programma’s van derden, enz. Wat de reden ook is, hier hebben we effectieve oplossingen om het systeem en het gecomprimeerde geheugen te hoog te maken CPU gebruik, 100% Schijfgebruik op Windows 10.

Wat is het systeem en het gecomprimeerde geheugen?

Systeem en gecomprimeerd geheugen is een Windows-service, ontworpen om de compressie en extractie van uw minder gebruikte en oude stuurprogramma’s en bestanden aan te kunnen. En maak het gemakkelijker om ze op te slaan en sneller te gebruiken wanneer je ze nodig hebt. Gewoonlijk nemen systeem- en gecomprimeerde geheugenprocessen een kleine hoeveelheid CPU of schijf in beslag, maar soms vanwege enkele toepassingen van derden die in Windows zijn geïnstalleerd of zelfs vanwege de incompatibiliteit van de machine met Windows 10, begint dit proces 100% schijf of CPU te gebruiken.

Systeem en gecomprimeerd geheugen uitschakelen

Stel allereerst voor dat u alle openstaande updates installeert en controleert of het probleem aanhoudt.

Druk op Windows + X selecteer instellingen, Update en beveiliging, dan Windows update, Klik op de knop Controleren op updates, Laat Windows updates downloaden en installeren (indien beschikbaar) Start Windows opnieuw en controleer of het probleem is opgelost.

Scan uw systeemscan op virus-malware-infectie, met een goede antivirus met de nieuwste updates geïnstalleerd

Zet de computer in een schone opstartstatus en controleer of dit helpt.

Er wordt een schone start uitgevoerd om Windows te starten met een minimale set stuurprogramma’s en opstartprogramma’s. Dit helpt bij het elimineren van softwareconflicten die optreden wanneer u een programma of een update installeert of wanneer u een programma uitvoert in Windows. U kunt ook problemen oplossen of bepalen welk conflict het probleem veroorzaakt door een schone start uit te voeren.

Sysmain-service uitschakelen

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok, zoek naar service met de naam sysmain Klik met de rechtermuisknop en selecteer eigenschappen, kies ervoor om de service te stoppen, selecteer in de vervolgkeuzelijst “Opstarttype” “Uitgeschakeld”, klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan.

Stel de bestandsgrootte van pagefile.sys weer in op automatisch

Dit is de op één na beste oplossing om het hoge CPU-gebruik van het systeem en het gecomprimeerde geheugen te herstellen. Standaard stelt Windows de pagefile.sys bestandsgrootte en beheer deze automatisch. Als u onlangs de “pagefile.sys” bestandsgrootte, zal het terugzetten naar de standaardinstelling u helpen dit probleem op te lossen. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

    Druk op Windows + X en selecteer instellingen Zoek in het venster Instellingen naar “Uitvoering” en kies vervolgens “Pas het uiterlijk en de prestaties van Windows aan“.Ga naar het tabblad Geavanceerd en klik op de knop “Wijzigen…”, in het Virtueel geheugen Vink in het venster Virtueel geheugen het vakje “Paginabestandsgrootte voor alle stations automatisch beheren” aan. Klik tweemaal op de knop OK en start uw computer opnieuw op.

Schakel Snel opstarten uit en controleer of het voor u werkt.

Snel opstarten is een nieuwe functie in Windows waarmee u uw pc sneller kunt laten opstarten na het afsluiten. Wanneer ingeschakeld, doet Windows dit door een hybride afsluitmethode (een gedeeltelijke slaapstand) te gebruiken die alleen de kernelsessie en apparaatstuurprogramma’s (systeeminformatie) opslaat om het bestand (hiberfil.sys) op schijf in slaapstand te zetten in plaats van het te sluiten wanneer u uw computer afsluit. pc.

Schakel snel opstarten uit met de onderstaande stappen en controleer of dit helpt:

    Open het Configuratiescherm, zoek naar en selecteer Energiebeheer. Klik op “Kies wat de aan / uit-knoppen doen”. Klik op “Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn”. Als er wordt gevraagd om op ja te klikken, klik dan op Ja. Verwijder het vinkje bij “Snel opstarten inschakelen (aanbevolen)” onder afsluitinstellingen. Klik op Wijzigingen opslaan om de instellingen te configureren.

Optimaliseer de visuele effecten van Windows voor de beste prestaties

Volgens sommige antwoorden van het Microsoft-forum hebben veel gebruikers het probleem met het hoge CPU-gebruik van het systeem en het gecomprimeerde geheugen opgelost door de visuele effecten van Windows te optimaliseren voor de beste prestaties. Deze oplossing is vooral van toepassing om het probleem met het geheugengebruik van 100% op te lossen, omdat alle virtuele effecten meer geheugen verbruiken.

    Klik met de rechtermuisknop op “Deze pc” en kies “Eigenschappen”. Selecteer “Geavanceerde systeeminstellingen” in het linkerdeelvenster. Klik op de knop “Instellingen …” in het gedeelte Prestaties. Selecteer de optie “Aanpassen voor de beste prestaties” en klik op “Toepassen” en vervolgens de knop “OK”. Start uw computer opnieuw op en controleer of er geen hoog CPU-gebruik meer is.

Beschadigde systeembestanden herstellen

Zoek in het startmenu naar de opdrachtprompt, klik met de rechtermuisknop en selecteer Als administrator uitvoeren, voer eerst de opdracht DISM restore health uit: Dism /Online /Opschonen-Image /RestoreHealthNadat het scanproces 100% is voltooid, voert u sfc /scannow.Hiermee worden ontbrekende beschadigde systeembestanden van %WinDir%\System32\dllcache gescand en hersteld. Start Windows opnieuw nadat het scanproces 100% is voltooid en controleer of er geen 100% CPU- of schijfgebruik meer is.

Toepassen als chrome of skype hoge CPU veroorzaakt

Open Google Chrome, Navigeer naar Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven > Privacy > Gebruik een voorspellingsservice om pagina’s sneller te laden. Schakel de schakelaar naast ‘Gebruik een voorspellingsservice om pagina’s te laden’ uit.

Voor Skype

Sluit Skype volledig of beëindig de taak vanuit Taakbeheer voor Skype. Navigeer door C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Klik met de rechtermuisknop op Skype.exe en selecteer Eigenschappen. Schakel over naar het tabblad Beveiliging en klik op Bewerken. Selecteer ALLE TOEPASSINGEN PAKKETTEN onder Groeps- of gebruikersnamen en vink vervolgens Schrijf aan onder Toestaan. Klik op Toepassen gevolgd door OK en zie dat er geen hoog CPU-gebruik meer is.

Hebben deze oplossingen geholpen om de? systeem en gecomprimeerd geheugen hoog CPU-gebruik, 100% schijfgebruiksprobleem op Windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like