Syng Cell Alpha meeslepende spreker eerste indrukken

syng cell alpha lifestyle4

Toen ik voor het eerst hoorde over een nieuwe meeslepende spreker van een bedrijf genaamd Syng, was ik geïntrigeerd. Nagesynchroniseerd met de Cell Alpha, was de vormfactor anders dan elke luidspreker die ik had gezien. Dat ontwerp werd aangevoerd door Christopher Stringer, die eerder meer dan twee decennia aan veel iconische Apple-producten had gewerkt.

Afgezien van zijn opvallende uiterlijk, is de grote vraag, hoe klinkt het? Toen het bedrijf me uitnodigde om zijn kantoren in Venetië, Californië te bezoeken, om het zelf te horen, greep ik mijn kans. Het was mijn eerste persoonlijke demo sinds het begin van de Coronavirus-pandemie, en ik was super blij dat ik het huis uit kon! Ik was ook de eerste bezoekende journalist van het bedrijf sinds begin vorig jaar, dus we waren allemaal enthousiast over de terugkeer van de normaliteit.

Functies van Syng Cell Alpha

Met een hoogte van 12 inch, een diameter van 11,8 inch en een gewicht van maar liefst 12,8 pond, maakt de Sync Cell Alpha gebruik van een doorzichtige, verzegelde, dubbel afgeknotte bolvormige behuizing die de ingewanden van deze innovatieve luidspreker onthult. Misschien wel het meest in het oog springend zijn twee force-cancelling, 6,5-inch woofers met platte, koolstofvezel-composietmembranen. De naar beneden gerichte woofer heeft een gat in het midden voor een paalstandaard, en een tweede rand zorgt ervoor dat het diafragma vrij langs de paal kan trillen.

syng cel alpha bodem

Rond de evenaar van de sferoïde bevinden zich drie coaxiale drivers, elk met een 3-inch inverted-dome midrange en een 0,75-inch silk-dome-tweeter. Elke coaxiale driver is gemonteerd in een speciaal ontworpen hoorn en onder een hoek van 120 graden van elkaar geplaatst in een structuur die een Triphone wordt genoemd. De algehele frequentierespons is gespecificeerd om zich helemaal uit te strekken van 30 Hz tot 20 kHz (± 3 dB).

Afronding van de interne basiscomponenten is een set klasse D-eindversterkers, één voor elke driver. Syng specificeert niet het uitgangsvermogen van deze versterkers; volgens het bedrijf: “In een actieve luidspreker zijn de versterker en drivers samen ontworpen voor optimale efficiëntie. Het heeft alleen zin om het vermogen van de versterker of het vermogen van de luidsprekers op te sommen als we het hebben over standalone versterkers en luidsprekerdrivers.”

Bovendien ondersteunt geavanceerde DSP een belangrijke functie genaamd Triphonic Audio. Syng beschrijft deze functie als een objectgebaseerde sonische architectuur die volledige controle biedt met nauwkeurige plaatsing en lokalisatie. Volgens Syng: “Je kunt geluid plaatsen waar je maar wilt, het verkleinen, verplaatsen, vergroten en in lagen aanbrengen. Of laat de Cell alles aan – met Triphonic-audio kan hij elke luidsprekerarray virtualiseren en het geluid voor uw kamer nauwkeurig ruimtelijk maken.”

syng cel alfa front

Zoals het bedrijf verder uitlegt: “The Cell optimaliseert het geluid in de kamer door akoestische problemen op te lossen. Het detecteert de exacte locatie van nabijgelegen muren en kamerhoeken en gebruikt die informatie om het geluidsveld naar het midden van de kamer te draaien. In een systeem met meerdere cellen detecteert elke cel de afstand en hoek van de andere cellen in het systeem om de Triphonic-weergave te optimaliseren”, waaronder het aanpassen van de niveaus, vertragingen en oriëntatie van het geluidsveld. Bovendien gebruikt het egalisatie om kamermodi met een lage frequentie te compenseren.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door drie bundelvormende microfoons die de DSP de gegevens leveren die nodig zijn voor het uitvoeren van automatische kameregalisatie, detectie van wandnabijheid en -richting, en multicelgeometrieberekening. De Triphone-drivers gebruiken vervolgens hun eigen beamforming om het geluidsveld aan te passen.

Het systeem wordt bestuurd vanuit de Syng Space-app, die momenteel alleen beschikbaar is voor iOS, maar deze zomer voor Android wordt verwacht. Met de app kun je de luidspreker instellen en de vorm en grootte van het geluidsveld regelen, evenals andere afspeelparameters.

De verbinding is voornamelijk draadloos met gelijktijdige dual-band 2,4/5GHz Wi-Fi 5 (802.11ac) met ondersteuning voor AirPlay 2 en Spotify Connect. Chromecast en andere draadloze verbindingen kunnen worden toegevoegd via draadloze updates, maar er is geen planning voor die toevoegingen aangekondigd. Er is geen Bluetooth-audio, hoewel Bluetooth LE wordt gebruikt voor het instellen, ontdekken en volgen van cellen. De luidspreker heeft ook twee USB-C-audio-ingangen en een HDMI eARC-poort die kan worden gebruikt met een gepatenteerde Syng Link-kabel die in de herfst beschikbaar zal zijn.

syng cel alpha levensstijl

Er zijn twee paalstandaards beschikbaar: een tafelstandaard van ongeveer 17 inch lang en een vloerstandaard met een verstelbare hoogte van 36 tot 48 inch. Beide standaards hebben een bedieningsring aan de bovenkant die zorgt voor volume- en afspeel-/pauzeregeling.

Persoonlijke demo van Syng Cell Alpha

Voor de demo waren er drie Syng Cell Alpha’s opgesteld in een relatief kleine kamer: twee op een plank in de voorste hoeken op tafelstandaards en één op een vloerstandaard in het midden van de achterwand. Op de plank aan de voorkant van de kamer stond ook een Devialet Phantom I ($ 3.200), Bang & Olufsen Beosound 2 ($ 2.250) en Sonos Play:5 ($ 499).

De demo werd geleid door Chris Kyriakakis, hoofd audiowetenschapper van Syng, en Nathan Hoyt, senior akoestische ingenieur. Ze speelden nummers van Spotify op een Macintosh, die het signaal naar elke luidspreker schakelde. Om de schakeltijden redelijk te houden en niet te hoeven wachten op draadloze handshakes, maakten ze gebruik van een USB-verbinding met de Cell Alpha; de andere luidsprekers gebruikten ook een hardwire-verbinding van een externe audio-interface: S/PDIF naar de Devialet en analoge audio naar de B&O en Sonos.

Terwijl ze verschillende stereotracks speelden terwijl ze wisselden tussen een enkele Cell Alpha in de ene hoek en de andere luidsprekers, was het meteen duidelijk dat de Cell de laagste, luidste bas en het breedste geluidsveld had. Alle drie de andere luidsprekers hadden een veel kleiner geluidsveld en minder bas. Met name de Devialet klonk wat ingesloten, terwijl de B&O de minste bas van allemaal had, wat resulteerde in een zeer hoge tonen.

syng cel alfa hoekig

Ik vond de bas van de Cell Alpha een beetje overgebalanceerd, wat volgens mij te wijten was aan het feit dat hij in een hoek stond. Toen ik het tegen Chris zei, zei hij dat het kalibratieproces daar rekening mee houdt en een perceptueel vlakke respons produceert in relatie tot de menselijke reactie op luidheid, die minder gevoelig is voor lage en hoge frequenties dan voor de middentonen.

Hij suggereerde dat mijn observatie te wijten zou kunnen zijn aan de directe en onmiddellijke vergelijking met het lagere niveau van basweergave van de andere luidsprekers. Natuurlijk is hij een vertegenwoordiger van het bedrijf, dus zijn opmerkingen moeten in die context worden beschouwd, maar hij heeft ook diepe technische karbonades die ik enorm respecteer; in zijn vorige optreden was hij immers een van de drijvende krachten achter Audyssey room correction.

Vervolgens speelden ze enkele stereotracks op alle drie de cellen in de kamer. Zoals Chris uitlegde, accepteert het Syng-systeem een ​​stereosignaal en creëert het ‘ruimtelijke elementen’ die hij ‘links’, ‘rechts’, ‘centrisch’ en ‘omringend’ noemde. Die elementen worden vervolgens weergegeven door het aantal Cell-luidsprekers in het systeem, waarbij alle luidsprekers alle vier de elementen in verschillende hoeveelheden reproduceren, afhankelijk van waar ze zich in de kamer bevinden. Syng noemt dit Beyond Stereo, wat mogelijk wordt gemaakt door de Triphonic beamforming-technologie van het bedrijf.

syng cel alpha levensstijl

Terwijl ik door de kamer liep, kon ik zeker vanaf elke locatie ongeveer dezelfde mix horen, in tegenstelling tot een traditioneel surroundsysteem. Nathan liet me de Syng Space-app zien, die was ingesteld op het breedst mogelijke geluidsveld, met andere woorden, een enorme sweet spot in het midden van de kamer. Vervolgens heeft hij de grootte en locatie van het geluidsveld aangepast om aan te tonen dat je het geluid zo kunt verplaatsen dat het in een deel van de kamer volledig wordt weergegeven en in een ander deel minder, zodat daar een comfortabel gesprek mogelijk is. Dit wordt bereikt door grafisch een “puck” over het scherm te slepen en te knijpen om de grootte van het geluidsveld te wijzigen.

Naast 2-kanaals audio kan de Syng Cell alpha een 5.1-signaal via ARC en eARC accepteren met behulp van een speciale Syng Link HDMI-kabel, die naar verwachting in het najaar beschikbaar zal zijn. Net als een ARC-soundbar zou je in dit geval de tv als switcher gebruiken. (Je kunt alles lezen over de verschillen tussen ARC en eARC in dit gelinkte artikel.)

Chris en Nathan hebben me ook enkele dingen laten zien waar ze aan werken voor de toekomst, die geweldig cool zijn. Maar als ik je over hen zou vertellen, zou ik je moeten vermoorden – of, meer ter zake, ze zouden mij moeten vermoorden!

Syng Cell Alpha: Komt deze zomer

De Syng Cell Alpha is nu beschikbaar; je kunt het kopen op de website van het bedrijf. Wees gewaarschuwd: het is niet goedkoop. Een enkele Cell Alpha met de tafelstandaard kost je $ 1.799; voeg de in hoogte verstelbare vloerstandaard toe en de prijs gaat tot $ 1.969.

Ik was behoorlijk onder de indruk van wat ik hoorde op de Syng-kantoren; de algehele geluidskwaliteit was uitstekend en het meeslepende geluidsveld was beter dan ik heb gehoord van andere luidsprekers van dit type. Natuurlijk moet elke bedrijfsdemo met een korreltje zout worden genomen; Ik ben van plan om de Syng Cell Alpha bij mij thuis te testen zodra ze me er een sturen – of beter nog, twee of drie! Dus blijf daarvoor op de hoogte.

0 Shares:
You May Also Like