Sylvania A19 Smart+ Full Color review: een verstandige lamp zonder hub

sylvania a19 smart plus wi fi bulb main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudige installatieOndersteuning voor Alexa en Google Assistant, plus Siri ShortcutsKrachtige automatiseringstools

nadelen

Geen HomeKit-ondersteuningGeen vakantie- of slaap-/waakmodusAlleen aangeboden als four-packs

Ons oordeel

Hoewel de Sylvania A10 Smart+ Full Color-lamp onze favoriete A19 slimme lampen niet zal vervangen, is hij nog steeds een verstandige keuze zonder hub voor koopjesjagers voor slimme huizen.

Als je op zoek bent naar een betaalbare slimme kleurenlamp die werkt met zowel Amazon Alexa als Google Assistant, dan is de Sylvania A19 Smart+ Full Color-lamp een prima kandidaat, hoewel je er niet één kunt kopen.

Deze standaard A19-lamp maakt rechtstreeks verbinding met wifi-netwerken, wat betekent dat er geen bridge of smarthome-hub nodig is. De mobiele app van Sylvania biedt een verscheidenheid aan groeperingsopties, lichtscènes en krachtige automatiseringstools. Dat gezegd hebbende, geven we nog steeds de voorkeur aan de meer gepolijste apps die worden geleverd met onze favoriete A19 slimme lampen van LIFX en Philips Hue. De Sylvania-lamp mist ook de HomeKit-ondersteuning die LIFX- en Hue-lampen bieden, maar dat is alleen van belang voor Apple-gebruikers die dat ecosysteem gebruiken.

Specificaties:

Het merk Sylvania, eigendom van Ledvance, biedt vier Smart+-lampen met Wi-Fi: de gekleurde A19-lampen die we hier bespreken, een dimbare maar niet-afstembare zachtwitte A19-lamp, een full-color BR30-schijnwerper en een zachtwitte BR30 . Op individuele basis zijn deze Smart+ Wi-Fi-lampen relatief goedkoop; de gekleurde A19-lampen kosten bijvoorbeeld ongeveer $ 8,75 per stuk, terwijl de kleur BR30 een redelijke $ 12,50 per pop kost. Er is echter een addertje onder het gras: de lampen zijn alleen verkrijgbaar in verpakkingen van vier, wat betekent dat als je een A19 Smart+-lamp in kleur wilt, je $ 35 voor vier betaalt.

Fysiek ziet de A19 Smart+ eruit als een gloeilamp van verschillende soorten tuinen. Met een hoogte van 4,33 inch, een diameter van 2,26 inch en uitgerust met een E26-voet, zal de lamp in de meeste standaard lichtfittingen worden geschroefd.

Het witte licht van de A19 Smart+ lamp heeft een nominale levensduur van 15.000 uur en is instelbaar van een warme 2700 Kelvin, wat een ideale temperatuur is voor een slaapkamer of een zithoek, tot een koele 6500K, wat overeenkomt met daglicht op een wazige dag . De lamp kan ook gloeien in maximaal 16 miljoen kleuren, die je kunt selecteren met een cirkelvormige schuifregelaar op de Sylvania Smart WiFi-app.

De A19+ kan tot 800 lumen aan helderheid uitstralen (ongeveer gelijk aan een gloeilamp van 60 watt), en kan gemakkelijk een kamer of werkruimte verlichten; geïnstalleerd in een lamp op mijn nachtkastje, deed de lamp prima mijn slaapkamer verlichten. Toch moeten we er rekening mee houden dat de helderste A19 slimme lampen lumenwaarden in het bereik van 1.100 kunnen bereiken.

Opstelling

De eerste stap na het installeren van de Sylvania Smart WiFi app is het aanmaken van een account; je moet je e-mailadres invoeren en een wachtwoord maken, omdat er geen optie is om in te loggen met Apple, Facebook of Google.

Als je eenmaal bent aangemeld, druk je op een “+”-knop in de rechterbovenhoek van de interface om een ​​nieuwe lamp toe te voegen, ervan uitgaande dat deze is vastgeschroefd en ingeschakeld. De app vond snel de drie A19 Smart+-lampen die ik had geïnstalleerd, maar hij weigerde ze toe te voegen totdat ik de 5GHz-band van mijn dual-band wifi-router had uitgeschakeld – niet verwonderlijk, aangezien bijna elke slimme wifi-lamp die we hebben getest, is alleen compatibel met 2,4 GHz draadloze netwerken. Het koppelingsproces verliep soepel zodra mijn router in de modus met alleen 2,4 GHz stond, en daarna zette ik de 5 GHz weer aan zonder verdere problemen te ondervinden.

Groeperen, scènes en routines

Met de lampen die aan de app zijn toegevoegd, kunt u ze naar ‘kamers’ in uw huis gaan verplaatsen. Ik eindigde met twee lampen in de “Master Bedroom” en één in de “Kids Room”. Verwarrend genoeg kun je ze niet tegelijkertijd bedienen door simpelweg wat lampen aan een kamer toe te voegen; daarvoor moet je ze toevoegen aan een aparte lichtgroep. Het proces van het toevoegen van verlichting aan een kamer of een groep is enigszins verwarrend. Als je het echter eenmaal onder de knie hebt, kun je de gegroepeerde lichten in- en uitschakelen, hun helderheid wijzigen en hun kleurtemperaturen aanpassen, allemaal tegelijk.

sylvania a19 smart plus wifi-lamp groepering

Om een ​​lamp of een lichtgroep handmatig te bedienen vanuit de app, tik je erop en tik je vervolgens op een van de vier tabbladen onder aan het scherm. Op het tabblad Basis kun je sleutelen aan het witte licht van de lamp, waarbij één schuifregelaar de helderheid regelt, terwijl je met de schuif Warm/Koel de kleurtemperatuur kunt aanpassen. Het tabblad Kleur heeft een cirkelvormig kleurenpalet, terwijl u op het tabblad Effect een voorinstelling voor wit licht of een kleur kunt kiezen, of u kunt uw eigen kleur maken door stroboscoop- of vervagingseffecten toe te voegen. Ten slotte kunt u op het tabblad Schema basis aan/uit-schema’s instellen die dagelijks of wekelijks kunnen worden herhaald.

sylvania a19 smart plus wifi-lamp-app

Terugkerend naar de hoofdinterface van de app, kunt u op het tabblad Automatisering zowel lichtscènes als routines maken. Voor scènes benoem je eerst de scène en voeg je een “cover” toe (in feite een verscheidenheid aan afbeeldingen die slaapkamers, keukens, entertainmentkamers, enzovoort vertegenwoordigen), en vervolgens programmeer je “acties”, waarbij verschillende lichten en/of lichtgroepen worden toegevoegd en vervolgens hun helderheid, kleurtemperatuur en energiestatus in te stellen. Als je eenmaal een scène hebt gemaakt, kun je op Uitvoeren tikken om deze handmatig te activeren, of je kunt deze opnemen in een routine (die ik hierna zal bespreken). Scènes worden automatisch aan Alexa toegevoegd (meer over Alexa-integratie in een oogwenk), en je kunt ook een Smart+ scène toevoegen als Siri-snelkoppeling.

Verderop, met routines kun je een breed scala aan omstandigheden aanpassen – alles variërend van temperatuur en vochtigheid tot weer, windsnelheid, zonsondergang/zonsopgang of een alledaags schema – die verlichtingsscènes kunnen activeren, individuele lichten of lichtgroepen, of zelfs notificaties naar je telefoon sturen.

Als de routines van de Smart+ app je bekend in de oren klinken, is dat omdat ze vrijwel identiek zijn aan de routines van Peace by Hampton (het is niet ongebruikelijk dat apps van verschillende smarthome-fabrikanten dezelfde standaardsjabloon gebruiken). In ieder geval delen de automatiseringstools van Sylvania dezelfde krachtige aanpassingsopties (inclusief de mogelijkheid om vertragingen toe te voegen aan uw routines) als die in de Peace by Hampton-app, maar missen andere belangrijke functies, zoals een vakantiemodus en een slaap-/waakmodus die dimt en verheldert de lichten geleidelijk naargelang het tijdstip van de dag.

Integratie van slimme assistent

Gelukkig kun je veel van de hiaten in Sylvania’s Smart+ app opvullen door de A19 Smart+ lamp te gebruiken met Alexa of Google Assistant. Je kunt de lamp eenvoudig toevoegen aan Alexa- en Assistent-routines, inclusief wek-/slaapschema’s (met verhoging van de helderheid voor Alexa of de Gentle Sleep and Wake-functie van Google Assistant), of je kunt het licht instellen om verschillende acties uit te voeren, afhankelijk van of je thuis bent of weg. Uiteraard bedien je de A19 ook met Alexa en Google Assistant spraakcommando’s.

De Sylvania A19 Smart+ lamp ondersteunt het HomeKit-platform van Apple niet, maar zoals we eerder opmerkten, voeg je lichtscènes uit de Smart+ WiFi-app toe als Siri Shortcuts, wat betekent dat je een lichtscène kunt activeren door Siri te vragen.

Waar het op neerkomt:

Hoewel de Sylvania A10 Smart+ Full Color-lamp onze favoriete A19 slimme lampen niet zal vervangen, is hij nog steeds een verstandige keuze voor koopjesjagers in slimme huizen. De goedkope prijs per lamp is een teken in zijn voordeel, samen met de krachtige aanpassingstools en compatibiliteit met Alexa en Google Assistant. Maar een meer gepolijste app zou leuk geweest zijn, evenals een vakantie- en slaap- / waakmodus en HomeKit-ondersteuning voor degenen die dat willen.

0 Shares:
You May Also Like