SwitchBot Pan/Tilt Cam review: Veel te ruw aan de randen

SwitchBot Cam Pan/Tilt Camera installed in a home

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goedkope en compacte hardwareEenvoudig in te stellen

nadelen

Opslagoptie aan boord werkte nietCloudopslagoptie is erg duur Aanzienlijke app-stabiliteitsproblemenVideoclips zijn erg kort

Ons oordeel

Deze kleine pan/tilt-beveiligingscamera biedt een ultragoedkoop prijskaartje dat misschien te mooi is om waar te zijn.

Prijs bij beoordeling

$ 33,99

Beste prijzen vandaag: SwitchBot Pan/Tilt Cam

Amazone

$ 39,99

Free

Je zult niet veel pan-tilt-zoomcamera’s vinden die de $ 40-tag van de SwitchBot Pan / Tilt Cam benaderen (verkocht op Amazon voor slechts $ 34 op het moment van deze recensie). Wyze Labs’ Wyze Cam Pan v2 zou uw primaire – en veel betere – alternatief zijn op basis van onze ervaring.

De SwitchBot Pan/Tilt Cam die alleen voor binnen is, is een afgerond apparaat van slechts 4,2 centimeter lang. Het kan op een plank staan ​​of permanent aan de muur worden bevestigd in elke richting, maar een permanente elektrische verbinding via een micro-USB-kabel (meegeleverd) is vereist. De videoresolutie is 1080p op de hoogste instelling, met 360 graden horizontaal pannen, 115 graden kantelen en infrarood nachtzicht.

De camera kan rechtstreeks verbinding maken met het 2,4 GHz-thuisnetwerk, of u kunt de camera opnemen in het bredere smart home-ecosysteem van het bedrijf door hem te koppelen aan de SwitchBot Hub Mini ($ 39). De Hub Mini is ook nodig als je de camera wilt koppelen aan Alexa of Google Assistant.

Ik had geen moeite om de SwitchBot Pan/Tilt Cam in slechts een paar minuten in te stellen en te verbinden met mijn wifi-netwerk. Het verschijnt in de SwitchBot-app zoals elk ander SwitchBot-product en kan tijdens de installatie aan een geselecteerde kamer van het huis worden toegewezen.

Voorbeelden van SwitchBot Pan/Tilt Cam-app

Christopher Null/Gieterij

Video is helder en duidelijk, met functies zoals tweerichtingsaudio die goed werkt. Bewegingsdetectie was perfect, zelfs bij lagere gevoeligheidsniveaus, hoewel ik merkte dat de functie ‘s nachts relatief zwak was en vaak wat beweging miste. Pushmeldingen komen snel binnen. Handmatig pannen en kantelen, hoewel ze vaak traag reageren, is eenvoudig uit te voeren en je kunt ook een “track motion”-modus activeren die de bron van beweging volgt totdat deze niet langer in beeld is. Deze laatste functie werkte goed genoeg, maar zoals bij veel bewegingsvolgsystemen, merkte ik dat het volgen vaak eindigde door de lens zo te draaien dat deze naar de muur gericht was nadat de persoon door een deuropening was gegaan, waardoor de camera niets kon zien totdat het was keerde handmatig terug naar de kamer. Een effectievere optie is de automatische pan-modus, die periodiek tot zes verschillende hoofdpunten scant met regelmatige tussenpozen.

Mijn grootste probleem met de camera heeft te maken met opnames. De camera biedt twee opties, en geen van beide is geweldig. Ten eerste is er een microSD-kaartsleuf aan boord, maar ik zou dit nooit werkend krijgen. SwitchBot kon de kaart (niet meegeleverd) zien die ik had geplaatst en kon hem zelfs formatteren, maar hij kon nooit video opnemen op de kaart, zelfs niet na herhaalde pogingen om hem opnieuw te formatteren.

SwitchBot Pan/Tilt Cam op een tafel

Christopher Null/Gieterij

Dat laat je met een tweede optie: de cloudservice van SwitchBot gebruiken om video’s op te nemen. Met $ 7,90 per maand of $ 79 per jaar is het extreem duur, vooral als je kijkt naar de prijs van de hardware. Zelfs als u zich abonneert, werkt het systeem niet zo goed. Videoclips worden opgeslagen onder het tabblad “Cloud”, dat een schuifbare set miniaturen van recente clips onder een live videofeed oproept; tik op een en je wordt naar een meer gedetailleerde tijdlijnweergave geleid met de clips van elke dag opgesomd en gekoppeld aan het tijdstip van de dag. Ik had problemen met de app bij het gebruik van deze eerste weergave, waarbij de miniaturen soms in en uit flikkerden totdat ik de app opnieuw startte.

Vreemd genoeg toont het tabblad “Berichten” ook een begeleidende lijst met bewegingsdetectiegebeurtenissen, maar deze zijn alleen gekoppeld aan statische foto’s, niet aan videoclips. U moet dit gedeelte verlaten en afzonderlijk naar de clip op het tabblad Cloud zoeken om deze af te spelen.

Clips lijken beperkt te zijn tot ongeveer 10 seconden – wat erg kort is – en er is een aanzienlijke vertraging (van 1 tot 15 minuten) voordat opgenomen clips beschikbaar worden gemaakt in de app. Dit, naast de semi-frequente app-bevriezingen en geforceerde stop-vereisten, om nog maar te zwijgen van de frequentere fouten “De apparaatverbinding is onderbroken”, geven het ecosysteem uiteindelijk een duidelijk ongepolijst karakter. Nogmaals, gezien de premium prijzen van zijn cloudservice, had ik op dit gebied hogere verwachtingen van SwitchBot. Gezien de prijs van de hardware had ik misschien mijn hoop moeten temperen.

0 Shares:
You May Also Like