SwitchBot Curtain Rod 2 review: deze slimme gordijncontroller krijgt een gestroomlijnd ontwerp

SwitchBot Curtain Rod 2 installed

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Iets verbeterde bediening en ontwerp in vergelijking met het origineelIntuïtieve bediening, met veel automatiseringsoptiesLichtgevoelige modus werkt goed, ook al is het in bèta

nadelen

Nog steeds een onaantrekkelijke toevoeging als uw gordijnen niet volledig ondoorzichtig zijn Niet overdreven stil Hub vereist voor bredere integratie van smart home

Ons oordeel

Kleine upgrades verbeteren ten opzichte van het originele SwitchBot-gordijn terwijl de prijs intact blijft.

Prijs bij beoordeling

$ 99,00

Beste prijzen vandaag: SwitchBot gordijnroede 2

Amazone

$ 99,00

Free

Het SwitchBot-gordijn van vorig jaar was een goede eerste poging om het openen en sluiten van gordijnen te automatiseren, maar het bedrijf zag duidelijk dat de release van versie één nog wat moest groeien. Het goede nieuws is dat de Curtain Rod 2 aanzienlijke verbeteringen aanbrengt in het ontwerp en de functie van het originele SwitchBot-gordijn. Het betere nieuws is dat de prijs niet is veranderd en op $ 99 voor een enkel apparaat blijft. (Vergeet niet dat als je dubbele gordijnen hebt, je er een voor elke kant moet kopen.)

Het algehele uiterlijk van de gordijnroede 2 is ongeveer hetzelfde als het origineel: het is een dik, langwerpig apparaat met twee kleinere stukken die aan weerszijden van de motor vastklikken. Terwijl het originele gordijn aan een roede was bevestigd met een verwijderbaar stuk dat aan de bovenkant van de gordijnroede werd vastgeklikt en het tussen de motor eronder en het stuk plastic erboven inklemde, is de nieuwe gordijnroede 2 op zichzelf staand, met een paar meer handige (en redelijk aantrekkelijke) veerbelaste clips die de stang vastgrijpen als een paar klauwen op wielen.

gordijntypes compatibel met SwitchBot gordijnroede 2

Switchbot

Die veer is strak, waardoor het een beetje lastig was om de gordijnroede 2 aan een dikke gordijnroede te bevestigen (het apparaat ondersteunt nog steeds roeden met een diameter van 15 tot 40 mm), maar niet overdreven moeilijk. Net als bij het apparaat van de eerste generatie, moet je een ander product kopen als je in plaats van de standaard cilindrische staaf I Rail- of U-rails hebt. U moet kleine plastic clips bovenop de lipjes van uw gordijn installeren om de motor iets te geven om tegenaan te duwen terwijl deze beweegt; als je gordijnen in tule-stijl hebt, helpt een meegeleverde kralenketting met clips eraan om hetzelfde te bereiken, maar dit voegt een beetje complexiteit toe.

SwitchBot Gordijnroede 2 is alleen Bluetooth, tenzij…

De SwitchBot Curtain 2 blijft een apparaat met alleen Bluetooth, wat zorgt voor een snelle installatie. Als je ook een SwitchBot Hub Mini ($ 39) hebt, kun je de bot overbruggen naar je wifi-netwerk, zodat je de controller kunt gebruiken terwijl je niet thuis bent. Je kunt het ook koppelen met onder andere Alexa, Google Assistant, Siri-snelkoppelingen en IFTTT. U kunt de hub overslaan als u alleen lokale bediening met uw smartphone nodig heeft.

De stevige eenheid (hij weegt meer dan een pond) bevat nog steeds een batterij die wordt opgeladen via een USB-C-kabel (meegeleverd). De fabrikant biedt geen specificaties over de verwachte levensduur van de batterij, maar je kunt een zonnepaneel van $ 19 kopen om de batterij op topniveau te houden.

SwitchBot Curtain-app

Christopher Null/Gieterij

De installatie is snel en omvat een korte kalibratie om de app te vertellen waar de juiste open en gesloten posities van de gordijnen zich bevinden. Handmatige bediening is eenvoudig en intuïtief – openen, sluiten of pauzeren – terwijl u met een fijnmazigere bediening gordijnen gedeeltelijk kunt openen of sluiten, de werking op een vertragingstimer kunt instellen of een terugkerend schema voor de bediening kunt configureren.

Met een lichtgevoelige functie kun je gordijnbewerkingen automatiseren op basis van omgevingslicht, en het werkt verrassend goed, aangezien het nog steeds bètatests doormaakt. Ten slotte kun je voor de meeste modi SwitchBot laten werken in de prestatiemodus of een stillere stille modus. De laatste ratelt echter het motorvermogen, waardoor het tijdens het gebruik vast kan komen te zitten als het zware gordijnen beweegt.

Optioneel zonnepaneel voor SwitchBot Curtain

SwitchBot

In de prestatiemodus voelt de motor krachtiger aan dan het origineel, maar of dat een upgrade is naar de eigenlijke hardware of de impact van het herontwerp, kan ik onmogelijk zeggen. (SwitchBot biedt geen specificaties voor pk’s, hoewel beide modellen beweren een maximaal gordijngewicht van 17 pond te ondersteunen.) In ieder geval vond ik de beweging soepeler en zekerder dan bij het eerdere model.

De bescheiden verbeterde SwitchBot-gordijnroede 2 “

Deze gadget van de tweede generatie lost de problemen van het oorspronkelijke ontwerp niet op. Als u bijvoorbeeld mini-jaloezieën direct onder uw gordijnen heeft, kan de unit ertegenaan slepen terwijl deze beweegt, wat problemen veroorzaakt. En natuurlijk zullen veel soorten gordijnen de nog steeds industrieel ogende SwitchBot niet goed verbergen, of helemaal niet. Dat gezegd hebbende, gordijnen openen is niemands favoriete baan als het ochtend wordt; het originele SwitchBot-gordijn heeft een lange weg afgelegd om dat proces te stroomlijnen. Deze update verbetert het alleen maar, zij het bescheiden.

0 Shares:
You May Also Like