SwitchBot Bot review: zet je domme lichtschakelaars op een gemakkelijke manier om in slimme

Switchbot Bot

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goedkoop Werkt perfect (maar alleen binnen Bluetooth-bereik)Kan sommige niet-tuimelknoppen bedienen

nadelen

Onaantrekkelijk industrieel ontwerpWerkt niet met tuimelschakelaarsHet instellen van de aan- en uitschakeling vereist extra werk (en is nog onaantrekkelijker)Bluetooth-naar-Wi-Fi-hub vereist voor Alexa en Google Assistant-ondersteuning

Ons oordeel

De SwitchBot Bot is een beslist eenvoudige – en niet erg aantrekkelijke – manier om op tuimelschakelaars en een paar andere soorten knoppen te drukken.

Prijs bij beoordeling

$29.00

Beste prijzen vandaag

Amazone

$29.00

Free

Niet iedereen wil zichzelf blootstellen aan hoogspanningskabels, alleen maar om hun verlichting met hun smartphone te kunnen bedienen. Als je niet vertrouwd bent met elektriciteitswerken of je huis huurt, is dat soort aanpassingen waarschijnlijk sowieso geen optie. De SwitchBot Bot, zoals de Switchmate die we eerder hebben besproken, hecht zich aan je switch in plaats van hem te vervangen.

De SwitchBot Bot kan niet eenvoudiger. Het apparaat met alleen Bluetooth is ongeveer zo groot als een pillendoosje en heeft een kleine, telescopische arm die uit het midden van één kant springt voordat hij zich terugtrekt in het apparaat. De arm kan slechts een paar millimeter worden uitgeschoven, wat betekent dat hij een lichtschakelaar in rocker-stijl kan omdraaien, maar niet een meer traditionele tuimelschakelaar.

Switchbot-bot

Switchbot

Het apparaat wordt via plakband rechtstreeks op de afdekplaat van de lichtschakelaar bevestigd – een contrast met het magnetische systeem dat Switchmate gebruikt. Dat maakt het een beetje veiliger, hoewel de esthetiek aanzienlijk minder aantrekkelijk is. Het wordt aangedreven door een meegeleverde 3-volt CR2-batterij, waarvan de fabrikant zegt dat deze tot twee jaar mee moet gaan.

Uit de doos heeft de Bot een klein probleem, omdat hij slechts op één locatie kan drukken, wat betekent dat hij slechts één kant van een schakelaar kan omdraaien, niet beide. Dit kan worden verholpen door het apparaat van “drukmodus” naar “schakelmodus” te schakelen, waardoor de app “aan” en “uit” kan worden door de arm de andere kant op te zwaaien.

Om dit te laten werken, moet je echter een meegeleverde lijm-en-koord-affaire verbinden tussen de arm van de Bot en de schakelaar, waardoor hij zowel kan duwen als trekken. Het is een nog minder aantrekkelijke oplossing dan de alleen-drukken Bot, maar het klaart de klus wel (anders zou je een paar Bots nodig hebben, één om de schakelaar aan en één voor uit te zetten).

Schermafbeeldingen van Switchbot-app

Christopher Null/Gieterij

Hoewel de Bot duidelijk gericht is op lichtschakelaars, kan de Bot er ook mee werken als je een ander apparaat met een knop op de juiste plaats hebt. Ik was in staat om de Bot te laten werken met zowel ons koffiezetapparaat als onze waterkoker – en was zelfs in staat om samen een manier te vinden om hem op een garagedeurcontrollerknop te laten drukken – hoewel nogmaals, de esthetiek van het hebben van een plastic kubus die aan de voorkant van al deze apparaten liet veel te wensen over.

De SwitchBot-app – die wordt ingesteld via een eenvoudig Bluetooth-koppelingsproces – is vrij kaal, waardoor je de schakelaar op aanvraag kunt omdraaien of een timer kunt instellen als je bijvoorbeeld de lichten wilt aanzetten (of die koffie wilt zetten) bij de elke ochtend hetzelfde tijdstip. Het apparaat kan ook worden ingesteld om de arm voor een langere tijd (tot 60 seconden) ingedrukt te houden als je een knop hebt die meer dan een tik nodig heeft om in te grijpen. Het apparaat werkt met Alexa en Google Assistant voor spraakbesturing, evenals SmartThings en Siri, maar alleen als het is gekoppeld aan de SwitchBot Hub Mini ($ 39) wifi-brug. SwitchBot ondersteunt het HomeKit-ecosysteem van Apple formeel niet, maar er zijn enkele oplossingen.

Voor $ 29 is de SwitchBot Bot geen grote investering, maar de Switchmate, die slechts $ 35 kost, ook niet. Voor een tijdelijke situatie met lichtschakelaarbediening is Switchmate het betere product: het ziet er beter uit aan de muur en vereist geen zelfklevende hack voor aan/uit-bediening. Aan de andere kant kan Switchmate je niet helpen om je koffie ‘s ochtends op gang te krijgen: als er in je leven een knop als deze is die absoluut op afstand moet worden ingedrukt, is deze Bot je buddy.

0 Shares:
You May Also Like