Swann Xtreem Draadloze beveiligingscamera review: Solide hardware

swann xtreem installed

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Hoogwaardige videokwaliteitVeel extra functiesLokale opslag plus gratis cloudopslag inbegrepen

nadelen

Extreem trage werking Onregelmatige bewegingsdetectie Ruw instellingsproces

Ons oordeel

Prestatieproblemen belemmeren wat anders een indrukwekkende beveiligingscamera voor binnen en buiten is.

Swann is vooral bekend om zijn professionele, bekabelde beveiligingssystemen, maar de laatste tijd baant het zich een weg naar meer consumentvriendelijke categorieën, zoals dit rechttoe rechtaan aanbod. De laatste tijd is Swann steeds duurder geworden en zijn nieuwste beveiligingscamera voor thuis, de Xtreem wireless, is ontworpen om te concurreren met enkele van de duurdere thuissystemen die beschikbaar zijn, zoals Arlo.

De hardware is compact en substantieel (bij 12 ons, zonder basis), een geheel wit apparaat dat weerbestendig is voor gebruik buitenshuis. De kleine basis kan met de meegeleverde schroeven aan de muur worden bevestigd; de camera klikt magnetisch stevig op zijn plaats en zorgt voor een gemakkelijke positionering. Zoals de naam al aangeeft, is de camera volledig draadloos. Een 13.200mAh-batterij wordt opgeladen via een microUSB-poort (verborgen onder een rubberen flap) en zou goed zijn voor maximaal zes maanden matig gebruik.

Technische specificaties omvatten alle gebruikelijke verdachten en meer, waaronder 1080p-video met een gezichtsveld van 110 graden, warmte- en bewegingsdetectie, standaard nachtzicht en nachtzicht in kleur dankzij een kleine LED-schijnwerper, tweerichtingsaudio, interne opslag op een inbegrepen microSD-kaart (16 GB is inbegrepen volgens de specificaties, maar mijn apparaat had een 32 GB-kaart geïnstalleerd), en een dag gratis cloudgebaseerde back-up. U kunt de cloudback-up uitbreiden tot 60 dagen door $ 5 per maand of $ 50 per jaar te betalen. Connectiviteit is alleen via 2,4 GHz wifi en je kunt de video van Swann ook streamen naar compatibele Alexa- of Google-apparaten.

zwaan xtreem 2

De installatie is voor het grootste deel een eenvoudige zaak: download de Swann Security-app, maak een account aan en scan een QR-code die aan de onderkant van de camera is afgedrukt. De app doet het grootste deel van het zware werk vanaf daar, hoewel het griezelige audiocommentaar van de luidspreker van de camera misschien niet nodig is. Alles ging goed met de installatie tot het einde, toen de app probeerde de camera aan mijn account te koppelen. Keer op keer faalde deze koppeling, waardoor ik een camera overhield die leek te werken, maar waarvan ik geen toegang had tot de opnamen.

Uiteindelijk heb ik twee volle dagen aan resets, do-overs en firmware-upgrades besteed voordat de camera eindelijk met succes aan mijn account werd gekoppeld. Gelukkig had ik daarna geen noemenswaardige problemen om toegang te krijgen tot de camerafeed.

Swann-app

De 1080p-video van de Xtreem is helder en levendig, zelfs op de laagste kwaliteitsinstelling, hoewel de cliplimiet van 60 seconden beperkend is. (Om het nog erger te maken, werden bijna alle clips die ik opnam na veel minder tijd afgebroken, zelfs als de beweging niet was gestopt.) Ik moest ook de bewegingsgevoeligheid op maximaal zetten om er veel gebruik van te kunnen maken; anders merkte ik dat de camera nogal wat van de actie miste, en zelfs toen was de detectie grillig.

Het systeem stuurt wel een melding naar je telefoon wanneer het beweging detecteert, maar tijdens mijn tests stond ik verschillende keren voor de camera, zwaaiend met mijn armen, alleen maar dat er niets gebeurde. De nachtzichtfunctie – die automatisch na uren werkt – biedt solide helderheid (hoewel op een bereik van slechts 26 voet max), maar ik vond het afspelen van video vaak schokkerig en haperend.

De Xtreem heeft een aantal instellingen en geavanceerde functies, maar je moet in de elektronische handleiding duiken om ze allemaal te begrijpen, aangezien de meegeleverde gedrukte handleiding van minimale waarde is. Verschillende gevoeligheidsinstellingen kunnen worden aangepast, zoals de “slaapperiode” waarin de camera rust nadat deze een bewegingsdetectie-gebeurtenis heeft geregistreerd. Je kunt ook de lengte van de optionele interne sirene aanpassen, mocht je willen dat het stilste, minst bedreigende alarm ooit afgaat wanneer er iemand langsloopt. Niet alles in de interface is echter volledig intuïtief. Opnamen die door de bewegingssensor zijn verzameld, vindt u bijvoorbeeld onder het tabblad ‘Afspelen’, maar opnamen die u handmatig maakt in een apart gedeelte van de app, onder ‘Opnames’.

Mijn grootste klacht met de Xtreem is echter hoe traag het neigt te zijn. Van het starten van de app tot het live bekijken van de camera duurt ongeveer 30 seconden, en lange vertragingen zijn gebruikelijk voor alles, van het afspelen van opnames tot het openen van het instellingenmenu. In geval van nood kunnen dit soort vertragingen bijzonder problematisch zijn. De rest van de tijd zorgt het alleen maar voor een frustrerende gebruikerservaring.

De Swann Xtreem presteert goed als camera, maar hapert als beveiligingsproduct. Maar met meer aandacht voor reactievermogen en bruikbaarheid, zou het in de toekomst duidelijk verbeterd kunnen worden.

0 Shares:
You May Also Like