Superzuigspecificaties resulteren niet in schonere vloeren

proscenic p11 carpet copy

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zowel dweilen als stofzuigersVeel accessoires zijn inbegrepenGoedkoop

nadelen

Neemt geen grotere vuildeeltjes op Stofzuigt of manoeuvreert niet goed op hoogpolig tapijt Dweilen laat hardnekkig vuil achter

Ons oordeel

De Proscenic P11 voldoet niet aan zijn indrukwekkende zuigkracht, maar het is een adequate, lichtgewicht en goedkope performer voor onderhoudsreiniging.

Draadloze stofzuigers zijn over het algemeen een afweging. Je krijgt minder zuigkracht en capaciteit dan een stofzuiger met snoer in ruil voor lichtgewicht gemak. De Proscenic P11 gaat een beetje in tegen die trend en belooft maar liefst 25000 Pa maximale zuigkracht tegen een fractie van de prijs van andere populaire draadloze stofzuigers. Bij gebruik in de echte wereld voldeed het echter niet aan onze verwachtingen, worstelde het om sommige soorten vuil op te rapen en liet het vaak vuil op de vloer achter.

De P11 voldoet aan de basis blauwdruk voor draadloze stofzuigers. De hoofdstofzuiger omvat het handvat, een aanraakscherm en een vuilnisbak van 0,65 liter. Je bevestigt een van de accessoires van de P11 aan het uiteinde van een metalen verlengbuis en de buis aan de stofzuiger om de vloer te stofzuigen. Ook voor het handmatig stofzuigen van meubels en autobekleding kun je direct een accessoire op de stofzuigerunit bevestigen.

En er zijn veel accessoires. Naast de opzetborstel voor de hoofdvloer is er een kierenzuigmond, een ronde borstel, een meubelborstel en een aparte dweilmodule. Een borstelreinigingstool die haar en verwarde tapijtvezels van de hoofdrol kan verwijderen, wordt ook meegeleverd. Helaas is er geen manier om deze gereedschappen op de stofzuiger op te bergen en er wordt ook geen aparte opslagoplossing meegeleverd, dus je moet een manier vinden om ze niet uit het oog te verliezen.

proscenic p11 2 kopie

De P11 wordt geleverd met een aan de muur gemonteerd oplaadstation dat u kunt bevestigen met schroeven of een zelfklevende sticker. Je sluit de stroomadapter aan op het oplaadstation en hangt de stofzuiger er gewoon in als je de accu moet bijvullen. Hiervoor moet je natuurlijk wel wat handige muurruimte hebben voor het dock in de buurt van een stopcontact; als dat niet het geval is, kunt u de batterij gewoon verwijderen en rechtstreeks op de adapter aansluiten wanneer deze moet worden opgeladen. Je zou ongeveer een uur batterijduur moeten krijgen per volledige lading, hoewel dat kan variëren, afhankelijk van de zuigmodi die je gebruikt.

De P11 is lichtgewicht en wendbaar. Hij glijdt met de lichtste duw over hardhout en laagpolige tapijten en is dankzij het slanke ontwerp gemakkelijk te navigeren rond en tussen meubelpoten. Het is ook een fluitje van een cent om onder banken en in de teenruimten van kasten te komen, dankzij een scharnier op de vloerborstelbevestiging waarmee de verlengbuis ongeveer 90 graden kan worden gekanteld. Boven het hoofd stofzuigen was ook gemakkelijk, omdat de relatief lichte 6-pond vacuümeenheid je armen niet snel vermoeid.

De stofzuiger was moeilijker te manoeuvreren op hoogpolig tapijt. Ik moest het over een donzig kleed porren, en bij het veranderen van richting moest ik het vaak optillen en verplaatsen. Die extra inspanning vertaalde zich in langere vacuümtijden, wat aanzienlijk is als je maar 60 minuten batterijduur hebt.

proscenic p11 weergave kopie

De P11 heeft drie zuigstanden, allemaal selecteerbaar via het aanraakscherm: stil, automatisch en krachtig. Auto is de standaardinstelling en is het beste als u meerdere vloeroppervlakken heeft, omdat het automatisch de zuigkracht verhoogt wanneer het tapijt detecteert en het verlaagt wanneer harde vloeren worden gedetecteerd. Het is ook ontworpen om de levensduur van de batterij te verlengen.

De zuigkracht zelf was echter teleurstellend. De stofzuiger slurpte zonder problemen stof, vuil en haren van huisdieren op – het laatste geholpen door een zaagontwerp op de rolborstel die het haar van huisdieren afsnijdt om te voorkomen dat het verstrikt raakt. Maar om groter vuil te krijgen, zoals voedselkruimels, moest ik meestal overschakelen naar de hoogste zuigkracht. Toen ik wat wit tapijtpoeder in mijn woonkamertapijt strooide en het stofzuigde, was er nog steeds een zichtbaar poeder op het oppervlak van de vloer en in een klodder die verder in de tapijtvezels werd geduwd.

De dweilmodule van de P11 is vergelijkbaar met wat wordt gebruikt op robotstofzuiger/dweilcombinaties. U vult een reservoir met kraanwater, bevestigt een microvezeldoek met klittenband aan de onderkant en bevestigt deze vervolgens aan magneten aan de onderkant van de vloerborstelbevestiging. Kleine hoeveelheden water druppelen op en maken de doek vochtig terwijl je de P11 over de vloer duwt. Net als bij robotstofzuigers, komt deze dweiltechniek dichter bij het afvegen van de vloer met een vochtige doek, en je krijgt een beter resultaat als je het met de hand doet. Het meeste oppervlaktevuil komt naar boven, maar hardere grond en vlekken blijven.

proscenic p11 dock kopiëren

De vuilnisbak van de P11 kan gemakkelijk worden verwijderd en geopend om te legen, en de filtereenheid kan worden verwijderd, zodat u het HEPA-filter en de spons kunt reinigen. De gebruikershandleiding biedt duidelijke stapsgewijze instructies voor dit proces en het is relatief eenvoudig.

Ook al vertaalden de indrukwekkende zuigkracht zich niet in uitzonderlijke prestaties op de vloer, de Proscenic P11 is een solide draadloze stofzuiger voor gericht gebruik. Het zou een goede aanvullende stofzuiger zijn voor uw gewone werkpaard, misschien een die u boven houdt of gebruikt voor lichte onderhoudsreiniging.

Maar het zal uw gewone stofzuiger of dweil niet vervangen, en het presteert niet bijzonder goed op langvezelige tapijten. Als je die kanttekeningen goed vindt, is de P11 misschien een welkome aanvulling op je bezemkast. Als u echter wat meer kunt uitgeven, zijn er meer capabele artiesten, waaronder de Tineco Pure One S12.

0 Shares:
You May Also Like