Sunsa Wand review: verander uw bestaande jaloezieën in slimme jaloezieën

sunsa wand installed

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Werkt met uw bestaande horizontale, verticale of mini-jaloezieënRolgordijnen kunnen worden aangepast volgens een schema of met spraakopdrachten Maakt rechtstreeks verbinding met wifi – geen hub nodig

nadelen

Zeer onvoldoende verhitte software Frequente draadloze time-outs, vooral tijdens kalibratieNiet compatibel met HomeKit

Ons oordeel

Deze effectieve aanpassing maakt uw jaloezieën slimmer, maar de software vereist veel werk.

Het installeren van slimme zonwering of jaloezieën is een complexe en dure onderneming. De Serena by Lutron Smart Wood Blinds die we in november 2020 hebben beoordeeld, kosten $ 17 per horizontale inch, exclusief de brug die nodig is om verbinding te maken met een wifi-netwerk. Er komen nu retrofit-oplossingen om een ​​deel van de angel uit het proces te halen. De Sunsa Wand van $ 119 belooft “uw jaloezieën binnen enkele minuten slim te maken” door de kantelstang te vervangen die gebruikelijk is op veel horizontale en sommige verticale jaloezieën.

De Sunsa Wand kan je jaloezieën niet openen of sluiten (het product Serena trouwens ook niet), maar hij kan de helling van de lamellen aanpassen, van volledig open naar volledig gesloten. Eerst een woord van waarschuwing: de Sunsa Wand is een Indiegogo-project dat oorspronkelijk in februari 2021 zou worden verzonden. Ik heb een “definitieve” versie van het product ontvangen – die nu in december 2021 wordt verzonden – maar het is niet te zeggen of dit is de versie die wordt verzonden, of dat het product verder wordt bijgewerkt. Voor wat het waard is, mijn monster arriveerde in een verpakking op productieniveau en lijkt volledig klaar voor gebruik, hoewel de snelstartgids slechts een opgevouwen stuk papier was dat je aanspoort om de mobiele app van Sunsa te installeren.

De Sunsa Wand is precies dat: een gedrongen toverstaf die op het spindelmechanisme wordt geklikt dat uw bestaande toverstaf gebruikt. Als uw jaloezieën afhankelijk zijn van touwtjes om hun kanteling aan te passen, werkt dit apparaat niet. Het is een beetje dikker en veel korter dan de typische toverstok, maar het ziet er vooral goed uit. Verschillende soorten haken en hulpstukken zijn inbegrepen in de doos voor verschillende stijlen jaloezieën; de standaard haak werkte uit de doos voor mijn jaloezieën. Vier AA-batterijen (meegeleverd) worden in de onderkant van de toverstaf geladen voor stroom; Sunsa zegt dat batterijen ongeveer een jaar mee moeten gaan voordat ze vervangen moeten worden.

sunsa toverstok hefboomwerking

De truc met elke toverstok is natuurlijk dat er een hefboomwerking nodig is om te draaien. Als je dit zelf doet, geef je die hefboom. Bij Sunsa heeft het systeem iets nodig om “vast te houden”, dat wordt meegeleverd in de vorm van een adapter die met plakband aan de bovenbak van de jaloezieën wordt bevestigd. Een klein lipje verbindt de Sunsa Wand met de adapter, waardoor deze de hefboomwerking heeft die nodig is om de haak te laten draaien wanneer de motor wordt geactiveerd. Het is een noodzakelijke ontwerpfunctie, maar niet altijd de handigste, omdat u het lipje van de adapter moet losmaken als u de jaloezieën handmatig wilt bedienen, en zelfs dan heeft het lipje de neiging om in de weg te zitten en tegen de adapter of de jaloezieën zelf te stoten .

Sunsa beweert dat het slechts 2 minuten duurt om het systeem te installeren, en dat geldt ook voor de toverstaf zelf, maar reken nog eens 5 tot 10 minuten om de adapter precies goed te plaatsen. Vanaf daar begint de realtime inzet: de Sunsa-app instellen. Het bedrijf heeft duidelijk veel tijd besteed aan zijn hardware, maar bijna niet aan zijn primitieve, onvoldoende verhitte mobiele ervaring. De Sunsa Wand maakte gemakkelijk verbinding met mijn wifi-netwerk (alleen 2,4 GHz-netwerken worden ondersteund), maar daarna werd het hachelijk.

sensa wand-app

Het kalibratieproces was bijzonder vervelend, waarbij je de app moest gebruiken om de jaloezieën volledig te openen, ze vervolgens te sluiten (lamellen naar boven) en ze vervolgens weer te sluiten (lamellen naar beneden), waarbij je het systeem gebruikt om de staaf slechts een fractie van een rotatie te draaien op een tijd. Dat is prima om de lamellen precies goed te positioneren, maar slecht om de klus te klaren.

Elke beweging van de motor kan tot 15 seconden duren om te registreren in de app, en als er iets misgaat, moet je het hele proces opnieuw beginnen vanaf het begin. Het kalibreren van de Sunsa Wand kostte me meer dan drie uur omdat het systeem onvermijdelijk zijn draadloze verbinding zou verliezen en op een bepaald moment een time-out zou krijgen: bij de allerlaatste beurt voordat ik op het punt stond het proces te voltooien.

Het goede nieuws is dat ik het proces uiteindelijk heb kunnen voltooien, waarna ik het apparaat normaal kon gebruiken. (Het kan helemaal niet worden gebruikt totdat de kalibratie is voltooid.) Het systeem is intuïtief bij gebruik op aanvraag: open de jaloezieën, sluit ze door ze omhoog of omlaag te kantelen of sleep de schuifregelaar ergens tussenin, de motor zoemt snel in actie om de klus te klaren, maar het planningssysteem is niet het beste. Is het echt nodig om de tijdzone voor elke geplande operatie op te geven? Of kan het op zijn minst standaard worden ingesteld op de tijdzone waarin ik me momenteel bevind? Zou het bij het opzetten van een schema niet handig zijn om ten minste één van mijn Sunsa-apparaten te selecteren waarop het standaard van toepassing is, in plaats van geen? Het bovengenoemde Lutron-product heeft zeer geavanceerde planningsopties, waaronder een volg-de-zon-optie die de helling van de lamellen aanpast op basis van waar de zon aan de hemel staat.

En kan het na het instellen van het schema ook handig zijn om het schema als actief in te stellen in plaats van uitgeschakeld? Gebruikers van het Sunsa-planningssysteem die ontdekken dat hun schema’s niet volgens de configuratie verlopen, hebben waarschijnlijk een fout gemaakt in een (of meer) van deze parameters, die moeilijk onmiddellijk te begrijpen zijn en die nergens worden gedocumenteerd. Aan de positieve kant worden Alexa en Google Home ondersteund om de jaloezieën spraakbesturingsfuncties te geven, maar verder zijn de slimme functies van het apparaat beperkt.

Sunsa Wand is een geweldig idee dat al veel te laat lijkt, maar zoals veel crowdfunded smart home-producten, blijft het meer dan een beetje ruw aan de randen. Het goede nieuws is dat de meeste van die randen in software lijken te zitten, en een beetje tijd en aandacht via versie-updates zou de zaken aanzienlijk moeten verbeteren.

0 Shares:
You May Also Like