Streaming video DVR uitgelegd

tivoboltvoxhero

Een vraag die ik vaak krijg over het doorknippen van kabels, is of het mogelijk is om streaming video op te nemen, zoals bij kabel- of over-the-air televisie.

Dit lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar het antwoord is ingewikkeld. Sommige streamingdiensten bieden wel DVR, maar met enkele opmerkelijke verschillen met traditionele kabel-DVR. Anderen, zoals Netflix, staan ​​je niet toe om shows op te nemen, maar bieden toch al hun inhoud op aanvraag aan. En hoewel er een oplossing bestaat voor streamingdiensten die geen DVR bieden, brengt dit zijn eigen afwegingen met zich mee.

In het belang van een artikel om naar te verwijzen wanneer iemand me in de toekomst vraagt ​​over het streamen van DVR, volgt hier een overzicht van al uw opties:

Welke streamingdiensten hebben DVR?

Als we het hebben over live tv-streamingdiensten, dat wil zeggen diensten die een bundel kabelkanalen via internet aanbieden, ja, DVR is bij allemaal beschikbaar. In plaats van shows op uw apparaat op te slaan, slaan deze services hun opnamen op in de cloud, zodat u ze overal kunt openen. Toch hebben niet alle diensten hetzelfde idee van wat een online DVR zou moeten zijn.

Sling TV, Hulu met Live TV en FuboTV hebben allemaal een benadering die vergelijkbaar is met kabel: je krijgt een bepaald aantal opname-uren en die opnames worden voor onbepaalde tijd bewaard.

Sling TV biedt 50 uur gratis opnametijd en brengt $ 5 per maand extra in rekening voor 200 uur. Hulu + Live TV biedt 50 uur opnametijd en kost $ 10 per maand voor 200 uur. FuboTV biedt 250 uur opnametijd en rekent $ 5 per maand extra voor 1.000 uur.

YouTube TV, AT&T TV en Philo benaderen het streamen van DVR anders. Hiermee kunt u een onbeperkt aantal programma’s opnemen, maar u kunt ze slechts voor een beperkte tijd opslaan. YouTube TV bewaart programma’s het langst, met negen maanden bewaart AT&T TV ze 90 dagen, terwijl Philo programma’s 30 dagen opslaat.

directvnow1

In de begindagen van live tv-streaming hadden de meeste van deze services beperkingen op hoe hun DVR’s werkten. Sommigen stonden het opnemen op bepaalde kanalen niet toe, terwijl anderen het overslaan van advertenties voor bepaalde opnamen verboden. Die beperkingen zijn grotendeels opgeheven, met één opmerkelijke uitzondering: de DVR in Hulu’s live tv-pakket van $ 65 per maand staat je niet toe commercials over te slaan. Daarvoor moet je $ 10 per maand extra uitgeven aan Hulu’s uitgebreide DVR, die ook meer opslagruimte bevat.

Hoe zit het met DVR voor Netflix?

Buiten die live tv-diensten is DVR over het algemeen niet beschikbaar. Je mag bijvoorbeeld geen shows opnemen van Netflix, Amazon Prime Video of Hulu’s on-demand service, en als je apps downloadt van individuele netwerken zoals NBC en Fox, kun je die programma’s niet opnemen, een van beide.

In theorie zou DVR bij deze diensten niet nodig moeten zijn, omdat al hun programmering op aanvraag beschikbaar is. Netflix en Amazon Prime ondersteunen ook het downloaden van video’s naar je telefoon of tablet voor offline weergave, en veel diensten bieden hun eigen volglijsten die de organisatorische aspecten van een kabel-DVR benaderen. Sommige streamingapparaten, waaronder de Apple TV 4K, TiVo Stream 4K en Chromecast met Google TV, hebben ook hun eigen universele volglijstfuncties waarmee programma’s op meerdere streamingdiensten kunnen worden gevolgd.

tivostream4kmyshows

Maar in werkelijkheid zijn er nog steeds momenten waarop een goede DVR voor Netflix en andere zelfstandige services nuttig kan zijn. U kunt bijvoorbeeld de commercials in een door advertenties ondersteunde video overslaan, een tv-programma downloaden in een app die offline weergave niet ondersteunt, een programma opslaan dat op het punt staat te worden verwijderd van een van uw streamingdiensten, of bufferen tijdens drukke periodes door video’s offline op te slaan.

Een oplossing hiervoor is PlayOn, een service die een lokale kopie van video’s van online bronnen maakt. U kunt het videobestand vervolgens overdragen naar andere apparaten of het streamen naar andere apparaten in uw huis via Wi-Fi, met behulp van PlayOn’s eigen software of mediaservertoepassingen zoals Plex.

spelen op

Net als de praktijk van het delen van wachtwoorden, werkt PlayOn in een enigszins grijs gebied. De makers beweren dat ze worden beschermd door dezelfde statuten die het bestaan ​​van DVR’s en videorecorders via de kabel toestaan, wat zou kunnen verklaren waarom PlayOn al meer dan een decennium bestaat. Toch staan ​​streamingdiensten zoals Netflix het kopiëren van video’s niet toe in hun servicevoorwaarden, en ze hebben licentieovereenkomsten met contentproviders die de praktijk verbieden.

De grotere vangst met PlayOn is misschien de software zelf. De $ 70 Windows-versie vereist een altijd draaiende pc om de opnames af te handelen, en hoewel PlayOn een cloudgebaseerde versie biedt die je vanaf je telefoon kunt beheren, moet je betalen voor elke opname die het maakt.

Een meer geavanceerde DVR-optie

Als u niet tevreden bent met de bovenstaande oplossingen, is de laatste optie die u moet overwegen Channels DVR. Het is de beste poging tot nu toe om een ​​enkele DVR voor het hele huis te bieden voor veel verschillende streamingdiensten, maar het heeft zijn eigen problemen en beperkingen.

Met Channels stel je een serverapparaat in op een desktop-pc, NAS-box, Nvidia Shield TV of Raspberry Pi. Je kunt dan tv kijken via de apps van Channels op Fire TV-, Android TV- of Apple TV-apparaten.

kanalendvrbibliotheek

De DVR-service zelf kost $ 8 per maand, maar je moet je ook abonneren op streamingdiensten voor kanalen om van op te nemen. Als u een betaal-tv-service hebt die TV Overal-verificatie ondersteunt, kunt u Kanalen gebruiken om op te nemen van de live kabelstreams. Als u zich in een markt bevindt die wordt bediend door Locast, kunnen kanalen uitzendingen van lokale stations opnemen. Met een beetje extra instellingen kun je kanalen opnemen van de gratis livestreamingservice van PlutoTV. Channels integreert ook met de eerder genoemde PlayOn, waardoor alle opnames die je in de cloud hebt gemaakt automatisch worden gedownload.

Als alles eenmaal is ingesteld, doet Channels het prima om het gevoel van een traditionele DVR te benaderen, zelfs voor sommige services die opname technisch niet ondersteunen. Toch is het een gecompliceerde aanpak die ik niet zou aanraden aan minder technisch onderlegde snoersnijders.

Zo is het leven in de wereld van online video, waar niets netjes en ordelijk is, maar overal interessante opties.

Snoerknipper Wekelijkse nieuwsbrief

0 Shares:
You May Also Like