Stijlvol ontwerp en bevredigend geluid

aukey eclipse

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitzonderlijk aantrekkelijk industrieel ontwerp Redelijk geprijsde 4000 mAh batterij

nadelen

Midden op de weg geluidGeen ondersteuning voor de hogere resolutie aptX Bluetooth-codec Kan deze niet gebruiken om een ​​mobiel apparaat op te laden

Ons oordeel

Weinig Bluetooth-luidsprekers zijn beter ontworpen dan de SK-M30 Eclipse van Aukey. Het geluid is erg goed voor de prijs, zo niet in lijn met zijn uiterlijk.

De Aukey SK-M30 Eclipse is een van de best uitziende Bluetooth-luidsprekers die ik tegen elke prijs heb gezien. Smaak varieert, maar naar mijn schatting zou het er goed uitzien op het bureau van een CEO, en je zou het daar kunnen zetten voor de bijna belachelijke prijs van slechts $ 50.

Helaas komen de uitstralingen van de Eclipse beter overeen met de vereiste financiële uitgaven dan de hoogwaardige looks. Het klinkt erg goed voor de prijsklasse, maar slechts gemiddeld in het grote geheel.

Ontwerp en functies

De SK-M30 is een matzwarte, afgeplatte cilinder die ongeveer 1,75 pond weegt en ongeveer 8,3 inch breed, 4,5 inch hoog en 2,5 inch dik is. Er is een dunne tinkleurige sokkel aan de onderkant waarvan de voorkant de thuisbasis is van het indicatielampje en de microfoon (het apparaat handelt telefoongesprekken af), met de keerzijde versierd met de 3,5 mm aux-ingang en mini-USB-oplaadpoort. Het voetstuk en de gelijkgekleurde, maar glanzender passieve radiatoren aan beide uiteinden geven deze luidspreker een onderscheidende uitstraling.

aukey eclipse afmetingen

Verhoogde braille-achtige bedieningselementen bovenop de behuizing bestaan ​​uit plus/volgende, min/vorige, afspelen/pauzeren, modus (Bluetooth/aux-ingang) en voeding. Dubbele 2-inch drivers zijn naar voren gericht en de bovengenoemde passieve radiatoren bevinden zich aan beide uiteinden van het apparaat.

De Eclipse gebruikt de oudere Bluetooth 4.2 met A2DP (latentie van meer dan 100 milliseconden), maar er is geen ondersteuning voor de aptX-codec met zijn latentie van 40 ms, dus het is niet geschikt voor gebruik als een ad-hoc-soundbar. De 4000 mAh-batterij zal de SK-M30 ongeveer 12 uur laten werken (een redelijk nauwkeurige claim) en volledig opladen in ongeveer 4 uur. Aukey bevat zowel micro-USB- als 3,5 mm-stereokabels in de doos.

Geluid

Knap is net zo knap, en zoals ik al zei, de SK-M30 Eclipse klinkt goed, zo niet zo goed als hij eruit ziet. Gezien de relatief kleine omvang was dit niet onverwacht.

Er is bas, maar ik zou het omschrijven als een dreun op een dreun. Er is ergens een tekort in de zeer hoge middentonen en de bovenkant die ik zou omschrijven als een gebrek aan sprankeling. Dit kan – althans voor een deel – te wijten zijn aan het vrij zware grillmateriaal, omdat de hoge frequenties meer aanwezig zijn als je het apparaat tot aan je oor houdt.

aukey eclips ontploft

Plaatsing is de sleutel bij dit specifieke apparaat, omdat de luidsprekers direct naar voren flitsen. Er is hoorbare stereoscheiding, maar aangezien de luidsprekers dicht bij elkaar staan ​​en schijnbaar niet naar de zijkanten gericht zijn, vervaagt het effect als u zich van het apparaat verwijdert. De nabijheid van de chauffeurs kan ook gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor het lichte tekort aan de bovenkant als je weggaat.

De versterker van 10 watt per kanaal van de Eclipse pompt een behoorlijke, zo niet overweldigende hoeveelheid volume. Het zal een kleine kamer vullen, maar zou waarschijnlijk verloren gaan op een feestje. Er was geen vervorming die ik kon horen toen het volume toenam.

sk m30 2

Voordat ik je laat gaan, een snelle schreeuw naar Aukey voor een van de aangenamere beltonen die ik heb gehoord van een Bluetooth-luidspreker. Ik kijk er eigenlijk naar uit om het te horen. Helaas, de microfoon voldoet niet helemaal – er waren kleine klachten van de meeste luisteraars aan de andere kant van mijn telefoontjes. Ik was te horen, maar ik klonk “blikkerig” of “op de bodem van een put”. Om eerlijk te zijn, dit is meer de norm dan een speciale fout van de SK-M30.

Merk op dat hoewel ik verschillende paragrafen heb besteed aan het vertellen van wat niet helemaal klopt, ik daarvoor betaald wordt. Ik luister naar de SK-M30 terwijl ik dit schrijf, en ik heb er veel plezier in.

Een goede prijs voor informeel luisteren

Gezien het prijskaartje van $ 50 en het uitzonderlijke uiterlijk, is de Aukey SK-M30 Eclipse een zeer goede luidspreker voor uw bureau of aanrecht in de keuken, of elke andere vorm van informeel luisteren met een laag volume.

0 Shares:
You May Also Like