Steam-games naar een andere schijf verplaatsen zonder opnieuw te downloaden (bijgewerkt in 2022)

Steam is een digitaal distributieplatform voor videogames, ontwikkeld door Valve Corporation, waarmee je door de nieuwste en populairste games kunt bladeren om de game die je leuk vindt te downloaden of te kopen. Steam-games worden opgeslagen onder en veel gamegebruikers downloaden veel games via Steam. Als je Steam-games nog steeds op de standaard C-schijf installeert en je realiseert dat games veel ruimte innemen, lees dan hier hoe je verplaats stoomspellen naar een andere schijf zonder opnieuw te downloaden.

Steam-spellen naar een andere schijf verplaatsen

Met de nieuwste versie van Steam kun je afzonderlijke games naar een nieuwe bibliotheek of schijf verplaatsen. Als je meerdere games van de ene plaats naar de andere wilt verplaatsen, kun je de Steam Library Manager-tool of de ingebouwde Backup/Restore-functie. Laten we eens kijken hoe we Steam-spellen naar een andere schijf kunnen verplaatsen.

Maak een secundaire Steam-map

Steam zelf heeft de ingebouwde functie waarmee je een gamelocatie kunt wijzigen en een game van de ene schijf naar de andere kunt migreren.

Open de Steam-app, klik op Steam en vervolgens op instellingenKlik vervolgens op Downloads en vervolgens op Steam Library Folders

Klik hier op Bibliotheekmap toevoegen.

Dit zal vragen om een ​​nieuwe Steam-bibliotheekmap aan te maken of te selecteren. Selecteer een ander station (bijvoorbeeld D) en klik op het tabblad “Nieuwe map” Klik op OK en geef de nieuwe bibliotheekmap een naam.

Dit ziet er als volgt uit (zie de afbeelding hieronder) en klik vervolgens op sluiten.

Om nu een geïnstalleerd spel naar de nieuw gemaakte map op de nieuwe schijf te verplaatsen,

Klik op BIBLIOTHEEK, klik met de rechtermuisknop op het spel en ga naar Eigenschappen.

Klik op het tabblad Lokale bestanden en ga naar de knop Installatiemap verplaatsen.

En tot slot, hier moet je de Steam-bibliotheek selecteren waarnaar je het spel wilt verplaatsen en op de knop Map verplaatsen klikken.

Je hebt het spel met succes naar een andere schijf verplaatst. Als u nog meer games wilt verplaatsen, herhaalt u hetzelfde proces om meer games naar de nieuwe schijf te verplaatsen.

Verplaats meerdere games met Steam Library Manager

Ook kunt u gebruik maken van Steam-bibliotheekbeheer om games in batch te verplaatsen, kunt u met de Steam Library Manager-tool eenvoudig uw games kopiëren, verplaatsen of back-uppen tussen Steam en SLM (back-up) bibliotheken. Laten we eens kijken hoe dit te doen.

Download eerst Steam Library Manager van de officiële website hier. Open Steam Library Manager, dit zal de gemaakte bibliotheek en geïnstalleerde games daar weergeven.

Sleep hier de games naar de bibliotheek waarnaar je ze wilt verplaatsen. Ga vervolgens naar het tabblad Taakbeheer. De games die je gaat verplaatsen, worden hier weergegeven.

Je kunt meerdere games verplaatsen en vervolgens op de Start-knop klikken om Steam-games naar een andere schijf te verplaatsen. Als je klaar bent, start je Steam-app opnieuw om de wijzigingen weer te geven.

Bestaande Steam-installatie verplaatsen naar een andere schijf

Als je je hele Steam naar een andere schijf wilt verplaatsen, waarbij al je Steam-games naar een andere schijf worden verplaatst, raadpleeg dan de volgende stappen.

Sluit eerst de Steam-clienttoepassing (indien actief) Ga naar uw Steam-map via Windows File Explorer Browse naar de Steam-installatiemap (C:\Program Files\Steam standaard) voor de Steam-installatie die u wilt verplaatsen Kopieer en plak uw Steam-map naar de nieuwe schijf.

Hernoem nu de oude map (As Steam.bkp) en laat deze in de originele map als back-up of u kunt deze later verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op Steam.exe vanaf de nieuwe locatie en maak een nieuwe snelkoppeling of dubbelklik op Steam. exe om Steam te starten en in te loggen op uw account.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like