Startmenu werkt niet na Windows 10 Update? Hier hoe op te lossen

Windows Start-menu werkt niet Of maakt het onmogelijk om de zoekfunctie te gebruiken na de update van Windows 10? Een aantal gebruikers meldt het probleem, startmenu werkt niet meer, het werkt ook niet op het toetsenbord. Als je erop klikt, verschijnt er gedurende een halve seconde een laadbord, maar het zal niets doen. De exacte oorzaak van dit probleem hangt af van verschillende combinaties van pc-omgevingen, maar hier hebben we effectieve oplossingen om het probleem op te lossen: startknop werkt niet windows 10.

Windows 10 startknop werkt niet

Druk eerst op Alt + Ctrl + Delete op het toetsenbord en selecteer vervolgens sing out. En controleer na het opnieuw inloggen of dit helpt.

Schakel antivirussoftware tijdelijk uit Als u deze hebt geïnstalleerd.

Controleer en zorg ervoor dat uw systeem de nieuwste Windows-updates heeft geïnstalleerd.

Druk op Windows + X selecteer instellingen, klik op update en beveiliging en vervolgens op Windows update. Klik nu op de knop Controleren op updates om de nieuwste Windows-updates te installeren. Start Windows opnieuw om de updates toe te passen en controleer of het startmenu soepel werkt.

Voer de probleemoplosser voor het startmenu van Windows 10 uit

Om verschillende problemen met het menu Start op te lossen, heeft Microsoft een speciaal hulpprogramma voor het oplossen van problemen met het menu Start uitgebracht dat uw systeem scant en mogelijke problemen met uw menu Start detecteert. Als ze worden gevonden, probeert de probleemoplosser ze op te lossen, anders worden ze weergegeven en kunt u ervoor kiezen om ze handmatig op te lossen.

Download hier de officiële probleemoplosser voor het startmenu van Windows 10.Klik met de rechtermuisknop op startmenu.diagcab en selecteer Uitvoeren als beheerder.Als UAC-prompts Klik op toegang toestaan ​​ja.Hiermee wordt het hulpprogramma voor probleemoplossing gestart.Het eerste scherm geeft basisinformatie weer.Klik op Geavanceerd en zorg ervoor dat het selectievakje Reparaties automatisch toepassen is geselecteerd. Klik nu op naast Probleemoplossing starten. Start Windows opnieuw nadat het probleemoplossingsproces is voltooid en controleer of het probleem met het startmenu van Windows 10 is opgelost.

Voer het hulpprogramma DISM en systeembestandscontrole uit

Meestal beschadigde, ontbrekende systeembestanden, vooral na Windows 10 1903 Upgrade, veroorzaakt verschillende problemen, waaronder het startmenu dat niet werkt. Voer de opdracht DISM restore health en het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat ontbrekende systeembestanden scant en herstelt met de juiste.

druk de [Ctrl] + [Shift] + [Esc] toetsen tegelijkertijd op het toetsenbord, of klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer. Klik op Nieuwe taak uitvoeren Type cmd, vink het vakje aan voor Deze taak maken met beheerdersrechten en klik op OK. Hierdoor wordt de opdrachtprompt geopend als beheerder .Voer nu de opdracht DISM RestoreHealth uit dism /online /cleanup-image /restorehealthNadat het scanproces is voltooid, voert u het hulpprogramma voor systeemcontrole uit sfc /scannowHiermee wordt het systeem gescand op ontbrekende beschadigde bestanden als er een SFC-hulpprogramma is gevonden om ze te herstellen van %WinDir%\System32\dllcacheWacht tot het scanproces 100% is voltooid en start Windows opnieuw. Controleer nu of het probleem is opgelost, het menu Start werkt soepel.

Registreer het startmenu van Windows 10 opnieuw

U kunt dit mogelijk corrigeren door het pakket opnieuw te registreren. Voer een Powershell-script uit met behulp van de volgende stappen:

    Druk op Ctrl+Alt+Del, selecteer Taakbeheer. Selecteer in het menu Bestand de optie Nieuwe taak uitvoeren. Typ PowerShell, plaats een vinkje naast Deze taak maken met beheerdersrechten en tik of klik op OK.

Plak of typ nu het volgende bij de Powershell-prompt en druk op Enter:

Get-AppXPackage -Alle gebruikers | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Wacht tot het download- en installatieproces van de app is voltooid (negeer eventuele rode tekst) en start vervolgens uw computer opnieuw op om te zien of het probleem met de Start-knop aanhoudt.

Tweak Windows-register

Druk op Windows + R, typ regedit en okHiermee wordt de Windows-registereditor geopend, maak eerst een back-up van de registerdatabase en navigeer vervolgens naar de volgende sleutelHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ ImmersiveShell\LauncherKlik met de rechtermuisknop op Launcher -> Nieuw -> DWORD (32-bits) waardeen noem maar op GebruikErvaring.

Dubbelklik op de nieuw gemaakte DWORD en stel de waarde in op 0. Dat is alles. Klik op Oke om wijzigingen op te slaan en vervolgens de Register-editor te sluiten. Start uw computer opnieuw op en controleer de functie van het menu Start.

Maak een nieuw beheerdersaccount aan

Een nieuwe beheerdersaccount maken is een andere oplossing die voor sommige gebruikers een geldige oplossing bleek te zijn. Een aantal gebruikers meldt dat problemen met het menu Start zijn opgelost nadat ze het nieuwe beheerdersaccount aangemaakt. Met Nieuw gebruikersaccount wordt een nieuw gebruikersprofiel gemaakt en krijgen alle apps een nieuwe, nieuwe installatie voor het nieuw gemaakte gebruikersaccount. Het nieuw gemaakte gebruikersaccount krijgt mogelijk geen probleem met het startmenu.

Volg de stappen om een ​​nieuwe gebruikersaccount aan te maken:

Open Windows-instellingen met behulp van de Windows + I-sneltoets, klik op Accounts en vervolgens op familie en andere mensen, Klik onder Andere mensen op Iemand anders toevoegen aan deze pc. Klik op Ik heb geen aanmeldingsgegevens van deze persoon Klik op Een gebruiker toevoegen zonder een Microsoft-accountVervolgens Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in (optioneel) en klik op Volgende en vervolgens op Voltooien.

    Selecteer nu onder Familie & andere mensen een nieuw aangemaakt accountOpen Accounttype wijzigenSelecteer de Beheerder en bevestig met OK.

Meld u nu af bij de huidige login en log opnieuw in met het nieuw aangemaakte gebruikersaccount. check De problemen met het Startmenu zouden voorbij moeten zijn.

Hebben deze oplossingen geholpen om de? Windows 10 startmenu werkt niet na update? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like