Spotify’s Group Session-functie maakt het nu mogelijk om op afstand met vrienden te luisteren

spotify group listening

De originele versie van Spotify’s Group Session-functie, waarmee je met je vrienden naar je Spotify-wachtrij kunt luisteren, kwam met een hoofdbrekende beperking: iedereen in de groep moest zich op dezelfde fysieke locatie bevinden. Nou, niet meer.

Vanaf vandaag rolt Spotify een update uit van zijn nog-in-bèta Group Session-functie waarmee je eindelijk luistergroepen op afstand kunt maken, perfect voor het draaien van Spotify-deuntjes met vrienden die duizenden kilometers ver weg zijn.

Tal van apps van derden die profiteren van de openbare API’s van Spotify, stellen groepen vrienden op afstand al in staat om samen naar Spotify te luisteren, maar de nieuw bijgewerkte functie Groepssessie is de eerste keer dat Spotify native luisteren naar groepen op afstand ondersteunt.

Het maken van een groepssessie op afstand werkt min of meer op dezelfde manier als voorheen. Zodra de leider een Spotify-wachtrij start, kunnen ze op de knop Verbinden in de linkerbenedenhoek van het scherm tikken (het is de knop die eruitziet als een luidspreker voor een pc-monitor) en naar beneden scrollen naar de Start een groepssessie spandoek.

Als je daar eenmaal bent, kun je ook een “deelnemen”-link kopiëren die je via sms of sociale media kunt delen.

Voorheen was er alleen een streepjescode die je vrienden moesten scannen om je Spotify-wachtrij te delen, wat betekende dat ze in dezelfde ruimte met jou moesten zijn om lid te worden van je Spotify-luistergroep.

Naast samen in realtime naar muziek luisteren, kunnen leden van een Spotify-groepssessie nummers in de gedeelde wachtrij pauzeren, afspelen, overslaan en selecteren, en nieuwe nummers toevoegen.

De mogelijkheid om op afstand met vrienden te luisteren, maakt de groepssessiefunctie van Spotify veel aantrekkelijker, maar er zijn nog een paar belangrijke kanttekeningen.

Allereerst moet iedereen in een groepssessie Spotify Premium-lid zijn, wat vanuit praktisch oogpunt wel logisch is gezien de niet-over te slaan advertenties waarnaar gratis Spotify moet luisteren.

Het tweede nadeel is dat groepssessies beperkt zijn tot vijf personen, wat betekent dat je op zoek moet naar een alternatief van derden als je een Spotify-concert op afstand wilt organiseren.

De bijgewerkte functie Groepssessie van Spotify wordt vanaf vandaag uitgerold, maar niet iedereen zal het in één keer krijgen. De Spotify-app op mijn iPhone XS toont bijvoorbeeld nog steeds de oude Group Session-interface.

0 Shares:
You May Also Like